Un dulce al copilariei, poate fi o idee pt masa de seara sau doar un desert care merge bine la orice ora!
Am folosit:
400ml lapte
4 linguri gris
100g zahar
vanilie
Pt sos:
100g zahar
50ml frisca lichida
Am fiert laptele cu zahar, vanilie si gris cateva minute. Am pus in forme si am lasat la racit. Pt sirop am caramelizat zaharul, apoi am adaugat frisca fierbinte, am lasat pe foc cateva minute pana s-a topit zaharul.
marți, 28 februarie 2012
sâmbătă, 25 februarie 2012
Budinca de macaroane
Mancaciosii mei adora pastele, gatite in orice fel, asa ca trebuie sa ma conformez macar o data pe saptamana...De data asta am pregatit macaroanele dupa o reteta improvizata si chiar au iesit foarte bune.
Am folosit:
400g macaroane
300g branza feta
200g cascaval
Pt sosul alb:
2 linguri ulei
3 linguri faina
300ml lapte
putina sare
Am fiert macaroanele in apa cu putina sare, apoi le-am lasat la scurs.
Pt sos, am amestecat faina cu ulei si lapte, am pus pe foc mic pana s-a ingrosat, amestecand continuu. Am sarat.
Intr-o tava jena unsa cu putin ulei, am pus un rand de macaroane, 1/2 sos alb, branza feta, macaroane, sos alb, cascaval ras. Am dat la cuptor pt 25 min pana s-a rumenit.
Am folosit:
400g macaroane
300g branza feta
200g cascaval
Pt sosul alb:
2 linguri ulei
3 linguri faina
300ml lapte
putina sare
Am fiert macaroanele in apa cu putina sare, apoi le-am lasat la scurs.
Pt sos, am amestecat faina cu ulei si lapte, am pus pe foc mic pana s-a ingrosat, amestecand continuu. Am sarat.
Intr-o tava jena unsa cu putin ulei, am pus un rand de macaroane, 1/2 sos alb, branza feta, macaroane, sos alb, cascaval ras. Am dat la cuptor pt 25 min pana s-a rumenit.