sâmbătă, 27 decembrie 2014

Prajitura Dots




Am folosit:
Pt blat:
6 oua
6 linguri apa
6 linguri ulei
6 linguri zahar
10 linguri faina
1/2 praf de copt
2 linguri cacao
coaja rasa de lamaie
Pt crema:
500g branza dulce
150g zahar pudra
300ml frisca lichida
coaja rasa de lamaie
Pt glazura
300g ciocolata 
100ml frisca lichida

Am batut albusurile cu apa, am adaugat zahar, apoi galbenusurile frecate cu ulei. Am amestecat si la sfarsit am adaugat faina cernuta impreuna cu praf de copt si cacao. Am copt blatul 25 min. 
Pt crema am amestecat branza cu zahar si coaja de lamaie, am adaugat frisca batuta si am amestecat. 
Pt glazura am totpit ciocolata impreuna cu frisca la micrunde, am turnat glazura peste crema de branza. 

vineri, 26 decembrie 2014

Prajituri asortate pt Craciun 2014


Amandine
Snickers
Banat
Dots
Foi cu crema de lamaie
Mara
Trufe cu visine

Tort Mos Craciun pt Cristian


Contine blat vanilat si mousse din fructe de padure.

duminică, 7 decembrie 2014

Crema de avocado

Am folosit:
1 buc avocado
2-3 linguri ulei de masline
1 iaurt mic gras (Zuzu Max)
1/2 legatura patrunjel
sare, piper
cateva picaturi zeama de lamaie
1/2 ceapa mica (optional)

Am pus totul in blender si am mixat la viteza maxima, pana s-a facut o pasta.
Noi am mancat cu chipsuri de cartofi.

sâmbătă, 6 decembrie 2014

Pizza cu feta


Am folosit:
500g faina
25g drojdie
300ml apa calda
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
branza feta

Pt umplutura:
ketchup
oregano
ciuperci
ardei
salam
cascaval

Am framantat un aluat, l-am intins cu mana in tava unsa cu ulei, pe margine am pus branza feta si am rulat. Am pus umplutura, deasupra cascaval ras. Am copt pizza 15 minute.

vineri, 5 decembrie 2014

Omleta cu cartofi la cuptor

Am folosit:
4 oua
4 cartofi
2 linguri smantana
1 ceapa
1 ardei
cateva linguri ulei
1 legatura marar
sare, piper
optional branza, cascaval

Intr-o tigaie am prajit ceapa, ardeiul taiate marunt, am adaugat cartofii taiati cubulete, i-am prajit cu capac, pana s-au inmuiat putin. Am lasat la racit.

Separat am batut ouale cu smantana. Se poate adauga cascaval ras. Am adaugat cartofii, marar tocat, sare, piper.

Am turnat compozitia intr-o tava unsa si am dat la cuptor 20 minute pana s-a rumenit.


Am servit cu salata.

joi, 4 decembrie 2014

Foi cu crema de lamaie


Pt foi:
150ml ulei
150ml lapte
100g zahar
1 ou
400g faina
1 praf de copt
2 linguri cacao

Pt crema:
2 galbenusuri
1 lingura amidon
200g zahar
300ml lapte
zeama de lamaie
300ml frisca
5g gelatina

Pt foi am amestecat toate ingredientele si am framantat un aluat. L-am impartit in 4 si am copt 4 foi pe dosul tavii.
Pt crema am amestecat galbenusurile cu zahar si amidon, am adaugat laptele si am fiert crema pana s-a ingrosat putin. Am lasat-o la racit, am adaugat zeama de lamaie, frisca si gelatina hidratata.

miercuri, 3 decembrie 2014

Musuroi de cartita

Am folosit:
Pt blat
3 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
3 linguri apa
4 linguri faina
2 linguri cacao
1/2 praf de copt
Pt crema
3 galbenusuri
150g zahar
1 lingura amidon
200ml lapte
1 iaurt de banane mic 150ml
250ml frisca lichida
50g ciocolata razuita

3 banane
1 lingura suc lamaie

Pt blat, am batut albusurile cu apa si un praf de sare, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu ulei, iar la sfarsit faina amestecata cu praf de copt si cacao. Am copt blatul 25 minute la 200grade, l-am lasat la racit, apoi am scobit miezul.
Am pus pe blat bananele taiate jumatati si le-am stropit cu zeama de lamaie.

Pt crema, am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul,  laptele si am fiert crema pana s-a legat. Am lasat-o la racit, am adaugat iaurtul, frisca batuta si ciocolata razuita.

Am pus crema peste banane, iar deasupra am presarat blatul ramas.

marți, 2 decembrie 2014

Tort Casuta


Contine blat de ciocolata si mousse de ciocolata.

Chec cu fructe

Pt 2 checuri am folosit:
4 oua
200g zahar
150ml ulei
150ml lapte
1 lingurita praf de copt
1 lingura cacao
300g faina
visine
afine

Am batut ouale intregi cu zahar, pana s-au albit, am adaugat uleiul cate putin, apoi laptele si faina amestecata cu praf de copt. Am turnat 2/3 din compozitie in tavi tapetate cu hartie de copt. Restul de aluat l-am amestecat cu cacao si l-am turnat deasupra. Am adaugat visine intr-un chec, afine in celalalt. Am copt checurile 25 minute la 180 grade.

luni, 1 decembrie 2014

Prajitura Dobos

Varianta rapida:
8 foi dobos
3 oua
50g cacao neagra
200g zahar
esenta rom
400g unt moale

200g zahar
1 lingurita otet

Foile se pot face in casa reteta aici sau din comert.
Pt crema, am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat cacao si rom si am pus crema pe baie de abur pana s-a ingrosat putin. Am lasat-o la racit, apoi am amestecat-o cu unt.
Pt glazura, am caramelizat zaharul, am adaugat otetul si am turnat peste prajiturile gata taiate.

Tort cu ciocolata si margarete


Contine blat cu ciocolata, insiropat si mousse de ciocolata cu visine.

Tort Steaua


Tort Dobos imbracat in pasta de zahar