miercuri, 26 iunie 2013
marți, 25 iunie 2013
Tort Mickey si Donald
Un tort pt baieti gemeni, contine blat vanilat, mousse de ciocolata alba si mousse de iaurt cu fructe de padure!
La multi ani, sa cresteti mari si sanatosi!
Etichete:
Torturi,
Torturi copii
duminică, 23 iunie 2013
marți, 18 iunie 2013
duminică, 16 iunie 2013
miercuri, 12 iunie 2013
Tort Vioara si trandafiri albastrii
Tortul contine blat vanilat si mousse cu trei feluri de ciocolata.
La multi ani Tensy, multa sanatate si fericire iti doresc!
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
marți, 11 iunie 2013
Paine umpluta
Nu e o reteta, ci mai degraba o idee pt micul dejun sau o gustare. Am vazut pe net mai multe variante, m-au inspirat si painicile a la Maya si Pokhas.
Am folosit:
o franzela 300g
2 fire ceapa verde
cascaval
unt
branza feta
patrunjel
sare, piper optional
se mai pot adauga felii de rosii, ardei, masline
Am crestat franzela, in taieturi am indesat feliile subtiri de cascaval si cubulete de unt, deasupra am presarat ceapa si patrunjelul tocate marunt si branza feta sfaramata.
Am dat la cuptor pt 10-12 minute...
Se poate consuma rece sau calda.
Etichete:
Mancaruri diverse
Prajitura Cioco-Duo
Am reluat reteta de la Adela. E o prajitura usor de facut si foarte gustoasa.
Am folosit:
3 foi de napolitane
Pt crema de biscuiti:
500g biscuiti
150g unt
2 linguri cacao
150ml lapte
100g zahar
esenta de migdale sau rom
Pt crema de ciocolata
200g zahar
80ml apa
300g lapte praf
200g unt
Pt crema de biscuiti am sfaramat biscuitii in robot. Separat am facut un sirop din apa si zahar, cald l-am adaugat peste biscuiti, apoi am adaugat cacao, unt si esenta. Am amestecat si am pus compozitia pe o foaie de napolitana, am acopertit cu a doua foaie.
Pt crema de ciocolata, am fiert apa cu zahar pana s-a legat un sirop, am adaugat untul si am amestecat pana acesta s-a topit, in siropul fierbinte am pus laptele praf, cernut inainte.
Am turnat compozitia peste crema de biscuiti. Am acoperit cu a treia foaie, desupra am pus o greutate si am dat la rece.
Etichete:
Prajituri
Abonați-vă la:
Postări (Atom)