Am folosit:
Pt foi:
200g zahar
150ml lapte
4 linguri miere
100g unt sau untura
2 oua
600 faina
1 praf de copt
Pt crema:
400ml smantana 20% grasime
400ml frisca lichida (Meggle)
100g zahar pudra
200g nuca prajita si macinata (sau coaja rasa de lamaie, fructe uscate, visine)
Pt foi, am caramelizat zaharul, am adaugat laptele si untul si am fiert pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat mierea si am lasat compozitia sa se racoreasca. Am adaugat ouale si faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat moale pe care l-am impartit in 4.
Am intins foi pe dosul tavii, le-am copt 5-7 minute pana s-au rumenit usor pe margini.
Pt crema am batut frisca, am adaugat smantana, zaharul pudra si nuca, am amestecat. Am impartit crema in 4, am uns fiecare foaie cu crema.
Deasupra am presarat nuca macinata
Se portioneaza a doua zi, dupa ce foile s-au inmuiat.
Ce bine arata!!
RăspundețiȘtergere