luni, 19 octombrie 2009
Peltea de gutui
Am vazut o reteta de peltea pe blogul Cristinei , am cautat gutui si am facut si eu, dar dupa o alta reteta.
Reteta mea suna cam asa:
Ingrediente:
1kg gutui
1kg zahar
1 cana de apa
zeama de la o lamaie
Am spalat gutuile si le-am taiat in 4. Le-am pus intr-o oala cu tot cu coaja si casuta cu seminte (contin multa pectina si ajuta pelteaua sa se intareasca). Am adaugat apa cat sa le acopere si am fiert aproximativ o ora.
Am curatat gutuile de seminte si cotor si le-am pasat.
Zeama in care au fiert am strecurat-o si am adaugat-o peste gutuile pasate, apoi zaharul si am dat la fiert inca 30 minute.
Cu 10 minute inainte sa sting focul am pus si zeama de lamaie.
Bravos mai... ma gandeam ca esti la bucatarie, prea nu ne-am "vazut" azi deloc la taifas :P
RăspundețiȘtergereSuper reteta de peltea si apropo de peltea... si mami meu facea din petale de trandafiri :D
Te pup...
Super! Am si eu 2 gutui in gradina care sunt plini si am sa incerc si eu reteta ta, e interesanta.
RăspundețiȘtergereSper sa va placa, Gaby!
RăspundețiȘtergere