duminică, 19 septembrie 2010
Prajitura Cocktail
Ingrediente:
Pt blat:
3 oua
180g zahar
150ml lapte sau apa
60ml ulei
200g faina
4 linguri cocos (eu am avut verde)
2 linguri cacao
50g stafide
10g praf de copt
Pt sirop:
100g zahar
100ml apa
1 lingurita ness
Pt desupra:
300ml lapte
1 budinca vanilie
120g zahar
100g margarina (unt)
gem acrisor (merge foarte bine gemul de visine, eu am pus de piersici)
ciocolata rasa
Pt blat, am batut albusurile cu zahar. Separat am amestecat galbenusurile cu ulei si apa, apoi le-am adaugat peste albusuri. Faina am cernut-o si am amestecat-o cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat-o peste oua. Am amestecat usor si la sfarsit am adaugat cocosul si stafidele inmuiate putin in rom. Am copt blatul aproximativ 30 minute pe foaie de copt.
Pt crema, am amestecat budinca cu zahar si lapte, apoi am pus-o la fiert. In budinca fierbine am adaugat margarina si am lasat la racit.
Asamblare: am insiropat bine blatul, am pus budinca, apoi gem, iar desupra am ras ciocolata.
O prajitura deloc complicata, dar delicioasa!
wow ...........cat de bine arata.
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!
Multumesc Maria, e si foarte buna!
RăspundețiȘtergereChiar arata tare bine! Si trebuie sa aiba un gust sublim! Esti maestra in torturi! Felicitari! M-am facut si eu "urmaritor" la tine pe blog :) ca sa te urmaresc aproape. Te invit pe la mine daca doresti. O seara buna!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Andreea!
RăspundețiȘtergereArata bine si cred ca e si delicioasa.am sa o incerc!Felicitari!
RăspundețiȘtergereSuper arata si cred ca e si delicioasa,am sa o incerc.Felicitari!
RăspundețiȘtergere