sâmbătă, 30 decembrie 2017
Musaca de cartofi cu vin rosu
Am folosit:
8 cartofi medii
Pt sosul de carne
500g carne tocata de vita
2 cepe
2-3 catei de usturoi
1 morcov
300ml vin rosu
200g pasta de rosii
putin ulei pt prajit
sare, piper
Pt sosul bechamel
2 linguri faina
500ml lapte
1 cubulet unt
sare piper dupa gust
cascaval ras pt deasupra
Am curatat cartofii si i-am taiat felii rotunde de 1/2 cm. I-am pus in apa cu sare la fiert timp de 7-8 minute, pana s-au inmuiat usor, fara sa se sfarame.
Pt sos am tocat ceapa, morcovul si usturoiul marunt, le-am calit in ulei, apoi am adaugat carnea si am lasat la foc mic pana acesta s-a albit, am turnat vinul si am lasat sa fiarba pana a scazut si s-a legat ca un sos. La final am adaugat pasta de rosii si am condimentat dupa gust.
Pt sosul bechamel, am topit untul am adaugat faina si laptele cate putin amestecand continuu. Am fiert pana s-a legat, aproximativ 10 minute.
Intr-o tava jena am pus un strat de sos bechamel, felii de cartofi, sos de carne, 2-3 linguri sos bechamel, iar felii de cartofi, sosurile, la final felii de cartofi, sos bechamel si cascaval ras.
Am copt 40 minute la 180 grade pana s-a rumenit usor.
Noi am servit cu muraturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu