Am folosit:
Pt blat:
6 oua
6 linguri apa
6 linguri zahar
6 linguri ulei
10 linguri faina
2 linguri cacao
1/2 praf de copt
Pt crema:
4 galbenusuri
300ml lapte
1 lingura amidon
200g zahar
300ml frisca
vanilie
10g gelatina hidratata cu putina apa
Pt Krantz
200g zahar
150g nuca prajita
Pt foi am batut albusurile impreuna cu apa, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu praf de copt si la final faina cernuta impreuna cu cacao si praf de copt. Am amestecat usor si am impratit compozitia in 3. Am copt 3 foi, pe hartie de copt, timp de 12 minute fiecare.
Pt crema, am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat laptele, amidonul, vanilia. Am fiert crema pana s-a ingrosat putin, apoi am lasat-o la racit. Dupa ce s-a racit am amestecat-o cu frisca batuta, gelatina topita si 2/3 din Krantz.
Pt Krantz, am topit zaharul si am adaugat nuca. Am amescat bine si am turnat compozitia pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei. Am lasat la racit apoi l-am maruntit in robot. 2/3 am folosit la crema, restul la ornat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu