marți, 30 august 2011

Shaorma de casa

Ingrediente:
8 lipii
piept de pui dezosat
condimente dupa gust
maioneza de usturoi
salata de varza
cartofi prajiti
feliute de rosii
feliute de castraveti murati
ketchup

Lipiile se pregatesc dupa reteta de aici si se tin la cald, sau daca aveti lipii cumparate doar se incalzesc putin. Maioneza de usturoi am preparat-o astfel: am facut o maioneza clasica(eu cu mixerul stick) dintr-un ou, 200ml ulei si o lingurita mustar. Am adaugat 2-3 linguri iaurt mai gras (sau smantana), sare dupa gust si 2-3 catei de usturoi pisati.
Am uns lipiile cu maioneza de usturoi, am adaugat salata de varza, cartofii prajiti, carnea pregatita in tigaia fara ulei si condimentata dupa gust, feliute de rosii si castraveti, iar la sfarsit ketchup.

Am impachetat shaorma in folie (se poate reincalzi la MW) sau in celofan...

Delicioasa si mult mai buna decat cea din comert. Nu o recomand decat ocazional, desi e foarte buna dauneaza grav siluetei!

luni, 29 august 2011

Chiftelute marinate

Ingrediente:
Pt chiftelute:
1kg carne tocata(vita+porc)
5 catei de usturoi
1 ceapa mica
2 oua
sare, piper dupa gust
2 felii paine inmuiate in lapte
2 linguri faina
ulei pt prajit
Pt sos:
500ml bulion
500ml zeama de supa
2 linguri ulei
3 catei de usturoi necuratati
2 foi dafin
2 linguri zahar
1 lingura otet
sare, piper

Chiftelutele le-am preparat ca aici, doar ca de data asta n-am pus cartofi. Le-am prajit in ulei bine incins, pana s-au rumenit.

Pt sos am calit putin cateii de usturoi intregi in ulei, apoi i-am scos si am adaugat bulionul, supa si celelalte ingrediente. Cand a inceput sa fiarba am adaugat chiftelutele si am fiert inca 10-15 min.
Noi am servit cu pireu de cartofi.


sâmbătă, 27 august 2011

Inghetata cu rom si stafide


E una dintre preferatele mele, de cand am descoperit acesta combinatie. Pt inghetata m-am inspirat de aici.
Am folosit:
4 oua foarte proaspete
200g zahar
400ml smantana pt frisca
100g stafide
3 linguri apa
2 lingurite esenta rom
1 lingura alcool

Mai intai m-am ocupat de stafide pe care le-am fiert in apa cu o lingurita esenta de rom, pana s-a evaporat apa. Apoi am adaugat peste ele alcoolul si le-am lasat deoparte.
Pt inghetata am batut ouale cu zahar, aproximativ 10 min pana s-au albit si si-au dublat volumul. Am adaugat 1 lingurita esenta rom, frisca batuta si stafidele imbatate bine. Am amestecat cu o lingura, apoi am pus compozitia in caserole si am dat la congelator.

Sectiune:

joi, 25 august 2011

Gem de prune

Dupa aceiasi reteta ca si Gemul de caise:
4 kg prune
1 kg zahar
zeama de la o lamaie(daca va place, se poate pune si coaja taiata marunt)
Am pus toate ingredientele intr-o cratita pe aragaz, pana a incept sa fiarba, apoi am mutat cratita in cuptor pt 2 ore jumatate, maxim 3 ore, amestecand din cand in cand.


Simplu, natural si delicios!

miercuri, 24 august 2011

Fougasse

Pt ca ne-am indragostit de ciabatele cu masline, am trecut la alta specialitate tot cu masline. Pt acesta reteta m-am inspirat de aici, cu cateva modificari.
Ingrediente:
600g faina
300ml apa calduta
3 linguri ulei masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
100g masline tocate marunt
20g drojdie
ulei de masline pt uns deasupra
cimbru uscat

Am dizolvat drojdia in apa calduta, am adaugat zaharul si cateva linguri faina, apoi am lasat la dospit 15 min. Am adaugat sarea, uleiul, maslinele tocate si faina si am framantat un aluat nelipicios. Daca mai e nevoie mai adaugati putina faina.
Am impartit aluatul in 8 bucati. Fiecare bucata am intins-o sub forma de frunza si am crestat-o cu un cutit. Am uns fougassele cu ulei de masline si am presat cimbru.

Le-am copt 35 min pana s-au rumenit putin. Sunt delicioase, mai ales calde alaturi de un iaurt rece!

duminică, 21 august 2011

Tort duo, cu trandafiri albi

Tort cu blat bine insiropat, mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata cu lapte. Imbracat si decorat cu pasta de zahar.


Inghetata cu rom si nuci


Ingrediente:
4 oua
120g zahar
200ml lapte
1 lingurita esenta rom
200ml smantana pt frisca
2 linguri zahar pudra
100g nuci taiate si prajite

Am batut ouale intregi cu zahar pana s-au albit, am adaugat laptele cate putin si esenta de rom. Am pus compozitia pe baie de abur, amestecand continuu pana s-a ingrosat ca o smantana.
Am batut smantana pt frisca, am adaugat zaharul si am batut inca putin. Am amestecat compozitia de oua cu smantana batuta si nucile, apoi am dat la congelator peste noapte.

E delicioasa!

sâmbătă, 20 august 2011

Tort duo, cu crizanteme portocalii


Tortul contine blat cu cacao, insiropat, mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata cu lapte, imbracat si decorat cu pasta de zahar.


vineri, 19 august 2011

Am revenit...

E gata si concediul, petrecut in orasul Mangalia, unde am stat 2 saptamani. Am hotarat sa adun cateva poze si impresii pe care sa le postez aici. Am avut parte de vreme frumoasa, relaxare si..

rasarit la malul marii...

plaja...

valuri la Saturn...

o scluptura interesanta din centrul Mangaliei...

portul nou nout...

un "vapor de pirati" in port...

Festivalul Mangalia, scena...unde am ascultat timp de 6 seri, muzica buna si de calitate: Bogdan Ota, Luminita Anghel, Proconsul, Angela Similea, BZN, Iris, Deepside DeeJays, Fragma, Velentin Dinu, Directia 5 si multi altii...

Un tanar talent, care merita un coltisor pe blogul meu...

Apusul in port...

...si putina relaxare pt urechi, Bogdan Alin Ota, un nume de care sigur vom mai auzi!



marți, 2 august 2011

Concediu!


De astazi voi fi plecata pt aproximativ 2 saptamani. Imi puteti lasa mesaje pt comenzi de torturi sau bijuterii, pe care le voi onora dupa concediu.
Ne revedem dupa 18 august.

luni, 1 august 2011

Tort "Costinesti"

Tortul contine blat vanilat, bine insiropat, mousse de ciocolata alba si mousse de piersici. Imbracat cu pasta de zahar, o parte din decoratii sunt din plastic.