O prajitura fina, delicioasa pt amatorii de nuca si ciocolata....
Am folosit:
Pt foi:
3oua
150g zahar
3 linguri ulei
180g faina
1/2 praf de copt
Pt blatul cu nuca
4 albusuri
150g zahar
100g faina
150g nuca macinata
1/2 praf de copt
Pt crema
4 galbenusuri
200g zahar
200ml lapte
20g amidon (sau faina)
100g ciocolata neagra
250g unt sau margarina
nuca macinata pt ornat
Pt foi, am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat uleiul, apoi faina amestecata cu praf de copt. Se coc 2 foi, eu coc o foaie mare pe care o tai apoi, astfel obtin foile egale.
Pt blat am batut albusurile cu un fir de sare, apoi am adaugat zaharul, faina, nuca macinata si praful de copt. Am copt blatul 25 min.
Pt crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul, apoi laptele si am fiert pana s-a ingrosat. In crema fierbinte am adaugat ciocolata rupta in bucati, am amestecat pana aceasta s-a topit, apoi am lasat la racit crema. Rece am amestecat-o cu untul spumat.
Asamblare: foaie, 1/3 crema, blat cu nuca, 1/3 crema, foaie, 1/3 crema, nuca macinata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu