sâmbătă, 27 august 2011
Inghetata cu rom si stafide
E una dintre preferatele mele, de cand am descoperit acesta combinatie. Pt inghetata m-am inspirat de aici.
Am folosit:
4 oua foarte proaspete
200g zahar
400ml smantana pt frisca
100g stafide
3 linguri apa
2 lingurite esenta rom
1 lingura alcool
Mai intai m-am ocupat de stafide pe care le-am fiert in apa cu o lingurita esenta de rom, pana s-a evaporat apa. Apoi am adaugat peste ele alcoolul si le-am lasat deoparte.
Pt inghetata am batut ouale cu zahar, aproximativ 10 min pana s-au albit si si-au dublat volumul. Am adaugat 1 lingurita esenta rom, frisca batuta si stafidele imbatate bine. Am amestecat cu o lingura, apoi am pus compozitia in caserole si am dat la congelator.
Sectiune:
Super delicioasa este inghetata!
RăspundețiȘtergere