sâmbătă, 26 februarie 2011

Tort de inghetata

O reteta delicioasa pt care trebuie sa-i multumesc colegei mele Laura!
Ingrediente:
Pt stratul de ciocolata:
3 oua
3+2 linguri zahar
1 lingura apa
1 lingura cacao
50g ciocolata taiata bucatele
Pt stratul de frisca:
200ml frisca lichida
200g fructe(eu am pus visine din compot)
Pt stratul de ness:
3 oua
3+2 linguri zahar
1 lingura apa
1 lingura ness
50g nuci
Pt decor:
100ml frisca
visine din compot
ciocolata rasa

Pt primul strat am separat ouale. Galbenusurile, impreuna cu 3 linguri zahar, apa si cacaoa le-am pus pe foc pana s-au ingrosat putin. Am lasat la racit. Albusurile le-am batut cu restul de zahar, pe abur, apoi le-am amestecat cu galbenusurile si ciocolata bucati. Am pus totul intr-o forma si am dat la congelator pana am pregatit stratul 2.


Pt stratul 2 am batut frisca, am adaugat visinele fara samburi si scurse bine.

Pt stratul 3, am frecat galbenusurile cu zahar, apa, ness, le-am pus pe foc mic pana s-au ingrostat. Le-am amestecat cu albusurile batute pe abur cu restul de zahar si cu nucile prajite putin. Am pus compozitia peste stratul 2 si am dat la congelator pentru 3 ore.

Sectiune:

E o reteta deosebita, o inghetata fara ace de gheata, cu gust... divin!

luni, 21 februarie 2011

Ananas in foietaj

O reteta foarte simpla si de efect:
Ingrediente:
1 aluat foietaj(eu am folosit reteta de aici)
1 cutie ananas rondele
1 ou pt uns deasupra

Am taiat fasii de aluat, iar pt procedeu las pozele sa vorbeasca...


Le-am copt 25 min pana s-au rumenit putin.

Sunt foarte bune, calde sau reci!

sâmbătă, 19 februarie 2011

Prajitura Exotica

Ingrediente:
Pt blat:
3 oua
150g zahar
100ml lapte(apa)
100ml ulei
200g faina
1/2 praf de copt
Pt crema:
350ml lapte
200g zahar
1 budinca vanilie
100g margarina
fructe(eu am avut portocale, banane, ananas din compot)
Pt glazura:
100ml apa
1 ciocolata neagra
1 lingurita amidon
50g zahar

Pt blat am separat ouale, galbenusurile le-am batut cu zahar, am adaugat laptele si uleiul, apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit albusurile batute spuma cu 3 linguri apa.
Am pus blatul intr-o tava pe hartie de copt. L-am copt pana s-a rumenit putin.

Pt crema, am fiert laptele cu zahar si budinca. In crema fierbinte am adaugat margarina si am lasat la racit.


Fructele le-am taiat cubulete. Am pastrat sucul de la ananas.


Pt glazura am fiert toate ingredientele aproximativ 2 minute pana s-a ingrosat putin. Am dat prajitura la rece 2-3 ore.


Am insiropat blatul cu sirop de ananas, am adaugat crema de vanilie, deasupra fructele taiate si apoi glazura. Am lasat la rece cateva ore.

vineri, 18 februarie 2011

Frezii

Frezii din pasta de zahar

miercuri, 16 februarie 2011

Placinta cu branza sarata


Ingrediente:
500g faina
300ml lapte caldut
20g drojdie
1/2 lingurita sare
300g branza sarata (telemea)
100g margarina
susan + ou pt deasupra

Am dizolvat drojdia in laptele caldut, am adaugat faina cernuta, sarea si am framantat un aluat moale si elastic pe care l-am impartit in 4 bucati.

Am luat primele 2 bucati de aluat si le-am intins cat am putut de subtire, ajutandu-ma de faina.

Am topit margarina la MW aproximativ 1 minut.

Am uns prima foaie cu 1/2 din margarina, am pus desupra a doua foaie, apoi branza si marar si am rulat cele 2 foi.

Am taiat bucati de 4-5 cm, pe care le-am pus in tava pe hartie de copt. La fel am procedat si cu celelalte 2 foi.
Am uns placintele cu ou batut si am presarat susan(putin prajit in tigaie fara ulei)
Le-am copt 40 min pana s-au rumenit.


duminică, 13 februarie 2011

Tort Valentine`s Day

Blat alb insiropat cu sirop de vanilie, crema de iaurt in care am pus capsuni si mousse de cocos cu bucati de ciocolata Bounty.
Imbracat in frisca, decoratii din pasta de zahar

Sectiune:

joi, 10 februarie 2011

Gogosi cu scortisoara


Ingrediente:
2 iaurturi mici(300ml)
150g zahar
50ml ulei
coaja rasa de portocala (sau lamaie)
1 lingurita scortisoara
vanilie
1 praf de copt
aproximativ 600g faina
Am amestecat iaurtul cu zaharul, uleiul, aromele si la sfarsit am adaugat faina cernuta amestecata cu praful de copt. A rezultat un aluat moale pe care l-am impartit in 2.

Pe masa infainata am intins una din foi nu foarte subtire si am taiat cu o forma, gogosi.

I-am prajit in ulei bine incins pana s-au rumenit.

O parte din productie:

Deliciosi, sunt moi in interior si crocanti la exterior!

duminică, 6 februarie 2011

Eclere cu ciocolata

Pt ecler reteta aici de data asta am folosit budinca de ciocolata si glazura din fondant. Pt fondant reteta aici .

Delicioase!

sâmbătă, 5 februarie 2011

Tort "Porsche Carerra"

Pt un tanar tatic care maine implineste 30 ani! La multi ani Adrian!
Tortul contine blat alb, mousse de ciocolata alba si crema caramel.
Imbracat si decorat cu pasta de zahar.

miercuri, 2 februarie 2011

Covrigi polonezi cu nuca si miere

Dupa ce am poftit la polonezii facuti de Mimi aici am sapat mai bine si am ajuns aici , defapt e aceiasi reteta, dar pt siguranta am pus ambele surse.
Ingrediente:
Pt aluat
50g drojdie
500ml lapte
120g zahar
80g miere
150g margarina
putina sare
800g faina
Pt uns:
150g margarina
1 zahar vanilat
2 linguri zahar
Pt desupra:
1 ou
putin lapte
nuci tocate
Pt sirop
100ml apa
100g miere

Pt aluat am pus drojdia cu putin zahar, 2 linguri faina si lapte caldut la dospit. Am adaugat celelalte ingrediente si am framantat un aluat pe care l-am lasat 1 ora la dospit.

Intre timp am amestecat margarina cu vanilie si zahar.

Am impartit aluatul in 2 si am intins cate o foaie, pe care am uns-o cu margarina dulce.

Am pliat foaia in 2...

...apoi am taiat fasii de 2-3 cm. Fiecare fasie am taiat-o inca odata pe lungime si am rulat cele 2 bucati, apoi le-am lipit capetele.

Am pus covrigii pe hartie de copt, i-am uns cu ou batut amestecat cu putin lapte si am presarat nuca tocata deasupra.

I-am copt pana s-au rumenit, apoi i-am uns cu sirop format din miere si apa.

Deliciosi!