duminică, 31 ianuarie 2010

Chifle umplute cu ciuperci



Ingrediente:
Pt aluat
200ml iaurt
20g drojdie proaspata
50ml lapte caldut
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
100g unt topit
aproximativ 600g faina alba

Pt umplutura:
300g ciuperci
1 ceapa
50ml ulei
sare, piper dupa gust

Pt aluat am amestecat drojdia cu lapte si zahar si am lasat 20 minute la crescut, am adaugat restul ingredientelor si am framantat un aluat moale si elastic.
Pt umplutura am tocat ceapa si am calit-o impreuna cu ciupercile curatate si spalate, apoi am pasat compozitia si am adaugat sare si piper.


Am impartit aluatul in 10 bucati egale. Am intins fiecare bucata si am pus o lingura de umplutura.


Am format chifla.


Le-am pus in tava pe hartie de copt. Le-am uns cu ou batut.


Am copt chiflele aproximativ 40 minute pana s-au rumenit.

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

O rugaminte pt a salva o viata !



Am primit acest apel umanitar de la Tunde.
M-a cutremurat sincer povestea acestor parinti, care au mai pierdut un copil tot din cauza bolii nemiloase si stiu foarte bine ce inseamna sa-ti vezi copilul suferind pe un pat de spital.
Cata e un baietel de 5 ani care sufera ingrozitor din cauza unei tumore de fosa craniana si are mare nevoie de ajutorul vostru, a celor cu suflet mare, a celor care il pot ajuta. Fara un tratament corespunzator viata lui se poate sfarsi mult prea devreme.
Mai multe detalii despre boala lui Cata aici
Copii nu merita o asemenea soarta! Fac si eu apel catre cei care pot sa faca o donatie in conturile:
COD IBAN IN EURO
RO43RZBR0000060012256054
COD IBAN LEI
RO59RZBR0000060012256057
COD IBAN USD
RO75RZBR0000060012256060
Nume titular : Paun Stan

Important:
la ghiseu sau pe ordinul de plata trebuie trecut nr de cont, numele titularului si important sa precizati ca suma este o DONATIE .

Contribuiti la salvarea unui inger ...
TU POTI SA IL SALVEZI PE CATA!!!

Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe cei care vor contribui la sanatatea acestui copil si sa le rasplateasca insutit!

vineri, 29 ianuarie 2010

Prajitura cu crema de dovleac


Ingrediente:
Pt aluat am folosit reteta de aici, blat negresa fara cacao.

Pt crema:
500g dovleac (eu am avut la congelator)
120g zahar
1/2 lingurita scortisoara
200ml frisca batuta

Am pregatit blatul si l-am pus pe hartie de copt.

Asa arata dupa ce s-a copt.


Am fiert dovleacul cu zahar, pana s-a inmuiat si apoi l-am pasat. Am lasat la racit.


Am adaugat scortisoara si frisca batuta.


Blat, crema, deasupra am ras ciocolata alba.

vineri, 22 ianuarie 2010

Prajitura cu fistic


Am avut o punga de fistic neprajit si nu stiam ce sa fac cu el, asa ca am facut o prajitura, inspirandu-ma din retetele cu nuca. A iesit foarte buna.
Pt foi am fosit reteta de la dobos cu mici modificari:
8 oua
4 linguri cu varf faina
4 linguri fistic macinat
120g zahar
80ml ulei
Am copt 6 foi pe hartie de copt.

Pt crema am folosit reteta de aici si am inlocuit nuca cu fistic macinat.

Premiu si leapsa


Am primit de la Florena,o leapsa impreuna cu un premiu dragut! Iti multumesc frumos si te imbratisez cu drag!

Leapsa "Ai carte, ai parte!"

1.Cand cititi, pentru a marca locul unde ati ramas cu lectura , folositi semne de carte sau indoiti pagina?!

Nu indoi niciodata pagina, e ca si cum as rani cartea, folosesc semn de carte sau un calendar.

2.Ati primit , in ultimul timp o carte drept cadou si , daca da , care a fost aceasta?

Da. MJ-Magie si nebunie, Taraboreli

3.Cititi in baie?

Nu

4.V-ati gandit vreodata sa scrieti o carte si , daca da , care ar fi fost aceasta?

Da, poezii crestine.

5. Ce credeti despre colectiile de carte de la noi??

Unele chiar imi plac.

