Pentru un tanar care si-a sarbatorit ieri ziua de nastere.
Tortul contine foi de pandispan cu cacao, mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata cu 55% cacao, imbracat cu pasta de ciocolata.
duminică, 29 aprilie 2012
vineri, 27 aprilie 2012
Tort Wrestling
Pentru un mare amator de Wrestling, tortul contine foi de pandispan cu cacao, mousse de ciocolata cu alune si mousse de zmeura. Imbracat cu pasta de ciocolata si frisca cu ciocolata.
Sectiune:
Sectiune:
marți, 24 aprilie 2012
Curry de porc cu orez
M-am inspirat dintr-o emisiune despre bucataria indiana. N-am gasit chiar toate ingredientele pe care le-au folosit acolo, dar ceea ce mi-a iesit mie a fost delicios.
Am folosit:
600g carne de porc cubulete
2 cepe
4-5 catei de usturoi
1 lingurita piper negru
1 lingura boabe de coriandru
2-3 cuisoare
1 lingurita chimen
1 ardei iute rosu, uscat
1 lingurita scortisoara macinata
200g rosii din conserva
1 lingura zahar
1 lingura otet
putin ulei
supa sau apa
Pt orez:
200g orez cu bob lung
600ml apa
1/2 lingurita amestec condimente
1 ardei rosu taiat marunt
sare, piper
Am macinat condimentele pe care le-am marcat mai sus. Am adaugat scortisoara si am amestecat.
Intr-o cratita am incalzit putin ulei, am adaugat carnea, apoi ceapa tocata si usturoiul taiat marunt. Am lasat la dinstuit cateva minute, apoi am adaugat praful de condimente, supa si am lasat la foc mic pana a scazut apa si carnea a fiert. Am adaugat rosiile pasate, zahar si otet. Am potrivit de sare si piper si am fiert inca cateva minute.
Pt orez, intr-o cratita am pus putin ulei, am adaugat 1/2 lingurita din condimentele macinate pe care am oprit-o separat, ardeiul, apoi orezul si apa fierbinte. Am lasat la fiert 10-12 min, am potrivit de sare, apoi am stins focul si am acoperit cratita cu un capac. Am lasat-o aproximativ 30 min apoi am servit.
Am folosit:
600g carne de porc cubulete
2 cepe
4-5 catei de usturoi
1 lingurita piper negru
1 lingura boabe de coriandru
2-3 cuisoare
1 lingurita chimen
1 ardei iute rosu, uscat
1 lingurita scortisoara macinata
200g rosii din conserva
1 lingura zahar
1 lingura otet
putin ulei
supa sau apa
Pt orez:
200g orez cu bob lung
600ml apa
1/2 lingurita amestec condimente
1 ardei rosu taiat marunt
sare, piper
Am macinat condimentele pe care le-am marcat mai sus. Am adaugat scortisoara si am amestecat.
Intr-o cratita am incalzit putin ulei, am adaugat carnea, apoi ceapa tocata si usturoiul taiat marunt. Am lasat la dinstuit cateva minute, apoi am adaugat praful de condimente, supa si am lasat la foc mic pana a scazut apa si carnea a fiert. Am adaugat rosiile pasate, zahar si otet. Am potrivit de sare si piper si am fiert inca cateva minute.
Pt orez, intr-o cratita am pus putin ulei, am adaugat 1/2 lingurita din condimentele macinate pe care am oprit-o separat, ardeiul, apoi orezul si apa fierbinte. Am lasat la fiert 10-12 min, am potrivit de sare, apoi am stins focul si am acoperit cratita cu un capac. Am lasat-o aproximativ 30 min apoi am servit.
joi, 19 aprilie 2012
Tort verde cu orhidee
luni, 16 aprilie 2012
Tort Pasti 2012
Drob in aluat
Ingrediente:
Pt aluat:
2 galbenusuri
2 linguri smantana
125g unt moale
400g faina
1/2 lingurita sare
Pt umplutura:
600g carne macinata
500g organe
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde(sau 3-4 catei)
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
3-4 oua
sare, piper
Pt aluat am amestecat toate ingredientele si am framantat un aluat ptrivit. L-am lasat la rece.
Pt umplutura am fiert organele si le-am lasat la racit, apoi le-am tocat, am adaugat carnea tocata, verdeturile tocate marunt. Am batut ouale si le-am adaugat in compozitie. Am potrivit de sare si piper.
Intr-o tava unsa cu ulei, am asezat foaia de aluat, am pus umplutura si am impaturit cu aluat.
Am copt la foc mic aproximativ 45-50 min, pana s-a rumenit.
Noi am servit drobul in dimineata zilei de Pasti, alaturi de oua rosii si cruditati de sezon.
Pt aluat:
2 galbenusuri
2 linguri smantana
125g unt moale
400g faina
1/2 lingurita sare
Pt umplutura:
600g carne macinata
500g organe
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde(sau 3-4 catei)
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
3-4 oua
sare, piper
Pt aluat am amestecat toate ingredientele si am framantat un aluat ptrivit. L-am lasat la rece.
Pt umplutura am fiert organele si le-am lasat la racit, apoi le-am tocat, am adaugat carnea tocata, verdeturile tocate marunt. Am batut ouale si le-am adaugat in compozitie. Am potrivit de sare si piper.
Intr-o tava unsa cu ulei, am asezat foaia de aluat, am pus umplutura si am impaturit cu aluat.
Am copt la foc mic aproximativ 45-50 min, pana s-a rumenit.
Noi am servit drobul in dimineata zilei de Pasti, alaturi de oua rosii si cruditati de sezon.
duminică, 15 aprilie 2012
Tort "Ou cu trandafiri roz"
miercuri, 11 aprilie 2012
Tort cremes cu capsuni
Un tort simplu, defapt un cremes putin cosmetizat, imbracat in frisca si decorat cu capsuni proapeti. A fost tortul cu care ne-am delectat de ziua mea. LMA mie!