duminică, 28 noiembrie 2010

Rulada Diplomat


Blat negresa fara cacao
Crema de vanilie cu multe fructe
Ornata cu frisca si visine din compot

Diplomat si Dobos:

Dobos



O portie de prajitura Dobos, reteta aici.

marți, 23 noiembrie 2010

Negresa cu nuci, la MW

Pt ca in ultima vreme sunt mereu in criza de timp, am apelat din nou la ajutorul cuptorului cu microunde.
Ingrediente:
1 ou
4 linguri zahar
50ml ulei
100ml lapte cald
150g faina
1/2 lingurita parf de copt
2 linguri gem(eu am pus de pere)
2 linguri cacao
nuci
Sirop de ciocolata:
50g ciocolata
50ml apa
2 linguri zahar
Am batut oul cu zahar, am adaugat uleiul, laptele, faina cernuta amestecata cu praful de copt si cacao, apoi gemul.
Am uns cu ulei 4 boluri rezistente la MW, am adaugat nuci tocate pe fund, apoi am pus cateva linguri din aluat.

Am copt la MW 5 minute, la putere maxima.

Le-am rasturnat pe o farfurie, si le-am inecat cu sirop de ciocolata. Rapide si delicioase!

luni, 22 noiembrie 2010

Tort cadou


Un cadou dulce, contine mousse din 3 feluri de ciocolata
Blat negresa

Pasta de zahar

joi, 18 noiembrie 2010

Tort MJ2

Un reply al unui alt tort de-al meu.
Interior Tort padurea neagra de aici

Sectiune:
La multi ani Ramo! Sa fii sanatoasa, sa ai parte de tot ce e mai bun si toate dorintele tale sa devina realitate!

miercuri, 17 noiembrie 2010

Covrigei cu branza

Ingrediente:
300g branza telemea
200g margarina(sau untura)
300-350g faina cernuta
25g drojdie
100ml lapte
1 ou
1 galbenus pt uns
Am dizolvat drojdia in laptele cald, am adaugat telemeaua rasa, oul intreg, margarina moale, apoi faina si am framantat un aluat.

Am impartit aluatul in 3 si am intins foi de 1/2 cm. Am taiat cu forma covrigeii, i-am uns cu galbenus, apoi i-am copt 15-20 min.


vineri, 5 noiembrie 2010

Tort cu flori roz-rosii


Blat negresa
Mousse din 2 feluri ciocolata alba si cu lapte, imbracat si decorat cu pasta de zahar.