6.Care este cartea preferata?

Biblia

7. Va place sa recititi unele carti si care ar fi acestea?

Biblia am citit-o de cateva ori integral si povestile pt copii, le recitesc cu placere.

8. Ce parere ati avea despre o intalnire cu autorii cartilor pe care le apreciati si ce le-ati spune?

Nu cred ca ne mai putem intalni, dar le-as spune ca apreciez efortul lor!

9. Va place sa discutati despre ceea ce cititi si cu cine?

Da, cu oricine e dispus sa ma asculte.

10. Care sunt motivele care va determina sa alegeti o carte pe care sa o cititi?

O rasfoiesc putin si daca mi se pare interesanta o citesc, sau din recomandari.

11. Care credeti ca este o lectura "obligatorie" , o carte pe care cineva trebuie sa o citeasca?

Biblia, contine esenta vietii, ar trebui ca fiecare dintre noi sa o citim si implinim in acelasi timp, din pacate am auzit multe persoane care nici nu au o Biblie in casa.

12.Care este locul preferat pentru lectura?

La birou daca iau si notite, in fotoliu sau chiar in pat!
13. Cand cititi ascultati muzica sau lecturati in liniste?

Liniste.

14.Vi s-a intamplat sa cititi carti in format electronic?

Da, dar nu prefer.

15.Cititi numai carti cumparate sau si pe cele care sunt imprumutate?

Daca gasesc o carte buna, prefer sa fie a mea, dar citesc si carti imprumutate.

16.O carte este pentru mine.....Cum ati descrie o carte?

Ca un izvor nesecat.

Dau mai departe premiul si leapsa iubitorilor de carte!

Leapsa "Ce ne uneste?"

Am primit zilele trecute acestea leapsa de la Narnia, dar n-am apucat s-o postez pe blog.
Ce ne uneste?
...e o intrebare cu mai multe raspunsuri, dar cred ca in blogosfera ne uneste dorinta de a vorbi cu cineva despre pasiunea comuna, in cazul meu cea a gatitului si dorinta de a ne face prieteni noi, chiar daca numai virtuali.

Dau leapsa mai departe tuturor celor care inca n-au primit-o!

duminică, 10 ianuarie 2010

Salam de biscuiti


Am vazut ceva aseamanator si la Bucatar maniac . Cam la fel se face salamul de biscuiti si in cofetarii, se folosesc prajiturile care nu se vand ci se recicleaza.
Eu am folosit:
biscuiti macinati
resturi de creme pe care le aveam in congelator
cateva prajituri ramase de la sarbatori pe care le-am pastrat tot in congelator
rom
putin unt topit
1 lingura cacao
visine din compot(merge foarte bine si cu bucati de rahat, sau stafide)
suc de visine(sau lapte)
Nu am cantitati, pt ca am facut totul din ochi.

Am amestecat ingredientele, si le-am pus pe o folie alimentara, am rulat si am dat la rece 2 ore, apoi l-am glazurat cu ciocolata alba si de menaj.



Din aceleasi ingrediente se pot face si bombe tavalite prin cocos sau nuca nacinata, umplute cu visine, rahat, stafide, etc.

Premiul Beatiful Blog



Acest premiu l-am primit de 2 ori, de la Florena si de la Miha. Va multumesc mult pt ca v-ati gandit la mine. Ma bucur ca blogul meu intra dupa parerea voatra la "categoria frumos".
Dau mai departe premiul catre:
Danna
Daniela
Miha
Cristina
Narnia
Mariana

Stefana
Betty
Daca inca nu l-ati primit va astept cu mare drag sa-l luati de aici.

Premii de la Florena





Am primit de la Florena aceste doua premii, iti multumesc tare mult!
Le dau si eu mai departe, tuturor celor care inca nu le-au primit!

sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Leapsa

La sfarsitul anului trecut am primit o leapsa de la Mariana, pe care n-am rezolvata-o inca. Mariana imi cer scuze! Leapsa era despre Realizarile din 2009. M-am tot gandit si singura realizare pe 2009 e ca Stefan a fost sanatos, n-am avut probleme foarte mari, asa cum au fost in 2008.

In 2009 m-am dedicat in totalitate lui, eu am fost pe un loc secundar pe plan personal si profesional.


Azi am primit un chestionar dragut de la Florena, multumesc frumos!


