Am folosit:
Pt aluat:
250g faina
125 g unt
1ou
1 lingura zahar
putina sare
Pt crema:
3 galbenusuri
150g zahar
1 lingura amidon
300ml lapte
vanilie
100g unt
fructe: portocale, kiwi, visine, fructe de padure, etc
1 plic gelatina pt tarte
2 linguri zahar
250ml apa
Pt aluat am amestecat toate ingredientele si am format un aluat pe care l-am lasat la rece 30 minute. Am decupat cercuri sau floricele cu o forma si le-am pus in tava de muffins la copt pt 10-15 minute, pana se rumenesc usor.
Pentru crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul, laptele si am pus pe foc mic pana s-a ingroat compozitia, am adaugat vanilia si untul, am amestecat bine si am lasat la racit.
Am umplut cosuletele cu crema, desupra am pus fructele. Gelatina am preparat-o conform instructiunilor de pe plic si am turnat-o calduta peste fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu