vineri, 24 martie 2017
Prajitura cu nuca , gem si bezea
Sursa de inspiratie Sidy, Bucataras.ro.
Eu am folosit:
Pt blat:
5 galbenusuri
150g zahar
100ml ulei
200ml lapte
400g faina
1/2 praf de copt
Pt umplutura:
400g gem de caise
5 albusuri
200g zahar
300g nuca macinata
2 linguri faina
nuca tocata mare pt deasupra
Pt blat am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat uleiul, laptele, apoi faina amestecata cu praf de copt. Rezulta un aluat mai gros decat cel pt chec, pe care l-am intins in tava tapetata cu hartie de copt.
Pt bezea am batut albusurile cu zahar, am adaugat nuca macinata si cele 2 linguri faina.
Peste blat am intins gemul, apoi bezeaua, deasupra am pus nuca tocata mare.
Am dat la cuptor la 170grade timp de 40 minute pana s-a rumenit.
marți, 14 martie 2017
Foi de napolitane cu crema de nuca si biscuiti
Am folosit:
250g + 100g zahar
300g unt
200g biscuiti macinati
300g nuca macinata mare
5 oua
Am pus 250g zahar cu un strop de apa pe foc si am lasat sa se caramelizeze, apoi am adaugat untul taiat cubulete si am lasat pana s-a topit zaharul. Intre timp am batut ouale cu zaharul ramas ( 100g ) si am turnat peste caramel. Am amestecat bine si am fiert cateva minute la foc mic pana s-a ingrosat putin. La final am adaugat biscuitii macinati si nuca. Am amestecat, calda am intins crema pe 3 foi mari de napolitane.
Etichete:
Prajituri
joi, 2 martie 2017
Porc picant cu arahide si taitei in stil chinezesc
Am folosit:
400g carne porc (cotlet)
ulei pt prajit
2 cm ghimbir
1 ardei iute
4-5 catei de usturoi
2 morcovi
2 cepe
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 felie telina
50g arahide crude
120g ciuperci de padure fierte
sos de soia
sos de rosii
sos worcester
piper
1 lingura miere
sos tabasco
1/2 pahar apa
1 lingurita amidon
felii de ardei iute pt deasupra
120 g taitei pe care i-am pus la inmuiat in 700ml apa fierbinte
Am taiat cubulete carnea si am pus-o intr-un vas cu sos de soia si piper, Am lasat 20 minute.
Intre timp am taiat fidelute legumele si am ras ghimbirul si usturoiul pe razatoarea mica.
In tigaia wok am incins putin ulei, am adaugat carnea impreuna cu sosul si am lasat la prajit la foc mic pana s-a patruns. In uleiul ramas am adaugat usturoiul, ghimbirul si cateva felii de ardei iute, apoi morcovul, telina, ceapa, ardeii pe rand. Am sotat legumele pana s-au rumenit usor.
Am adaugat arahidele, sosurile (dupa gust), mierea, apa, piperul, ciupercile, am lasat cateva minute la foc mic, apoi am adaugat amidonul desfacut cu putina apa. Am amestecat si am adaugat taitei inmuiati si ardeiul iute.
Se serveste fierbinte.
Etichete:
Bucatarie internationala
Abonați-vă la:
Postări (Atom)