Luaţi cartea ce mai la îndemână şi deschideţi-o la pagina 18 şi scrieţi al patrulea rând.

“Oamenii imi spuneau ca atunci cand ferestrele bisericii erau deschise, se auzea vocea strabunului meu rasunand” Michael Jackson - magie si nebunie, J.R.Taraborrelli

Fără să verificaţi , cât e ora?
11
Verificaţi:
10:55
Cu ce sunteţi îmbrăcat(ă):

Pantaloni si tricou
Înainte de a răspunde la acest chestionar la ce vă uitaţi?

pe blogul Florenei, de unde am luat leapsa
Ce zgomot auziţi în afară de cel al calculatorului?

Tv-ul cu desene animate si pe fiu-miu
Când aţi ieşit ultima dată şi unde aţi fost?
Aseara, am venit de la servici.
Ce aţi visat ieri noapte?
Schimbam componente
Când aţi râs ultima oară?

Azi dimineata, cand m-a vazut Stefan a facut un “bu”
Ce aveţi pe pereţi în încăperea în care sunteţi?
Un tablou care reprezinta viata si moartea
Dacă aţi deveni mutimilionar peste noapte, ce aţi cumpăra prima dată?
O casa, apartament, ceva sa fie al meu personal.
Care este ultimul film pe care l-aţi văzut?
Avatar
Ati văzut ceva ciudat azi?
nu e prea devreme pt ciudatenii
Ce părere aveţi despre acest chestionar?
simpatic
Spune-ne ceva ce nu ştim încă?

Ca mi-e somn si as dormi 2 zile continuu…
Prenumele copilului dvs. , dacă ar fi fetiţă?
Rebeca
Şi dacă ar fi băiat?
Am un baietel, Stefan
V-aţi gândit vreodată să locuiţi în străinătate?
Da
Ce aţi dori să vă spună D-zeu la porţile Raiului?
Ca sunt acceptata
Dacă aţi putea schimba ceva în lume ce aţi schimba?
as vrea multe schimbari, in primul rand nu inteleg cum unii se lafaie in bani si averi, iar altii mor de foame.
Vă place să dansaţi?
Da.
George Bush?
Un presedinte
Ce aţi văzut la televizor ultima dată?
Acum vad desene animate“O lume disparuta”


vineri, 8 ianuarie 2010

Tort Stefan2



Puiul meu a implinit 2 ani, in data de 5 ianuarie. L-am sarbatorit duminica trecuta, cu un tortulet simplu si racoros. Tortul l-am facut in tava dreptunghiulara, apoi l-am decupat in forma cifrei.
Blat negresa fara cacao
Crema cu iaurt (de data asta am pus iaurt simplu, plus zahar) am impartit-o in 2, in jumatate am pus ananas taiat marunt, in cealalta jumatate glazura de cacao (cacao, zahar, frisca)
Masinutele din salam de biscuiti invelite in pasta de zahar.





Sectiune:

Focaccia



Sper sa nu ma certe prea tare gospodinele italience. Eu am adaptat reteta, nu e originala si o fac mai ales in serile reci de iarna, ne place s-o mancam fierbinte.
Ingrediente:
500g faina alba
100ml ulei de masline
sare
apa calduta cat cuprinde
o lingurita drojdie uscata
Am facut un aluat, pe care l-am impartit in 3. Am intins fiecare bucata cu mana si am uns-o cu ulei de masline.


Am pus rondele de ceapa si bulion facut in casa (e foarte buna si in varianta cu ceapa si masline). Am presarat sare dura si marar uscat si am dat la cuptor.

duminică, 3 ianuarie 2010

Tort revelion 2010


Tort Kinder Pingui, blat cu cacao, crema pufoasa si glazura de ciocolata.
Ornamente din pasta de zahar


sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Cozonac trandafir



Reteta de cozonac e aceiasi ca aici.
Am intins foaia de aluat, am pus umplutura de nuca si bucati de rahat, am rulat si am taiat bucati de 3-4 cm, pe care le-am pus in tava rotunda (unsa cu putin ulei si presarat zahar) cu taietura in sus.
Am lasat la crescut cozonacul in tava, aproximativ o ora, apoi l-am dat la cuptor pana s-a rumenit. Cozonacul se rastoarna fierbinte.



Sectiune: