vineri, 20 septembrie 2013

Piure de mazare

Am folosit:
700g mazare congelata
1 ceapa
2-3 linguri ulei
1 cub unt
2 linguri smantana
sare, piper, nucsoara

Intr-o cratita am pus apa cu sare la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat mazarea congelata si am fiert-o pana s-a inmuiat, apoi am scurs apa. Separat am dinstuit ceapa in putin ulei, am adaugat cateva linguri de apa si am lasat-o sa se inmoaie, la foc mic.
Am amestecat mazarea fiarta cu ceapa dinstuita, unt, smantana, sare, piper, nucsoara dupa gust. Am pasat-o cu mixerul stick.

joi, 19 septembrie 2013

Prajitura Medovik cu nuca

Am folosit:
Pt foi:
200g zahar
150ml lapte
4 linguri miere
100g unt sau untura
2 oua
600 faina
1 praf de copt
Pt crema:
400ml smantana 20% grasime
400ml frisca lichida (Meggle)
100g zahar pudra
200g nuca prajita si macinata (sau coaja rasa de lamaie, fructe uscate, visine)

Pt foi, am caramelizat zaharul, am adaugat laptele si untul si am fiert pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat mierea si am lasat compozitia sa se racoreasca. Am adaugat ouale si faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat moale pe care l-am impartit in 4.
Am intins foi pe dosul tavii, le-am copt 5-7 minute pana s-au rumenit usor pe margini.

Pt crema am batut frisca, am adaugat smantana, zaharul pudra si nuca, am amestecat. Am impartit crema in 4, am uns fiecare foaie cu crema.

Deasupra am presarat nuca macinata

Se portioneaza a doua zi, dupa ce foile s-au inmuiat.

joi, 12 septembrie 2013

Legume sote cu gordon bleu

Am folosit:
400g legume congelate
50g unt
sare, piper
2 catei de usturoi
50ml vin alb

Am pus legumele congelate in apa clocotita si le-am lasat sa fiarba 1-2 minute, apoi le-am scos si le-am trecut sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie, am incalzit untul, am adaugat usturoiul tocat, legumele fierte si le-am dinstuit cateva minute. Am adaugat cateva linguri de vin alb si am lasat sa scada, am condimentat dupa gust.

miercuri, 11 septembrie 2013

Prajituri asortate12


Prajitura Timisoara
Prajitura Regina Maria
Foi cu crema de ciocolata (alba, cu lapte)



duminică, 1 septembrie 2013

Tort roz cu trandafiri si inimioare


Contine blat vanilat, mousse de ciocolata alba si mousse caramel.


La multi ani Nicole!