duminică, 28 noiembrie 2010
Rulada Diplomat
Blat negresa fara cacao
Crema de vanilie cu multe fructe
Ornata cu frisca si visine din compot
Diplomat si Dobos:
marți, 23 noiembrie 2010
Negresa cu nuci, la MW
Pt ca in ultima vreme sunt mereu in criza de timp, am apelat din nou la ajutorul cuptorului cu microunde.
Ingrediente:
1 ou
4 linguri zahar
50ml ulei
100ml lapte cald
150g faina
1/2 lingurita parf de copt
2 linguri gem(eu am pus de pere)
2 linguri cacao
nuci
Sirop de ciocolata:
50g ciocolata
50ml apa
2 linguri zahar
Am batut oul cu zahar, am adaugat uleiul, laptele, faina cernuta amestecata cu praful de copt si cacao, apoi gemul.
Am uns cu ulei 4 boluri rezistente la MW, am adaugat nuci tocate pe fund, apoi am pus cateva linguri din aluat.
Am copt la MW 5 minute, la putere maxima.
Le-am rasturnat pe o farfurie, si le-am inecat cu sirop de ciocolata. Rapide si delicioase!
Ingrediente:
1 ou
4 linguri zahar
50ml ulei
100ml lapte cald
150g faina
1/2 lingurita parf de copt
2 linguri gem(eu am pus de pere)
2 linguri cacao
nuci
Sirop de ciocolata:
50g ciocolata
50ml apa
2 linguri zahar
Am batut oul cu zahar, am adaugat uleiul, laptele, faina cernuta amestecata cu praful de copt si cacao, apoi gemul.
Am uns cu ulei 4 boluri rezistente la MW, am adaugat nuci tocate pe fund, apoi am pus cateva linguri din aluat.
Am copt la MW 5 minute, la putere maxima.
Le-am rasturnat pe o farfurie, si le-am inecat cu sirop de ciocolata. Rapide si delicioase!
luni, 22 noiembrie 2010
joi, 18 noiembrie 2010
miercuri, 17 noiembrie 2010
Covrigei cu branza
Ingrediente:
300g branza telemea
200g margarina(sau untura)
300-350g faina cernuta
25g drojdie
100ml lapte
1 ou
1 galbenus pt uns
Am dizolvat drojdia in laptele cald, am adaugat telemeaua rasa, oul intreg, margarina moale, apoi faina si am framantat un aluat.
Am impartit aluatul in 3 si am intins foi de 1/2 cm. Am taiat cu forma covrigeii, i-am uns cu galbenus, apoi i-am copt 15-20 min.
300g branza telemea
200g margarina(sau untura)
300-350g faina cernuta
25g drojdie
100ml lapte
1 ou
1 galbenus pt uns
Am dizolvat drojdia in laptele cald, am adaugat telemeaua rasa, oul intreg, margarina moale, apoi faina si am framantat un aluat.
Am impartit aluatul in 3 si am intins foi de 1/2 cm. Am taiat cu forma covrigeii, i-am uns cu galbenus, apoi i-am copt 15-20 min.