joi, 31 octombrie 2013

Tort Bust topless


Tortul contine blat vanilat, mousse de ciocolata si mousse de iaurt cu visine.


Impletite cu scortisoara


Am folosit:
25g drojdie
400ml lapte
100g zahar
coaja de lamaie/portocala
2 oua
650g faina

100g unt
100g zahar
2 lingurite scortisoara

1 galbenus
putin lapte sau iaurt
zahar tos

Pt aluat am amestecat drojdia cu putin zahar si lapte caldut, am lasat la crescut. Am adaugat celelalte ingrediente si am framantat un aluat potrivit de moale, pe care l-am lasat la crescut 30 minute.


Am imparit aluatul in 12 si am intins foi subtiri. Fiecare foaie am uns-o cu amestecul de unt, zahar si scortisoara.

Am rulat, apoi am taiat rulada pe lung si am impletit cele doua bucati.


Le-am dat o forma rotunda. Am pus fiecare impletita pe hartie de copt.


Le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte, desupra am presarat zahar.
Le-am copt 35 minute la foc mic, pana s-au rumenit.

marți, 29 octombrie 2013

Prajitura Luca


O prajitura cu arome delicate de cafea si portocala, merge foarte bine langa cafeaua de dimineata... prietenii stiu de ce!
Am folosit:
Pt blat:
4 oua
150g zahar
120ml ulei
100ml apa
1 lingura cacao
200g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingura ness
Pt crema
200ml cafea tare
150g zahar
100ml lapte
3 galbenusuri
1 lingura amidon
250ml frisca
10g gelatina hidratata
Pt glazura:
600ml suc de portocale
2 plicuri budinca vanilie

biscuiti de vanilie
cafea indulcita

Pt blat am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat uleiul cate putin, apa, faina amestecata cu praful de copt, cacao si ness. Am batut albusurile spuma si le-am adaugat la compozitie.
Pt crema, am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul, cafeaua si laptele. Am pus cerma pe foc mic pana s-a ingrosat putin. Rece am amestecat-o cu frisca batuta si gelatina topita.
Pt glazura am fiert sucul de portocale cu budinca de vanilie. Am lasat sa se racoreasca putin, apoi am turnat-o peste prajitura.


Asamblare:
Blat, crema, biscuiti inmuiati in cafea, glazura.


Se lasa la rece minim 3 ore.


vineri, 18 octombrie 2013

Tort Masa de tenis


Contine blat vanilat, mousse de ciocolata, jeleu de visine, blat de ciocolata, mousse de vanilie cu visine.



Sectiune:


duminică, 13 octombrie 2013

Macaroane cu varza


O mancare rapida, de sezon si usor de facut.
Am folosit:
400g paste spirale
1 varza mica (700g)
2-3 linguri ulei
sare, piper

Am tocat varza si am calit-o cu putin ulei, pana s-a inmuiat.


Separat am fiert macaroanele in apa cu sare, le-am scurs si le-am amestecat cu varza calita. Am adaugat sare si piper dupa gust.

sâmbătă, 12 octombrie 2013

Tort iPad


Contine blat vanilat, mousse de ciocolata cu jeleu de visine si mousse de vanilie cu visine.



La multi ani sanatosi si tot binele din lume!