duminică, 25 mai 2014

Macarons cu cafea


Pentru crema am folosit:
150ml cafea tare
100g zahar
2 galbenusuri
1 lingurita amidon
200ml frisca batuta


joi, 22 mai 2014

Placinta creata cu branza sarata

Am folosit:
1 pachet foi de placinta subtiri
400g branza sarata
4 oua
200g smantana
2 linguri gris

100g unt
2 linguri ulei
susan

Am amestecat branza cu jumatate din smantana, grisul si 2 oua batute.
Separat am topit untul impreuna cu uleiul. Am uns fiecare foaie cu unt topit, le-am suprapus cate 2, la un capat am pus branza si am rulat.
 Am asezat foaia in tava unsa.
Am continuat la fel cu celelalte foi, pana s-a umplut tava. Am amestecat smantana ramasa cu celelalte 2 oua si am turnat peste foi. Deasupra am presarat susan putin prajit.
Am copt la foc mic 20 minute pana s-a rumenit.

sâmbătă, 17 mai 2014

Macarons cu mac si lamaie


Am folosit reteta de baza plus 5 g mac.
Pt crema:
2 galbenusuri
50ml lapte
100g zahar
zeama 1/2 lamaie
150ml frisca batuta

Sectiune:

miercuri, 14 mai 2014

Macarons cu ciocolata si fructe de padure


Pt crema am folosit frisca,smantana si fructe de padure.


Sectiune:

marți, 13 mai 2014

Tort inima rosie


Contine blat cu ciocolata, crema de ciocolata cu nuci si visine.


Macarons cu ciocolata


Pentru crema am folosit:
100g ciocolata neagra
100g frisca lichida
2 galbenusuri
50g zahar
Am topit ciocolata impreuna cu frisca, separat am batut pe aburi galbenusurile cu zahar, apoi am amestecat cele doua compozitii si am lasat crema la racit.



sâmbătă, 3 mai 2014

Macarons asortate


Macarons cu ciocolata
Macarons cu portocale
Macarons cu zmeura



Tort de ciocolata cu nuci si visine


Contine blat cu ciocolata, insiropat cu sirop de ciocolata, crema de ciocolata neagra cu nuci si visine.


Sectiune: