Pe platoul cu Prajituri pt Craciun am avut si o prajitura foarte buna si racoroasa cu lamaie:
Ingrediente:
Pt foi:
6 oua
6 linguri ulei
100ml apa
250g faina
200g zahar
coaja rasa de lamaie
1 praf de copt
Pt crema:
2 oua
1 lingura mare amidon
400ml lapte
250g unt
suc si coaja de lamaie
Pt glazura
400ml suc de lamaie(eu l-am facut prospat acasa)
1 budinca vanilie
4 linguri zahar
Pt foi, am batut albusurile cu apa, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile amestecate inainte cu uleiul, iar la sfarsit faina cernuta, amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Am copt 5 foi (putin mai groase ca cele de dobos) pe hartie de copt.
Pt crema:
Am batut ouale cu zahar, am adaugat amidonul, apoi laptele si am fiert pana s-a facut ca o budinca. In crema fierbinte am pus bucati de coaja de lamaie, pe care apoi le-am scos. Dupa ce s-a racit crema am adaugat suc de lamaie, dupa gust amestecand bine. Untul moale l-am spumat si am adaugat cate putin din crema cu lamaie.
Pt glazura:
Am fiert sucul cu budinca si zahar. Am lasat putin la racit si am turnat peste prajitura.
si asta-mi place,ca printre atatea dulciuri,este si ceva acrisor,vreau si eu o feliuta!!!!!!
RăspundețiȘtergereYammy, yammy, ce bine arata. Delicios!:)
RăspundețiȘtergereChiar a fost foarte buna si racoaroasa prin alte ingrasacioase. Va multumesc pt vizita!
RăspundețiȘtergere