duminică, 29 august 2010
Tort MJ
Astazi ar fi implinit 52 ani...
Un tort "Black or white" in interior si exterior:
Blat negresa insiropat cu ciocolata calda
Mousse de ciocolata alba
Decoratii pasta de zahar
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
vineri, 27 august 2010
Tort roz cu flori de camp
Un tort simplu si micut, 2 kg
Blat simplu cu cacao insiropat cu sirop din zahar ars si rom
Crema ganache de ciocolata cu rom si bucati de banane
Decorat cu frisca roz si floricele din pasta de zahar
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
joi, 26 august 2010
Michel Montignac a murit...
Desi nu l-am cunoscut ca om, am reusit sa citesc 2 din cartile sale, care au revolutionat nutritia, dupa ce a desfiintat teoria caloriilor.
Am tinut dieta Monti destul de putin, dar am considerat teoriile sale ca fiind bine fondate, cu exemple reale. Regimul dadea rezultate pe termen lung si cred ca a ajutat o multime de persoane care ii sunt recunoscatoare acum. Cunosc persoane carora li s-a schimbat viata datorita lui.
Imi pare sincer rau, chiar e o mare pierdere pt toata lumea!
Sursa
Am tinut dieta Monti destul de putin, dar am considerat teoriile sale ca fiind bine fondate, cu exemple reale. Regimul dadea rezultate pe termen lung si cred ca a ajutat o multime de persoane care ii sunt recunoscatoare acum. Cunosc persoane carora li s-a schimbat viata datorita lui.
Imi pare sincer rau, chiar e o mare pierdere pt toata lumea!
Sursa
Etichete:
Non-culinar
sâmbătă, 21 august 2010
Tort "Floare de liliac"
Blat negresa
Interior mousse de ciocolata neagra si crema pasticerra
Imbracat si decorat cu pasta de zahar
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
miercuri, 18 august 2010
Tort "Inima de Tiramisu"
Am revenit cu forte noi, cu un tort Tiramisu.
Blat negresa taiat in 2
Crema Tiramisu varianta a doua, varianta 1 aici:
4 oua intregi
5 linguri mari zahar
2 lingurite gelatina granule
30ml apa
250g mascarpone sau uneori crema de branza(philadelphia)
200ml frisca lichida
Lichior Amaretto dupa gust
Am batut ouale cu zaharul pe foc mic, pana s-au facut ca o smantana. Am lasat la racit. Gelatina am hidratat-o cu apa, apoi am topit-o la MW. Am adaugat gelatina peste crema de oua, apoi mascarpone, la sfarsit frisca batuta si Amaretto. Am amestecat.
Sirop
200ml cafea tare
2 lingurite zahar
50ml lichior Amaretto ( Multumesc mult Laura!)
Etichete:
Creme,
Torturi,
Torturi aniversare
duminică, 1 august 2010
Abonați-vă la:
Postări (Atom)