luni, 13 august 2012

Vacanta...

Revin, sper cu forte noi, dupa 28 august...

vineri, 10 august 2012

Dovlecei cu legume, la cuptor


Printre atatea bunatati trebuia sa gatesc ceva si pt mine. Am ales ceva simplu.
Am folosit:
2 dovlecei mici
2 rosii
1 ardei gras
2 catei de usturoi
sare, piper
patrunjel verde
putin ulei de masline

Am curatat dovleceii si i-am taiat in bucati de aproximativ 4 cm, pe care le-am scobit putin.  I-am pus intr-o tava in care am pus o foaie de copt, apoi i-am condimentat, in scobitura am pus felii de usturoi, rosii tocate marunt, ardei tocati, am stropit cu ulei de masline si am presarat patrunjel tocat. Am adunat hartia de copt peste dovlecei si i-am bagat la cuptor pt 40 min. 

Peste dovlecelul fierbinte se rade cascaval...eu am omis etapa asta. Oricum dovleceii imprumuta din aroma celorlalte legume si sunt deliciosi.

Pateuri dulci cu capsuni

Inca o tura de pateuri dulci dupa reteta de aici.
De acesta data am folosit:
aluat frantuzesc (Alpin)
300g capsuni congelati
3-4 linguri zahar
250g pandispan

Am pus capsunii impreuna cu zaharul la fiert, aproximativ 5 minute, apoi i-am pasat. Intre timp am macinat pandispanul in robot (eu am avut pandispan cu mac, dar nu ne-a deranjat prea tare) si l-am amestecat cu capsunii pasati si raciti. Am umplut aluatul si am taiat pateurile.
Le-am copt 20 min pana s-au rumenit.


Cordon Bleu

Am folosit:
4 felii mari pulpa de porc
4 felii cascaval
4 felii sunca
2 linguri faina
pesmet
3 oua
sare, piper
ulei pt prajit

Am batut carnea cu ciocanul de snitele, am sarat si condimentat si am lasat-o la rece 30 min. Pe fiecare felie am pus cascaval si sunca, am pliat carnea si am sigilat-o cu scobitori (pe care le-am scos inainte de servire)
Am dat bucatile de carne prin faina, ou si pesmet...

 ...si le-am prajit in ulei incins pana s-au rumenit.

Am servit alaturi de cartofi prajiti si salata.

miercuri, 8 august 2012

Tarta cu mere la MW

O tarta simpla, gata in 15 min!
 Am folosit:
2 mere
3 oua
3+2 linguri zahar
3 linguri faina
1 lingura ulei
coaja rasa de lamaie
scortisoara
ulei pt uns

Am curatat merele, apoi le-am taiat felii, le-am pus intr-un bol (care merge la microunde) uns cu putin ulei. Am presarat 2 linguri zahar si scortisoara, le-am introdus in cuptorul cu microunde, la putere maxima, pt 3 minute.


Cat timp au stat merele la Mw, am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat uleiul, faina, apoi coaja rasa de lamaie, am turnat blatul peste mere si am bagat din nou la MW pt inca 5 minute.

Paste cu sos

Am folosit:
400g paste
350g carne tocata
1 ceapa
200ml bulion
sare, piper
1 foaie dafin
putin ulei pt prajit

 Am fiert pastele in apa cu sare.
Separat, am tocat ceapa si am pus-o la dinstuit in ulei, apoi am adaugat carnea si am condimentat, am adaugat si foaia de dafin. Am lasat putin la dinstuit, apoi am adaugat sucul de rosii si am lasat sa fiarba pana acesta a scazut, iar sosul s-a ingrosat putin.

Simplu si rapid!

duminică, 5 august 2012

Prajituri asortate 4

Prajituri asortate care au ramas nepostate pe blog...O tavita contine:
Albinuta
Micama
Mara

Hamburger in farfurie

Am folosit:
500g carne tocata porc+vita
1 ceapa mica tocata
sare, piper
coriandru, cimbru, chimen
50g pesmet
1ou
cartofi prajiti
salata de varza
sos de maioneza cu usturoi (1ou, 200ml ulei, 1 lingura mustar, 100ml smantana, 2 catei de usturoi, sare, piper)

Pt hamburgeri am amestecat carnea macinata cu ceapa tocata fin, oul, pesmetul, condimentele pisate, sare si piper dupa gust. Le-am dat forma rotunda si i-am lasat la rece aproximativ o ora.


Intre timp am prajit cartofii, am facut salata de varza.
Pt maioneza de usturoi, am facut o maioneza cu mixerul stick din oul intreg, ulei si mustar, am adaugat usturoiul ras pe razatoarea fina si smantana. Am lasat la rece.
Am prajit hamburgerii in tigaia pt gratar cu putin ulei.