joi, 26 aprilie 2018
duminică, 22 aprilie 2018
Clatite cu ciuperci si cascaval
Am folosit:
Pentru clatite
300g faina
1 bere 500ml
1ou
50ml ulei
sare
Pentru umplutura
1kg ciuperci
3 cepe mari
ulei
sare, piper,
patrunjel verde
Pt sos
2 linguri faina
1 lingura ulei
sare, piper
400ml lapte
cascaval ras pt deasupra
Pentru clatite am amestecat toate ingredientele si am prajit clatitele, pe ambele parti in tigaia de clatite.
Pt umplutura am tocat ceapa si am dinstuit-o putin in ulei, am adaugat ciupercile taiate, am condimentat si am lasat sa scada sosul. La final am adaugat patrunjelul verde tocat.
Pentru sos am amestecat faina cu ulei si lapte, apoi am pus pe foc mic pana s-a ingrosat usor. Am condimentat.
Intr-o tava jena unsa cu ulei, am pus clatitele umplute si impachetate, una langa alta, deasupra am turnat sosul si am presarat cascaval.
Am dat la cuptor la 180 grade, timp de 30-35 minute pana s-au rumenit usor deasupra.
Etichete:
Mancaruri diverse
miercuri, 18 aprilie 2018
Cozonac bogat cu nuca si stafide, mac si rahat
Am folosit:
650 grame faina
150g zahar
25g drojdie
3 galbenusuri
1 fir sare
aproximativ 300ml lapte depinde de faina
coaja rasa de lamaie
2 pliculete zahar vanilat
1 paharel mic rom
100g unt topit
4 albusuri
100g zahar
200g nuca macinata
200g mac macinat
rahat taiat cubulete
100g stafide inmuiate in rom
1 galbenus
putin lapte
Am incalzit laptele, am adaugat aromele si zaharul, am amestecat.
Am amestecat drojdia cu o lingura faina si putin lapte cald.
In bolul mixerului am pus faina cernuta, am adaugat galbenusurile frecate cu sare, apoi drojdia si laptele cate putin, pana s-a format un aluat moale, la final am adaugat untul topit. Am scos aluatul si l-am pus intr-un bol uns cu ulei. L-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat peste noapte in frigider.
Am impartit aluatul in 4 si am intins foi pe masa unsa cu ulei, cu mana, am pus 1/2 umplutura pe fiecare foaie. Peste umplutura cu mac am pus rahat, iar peste cea cu nuca,stafide si am rulat. Am impletit cate 2 rulade una cu mac si una cu nuca.
Pentru umplutura am batut albusurile cu zahar, jumatate am amestecat cu nuca macinata, cealalta cu mac macinat.
Am uns tavile cu unt, pe fundul tavii am pus hartie de copt. Am pus cozonacii in tavi si i-am lasat la crescut aproximativ o ora, apoi i-am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte.
I-am copt 45 minute la 160 grade pana s-au rumenit usor deasupra.
Etichete:
Aluaturi dulci
joi, 12 aprilie 2018
duminică, 8 aprilie 2018
Scoici in sos de vin alb
Am folosit:
400g scoici
500ml vin alb
4-5 catei de usturoi
putin ulei
sare, piper dupa gust
1 cubulet unt
1/2 ardei iute
optional felii de lamaie
Intr-o tigaie am pus uleiul si untul l-am topit, am adaugat cateii de usturoi taiati marunt si ardeiul iute, am dinstuit 1 minut, apoi am adaugat scoicile si vinul. Am condimentat si am lasat sa fiarba 10 minute la foc mic pana scade putin vinul.
Am servit cu paine proapata.
Etichete:
Bucatarie internationala
Abonați-vă la:
Postări (Atom)