miercuri, 31 martie 2010
Papanasi
Ingrediente:
500g branza de vaci
2oua
100g faina
100g gris
1/2 lingurita praf de copt
150g zahar
2 plicuri zahar vanilat
Am amestecat toate ingredientele...
si am format un aluat care se dezlipeste de pe maini. Daca mai e nevoie mai adaugati putina faina...
Am format bilute, cu mainile unse cu putin ulei.
Le-am prajit in ulei incins, apoi le-am servit cu smantana.
Etichete:
Aluaturi dulci
duminică, 28 martie 2010
Premii noi
De la Danna si Just me, am primit aceste doua premii. Va multumesc tare mult, sunt niste premii deosebite, mi-ati facut o mare bucurie!
Le dau si eu mai departe tuturor celor din lista mea de bloguri, imi pare rau ca n-am timp sa va anunt pe fiecare in parte, dar va invit, daca va face placere, sa ridicati premiile.
Si de la Florena care nu ma uita niciodata, am primit un premiu, te pup si iti multumesc mult!
Acest premiu trebuie sa-l impart la 5 persoane, apreciez multe gospodine din blogosfera si nu ma pot rezuma doar la 5.
Etichete:
Premii
sâmbătă, 27 martie 2010
Tort Crina
Un tort rapid pt o colega.
Contine blat negresa, mousse din 2 feluri de ciocolata:alba si cu lapte, pasta de zahar
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
joi, 25 martie 2010
Tort Flex
Cu acest tortulet am participat la un concurs, am castigat locul intai, un set de oale de inox.
Decoratia din pasta de zahar
Interior: blat negresa, mousse cu 3 feluri de ciocolata, insiropat cu ciocolata calda.
si premiul...
Etichete:
Torturi,
Torturi diverse
miercuri, 24 martie 2010
duminică, 21 martie 2010
Bagels-covrigi opariti
De mult caut reteta de covrigi "ca la Mangalia" in sfarsit am dat de o reteta apropiata mult de original, asa ca am pus-o in practica.
Ingrediente:
600g faina
7 grame drojdie uscata sau 20g drojdie proaspata
300ml apa calduta
1 lingurita sare
1 lingura mare cu miere
mac, susan, chimion, sare pt desupra
Am dizolvat drojdia in apa, am adaugat celelalte ingrediente si am framantat un aluat moale, care se lasa 1 ora la dospit.
Se imparte aluatul in bucati de 50-55 g, eu mai putin de 35-40g. Mi-au iesit 16 bucati. Am modelat baghete, apoi le-am unit capetele.
Intre timp am pus intr-o cratita inalta cam 2 l de apa impreuna cu 2 linguri miere la fiert. Cand a inceput sa fiarba apa, am pus cate 2-3 covrigi in apa si i-am lasat cam 1 minut. I-am scos si i-am lasat putin sa se scurga.
I-am pus in tava unsa cu ulei, i-am pudrat cu mac si i-am dat la cuptor pana s-au rumenit putin.
Sunt foarte fragezi, moi in interior si crocanti la exterior.
Etichete:
Aluaturi sarate
vineri, 19 martie 2010
Chec cu mere si glazura
Pt blat:
2 oua
150ml ulei
150ml lapte
200g zahar
220 g faina
5g praf de copt
1 lingura cacao
4 mere
Pt glazura
6 linguri zahar
4 linguri apa
2 linguri cacao
1 lingura margarina
Am batut ouale cu zahar...
Am adaugat uleiul, apoi laptele.
Am cernut faina, impreuna cu praful de copt si cacaoa si am adaugat-o in compozitie.
Merele le-am spalat si curatat de coaja. Le-am taiat in 2. Am turnat jumatate din blat in tava tavetata cu hartie de copt, apoi jumatatile de mere si restul de blat. Am copt 25 minute.
Pt glazura am fiert toate ingredientele aroximativ 5 minute, pana s-a ingrosat putin, apoi am turnat-o peste checul racit.
Etichete:
Prajituri
duminică, 14 martie 2010
Pop corn cu caramel
Reteta am luat-o de pe net, nu mai stiu de unde, daca o recunoaste cineva eu postez linkul. Am facut-o de mai multe ori si ne place mult.
Pt pop corn:
30g boabe de porumb pt floricele
1 lingura ulei
1 lingurita sare
Pt caramel:
10 linguri zahar
2 linguri apa
2 linguri unt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Am facut floricelele intr-un ceaun de tuci, am pus boabele, sarea si uleiul si am amestecat pana au inceput sa sara. Am pus repede un capac si am lasat pana s-au linistit.
Cateodata imi fac un plic din hartie de copt si pun boabele sarea si uleiul in plic, le pun 3-4 minute la MW. Am facut 3 portii de cate 30 g.
Pt caramel am amestecat zaharul, apa, untul si le-am pus pe foc mic, le-am tinut cam 10 minute pana s-a caramelizat putin siropul, apoi am luat cratita de pe foc si am pus bicarbonatul.
Am adaugat siropul peste pop corn si am amestecat.
Etichete:
Alte retete dulci
marți, 9 martie 2010
luni, 8 martie 2010
Kombe-placinta turceasca
Reteta originala aici , eu i-am adus cateva modificari. Pare putin complicata, dar nu e deloc, in maxim 15-20 minute era in tava. Oricum merita orice efort!
Ingrediente:
Aluat:
700g faina
2 lingurite drojdie uscata
un pahar cu lapte - 200 ml
un pahar cu apa
1 lingurita sare
Pt uns:
100g margarina
5 linguri ulei
Pt umplutura:
200g branza telemea
marar uscat am pus eu
Am dizolvat drojdia in lapte caldut, am adaugat apa, sarea, apoi faina cernuta. Am framantat un aluat moale si elastic pe care l-am impartit in 3.
Am intins prima foaie cat de subtire am putut.
Am topit margarina impreuna cu uleiul la MW.
Am uns foaia cu jumatate din amestecul de ulei si margarina.
Am intins a doua foaie si am pus-o peste prima. Am presarat branza si mararul (am uitat sa-l trag in poza si pe el)
Am intins a 3-a foaie si am pus-o peste primele 2. Am uns-o cu cealalta jumatate de margarina.
Am impaturat cele 3 foi ca la aluatul frantuzesc. Si am intins din nou placinta cu sucitorul, pana a ajuns de marimea tavii, aproximativ 20/30cm.
Am pus aluatul pe hartie de copt, l-am portionat, l-am uns cu ou batut, am presarat mac si l-am lasat o ora la crescut in tava. Apoi am dat placinta la copt pana s-a rumenit.
Sectiune calda.
Etichete:
Aluaturi sarate
duminică, 7 martie 2010
De 8 Martie
Pt ca maine este 8 Martie, va rog sa primiti un cadou virtual din partea mea!
Pt toate doamnele si domnisoarele din lista mea si pt cele care ma viziteaza "La multi ani" de ziua noastra, sa fim sanatoase, fericite si iubite!
Etichete:
Non-culinar
luni, 1 martie 2010
Abonați-vă la:
Postări (Atom)