joi, 23 decembrie 2010
Prajitura cu cocos
Pt foi:
10 linguri lapte
10 linguri ulei
10 linguri zahar
2 oua
1 praf de copt
600g faina
1 lingura cacao
Pt crema 1
1 foaie sfaramata
1 cana cocos
150g zahar pudra
200g margarina
100g gem(de piersici am pus eu)
1 lingura cacao
putin lapte
Pt crema 2:
300ml lapte
2 linguri amidon
200g zahar
100g ciocolata alba
300ml frisca batuta
200g cocos
Pt foi am amestecat toate ingredientele si am framantat un aluat moale.
Am copt 3 foi pe dosul tavii, aproximativ 10 min.
Pt crema 1:
Am sfaramat una dintre foi, am adaugat margarina moale, putin lapte, gemul, zahar, cacao, iar la sfarsit fulgii de cocos.
Am amestecat bine.
Pt crema cu cocos, am fiert laptele cu zahar si amidon pana s-a ingrosat. In crema calda am adaugat ciocolata bucati si am amestecat pana s-a topit.
Am lasat la racit, apoi am adaugat frisca batuta si fulgii de cocos.
Asamblare: foaie, crema1, foaie, crema2, deasupra am presarat fulgi de cocos
Fie ca Nasterea Domnului sa va lumineze sufletele si casa, sa aveti parte de sanatate, belsug si fericire!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit!