duminică, 25 martie 2018

Cozonac sarat


Am pornit de la o idee preluata de pe net.
Eu am folosit:
25g drojdie
1lingurita zahar
1 lingurita sare
3 oua
350ml lapte
2 linguri mari smantana
600g faina
150g unt sau ulei

400g branza feta
1 legatura leurda
sunca taiata marunt

1galbenus pentru uns
putin lapte
susan pentru deasupra

Pentru aluat am amestecat drojdia cu putin lapte cald, am adaugat zaharul si 2 linguri faina. Am amestecat si am lasat la dospit 15 minute.
Dupa dospire am adaugat ouale batute cu sare, apoi restul de lapte, smantana, faina cat pentru un aluat mai moale, am amestecat apoi am adaugat cate putin unt topit, impaturind aluatul. L-am lasat 30 minute sa se odineasca apoi l-am impartit in 4.
Am intins foi pe masa unsa cu ulei, am pus pe doua dintre foi feta sfaramata si leurda taiata, am rulat si le-am impletit. Pe celalalte doua foi am pus sunca si feta, am rulat si le-am impletit.


Am pus rulourile in tavi unse si tapetate cu hartie de copt, le-am lasat la crescut inca 30 minute, am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte si am presarat susan.
Am copt 40 minute la 180 grade.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu