Fie ca anul care vine sa fie un an mai linistit, plin de impliniri pe toate planurile, cu mai multa intelepciune si speranta.
Va doresc tuturor un 2011 mai bun!
La multi ani!
Tortul contine blat alb insiropat cu cafea si amaretto si crema tiramisu.
vineri, 31 decembrie 2010
joi, 30 decembrie 2010
Saratele cu bere
Ingrediente:
200g branza sarata
2-3 linguri untura
1 pahar bere(150ml)
25g drojdie
50ml apa calduta
1 lingurita zahar
2 oua
450g faina
1 galbenus pt uns
chimen, susan, mac pt deasupra
Din drojdie, apa calduta, zahar si putina faina am facut o maia, pe care am lasat-o 15 min la dospit. Am adaugat telemeaua rasa, ouale, untura, berea si la sfarsit faina cernuta. Am framantat un aluat moale pe care l-am lasat 30 min la rece.
Eu am impartit aluatul in 3 si am intins foi. Se poate intinde si o singura foaie de 1/2 cm din care se taie saratelele. Le-am uns cu galbenus si am presarat chimen.
Le-am copt 15 pana s-au rumenit putin.
Sunt delicioase si se pastreaza fragede cateva zile.
200g branza sarata
2-3 linguri untura
1 pahar bere(150ml)
25g drojdie
50ml apa calduta
1 lingurita zahar
2 oua
450g faina
1 galbenus pt uns
chimen, susan, mac pt deasupra
Din drojdie, apa calduta, zahar si putina faina am facut o maia, pe care am lasat-o 15 min la dospit. Am adaugat telemeaua rasa, ouale, untura, berea si la sfarsit faina cernuta. Am framantat un aluat moale pe care l-am lasat 30 min la rece.
Eu am impartit aluatul in 3 si am intins foi. Se poate intinde si o singura foaie de 1/2 cm din care se taie saratelele. Le-am uns cu galbenus si am presarat chimen.
Le-am copt 15 pana s-au rumenit putin.
Sunt delicioase si se pastreaza fragede cateva zile.
Etichete:
Aluaturi sarate
miercuri, 29 decembrie 2010
Albinuta
Ingrediente:
Pt foi:
200g zahar
2 oua
4 linguri miere
150ml lapte
100g untura sau margarina
600g faina
1 praf de copt
Pt crema
500ml lapte
4 linguri gris
5 linguri zahar
250g margarina
vanilie
gem
Pt foi:
Am pus intr-o craticioara zaharul, apoi mierea, laptele si untura, am fiert pana s-a ingrosat putin si s-a caramelizat. Am dat vasul deoparte, am adaugat praful de copt si am lasat la racit. Am adaugat ouale si faina cernuta. Am framantat un aluat moale si l-am impartit in 4.
Am intins 4 foi, pe care le-am copt pe dosul tavii unse cu ulei.
Pt crema am fiert laptele cu zahar si gris. Am spumat margarina si am adaugat cate putin din crema racita.
Asamblare: foaie, crema, foaie, gem, foaie, crema, foaie, desupra am pus un fund de lemn sa tina foile presate. Prajitura se taie a doua zi cand foile se fragezesc.
Etichete:
Prajituri
marți, 28 decembrie 2010
Prajitura cu lamaie
Pe platoul cu Prajituri pt Craciun am avut si o prajitura foarte buna si racoroasa cu lamaie:
Ingrediente:
Pt foi:
6 oua
6 linguri ulei
100ml apa
250g faina
200g zahar
coaja rasa de lamaie
1 praf de copt
Pt crema:
2 oua
1 lingura mare amidon
400ml lapte
250g unt
suc si coaja de lamaie
Pt glazura
400ml suc de lamaie(eu l-am facut prospat acasa)
1 budinca vanilie
4 linguri zahar
Pt foi, am batut albusurile cu apa, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile amestecate inainte cu uleiul, iar la sfarsit faina cernuta, amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Am copt 5 foi (putin mai groase ca cele de dobos) pe hartie de copt.
Pt crema:
Am batut ouale cu zahar, am adaugat amidonul, apoi laptele si am fiert pana s-a facut ca o budinca. In crema fierbinte am pus bucati de coaja de lamaie, pe care apoi le-am scos. Dupa ce s-a racit crema am adaugat suc de lamaie, dupa gust amestecand bine. Untul moale l-am spumat si am adaugat cate putin din crema cu lamaie.
Pt glazura:
Am fiert sucul cu budinca si zahar. Am lasat putin la racit si am turnat peste prajitura.
Ingrediente:
Pt foi:
6 oua
6 linguri ulei
100ml apa
250g faina
200g zahar
coaja rasa de lamaie
1 praf de copt
Pt crema:
2 oua
1 lingura mare amidon
400ml lapte
250g unt
suc si coaja de lamaie
Pt glazura
400ml suc de lamaie(eu l-am facut prospat acasa)
1 budinca vanilie
4 linguri zahar
Pt foi, am batut albusurile cu apa, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile amestecate inainte cu uleiul, iar la sfarsit faina cernuta, amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Am copt 5 foi (putin mai groase ca cele de dobos) pe hartie de copt.
Pt crema:
Am batut ouale cu zahar, am adaugat amidonul, apoi laptele si am fiert pana s-a facut ca o budinca. In crema fierbinte am pus bucati de coaja de lamaie, pe care apoi le-am scos. Dupa ce s-a racit crema am adaugat suc de lamaie, dupa gust amestecand bine. Untul moale l-am spumat si am adaugat cate putin din crema cu lamaie.
Pt glazura:
Am fiert sucul cu budinca si zahar. Am lasat putin la racit si am turnat peste prajitura.
Etichete:
Prajituri
duminică, 26 decembrie 2010
Tort Thomas
Un tort pt un baietel care in 24 decembrie a implinit 3 anisori. La multi ani Darius, sa fii sanatos si cuminte!
Mousse de ciocolata alba si mousse de portocale
Blat alb
Mousse de ciocolata alba si mousse de portocale
Blat alb
Etichete:
Torturi,
Torturi copii
vineri, 24 decembrie 2010
Tort de Craciun 2010
Va doresc la toti un Craciun plin de pace si liniste sufleteasca!
Blat negresa
Crema amandine
Mousse de mar copt cu scortisoara
Imbracat in frisca si decorat cu pasta de zahar
Craciun fericit!
Etichete:
Torturi,
Torturi sarbatori
joi, 23 decembrie 2010
Prajituri asortate pt Craciun
De la stanga la dreapta:
Bombe cu cocos
Prajitura Super
Prajitura cu cocos
Mini-Amandine
Albinuta
Prajitura cu lamaie
Etichete:
Prajituri
Prajitura cu cocos
Pt foi:
10 linguri lapte
10 linguri ulei
10 linguri zahar
2 oua
1 praf de copt
600g faina
1 lingura cacao
Pt crema 1
1 foaie sfaramata
1 cana cocos
150g zahar pudra
200g margarina
100g gem(de piersici am pus eu)
1 lingura cacao
putin lapte
Pt crema 2:
300ml lapte
2 linguri amidon
200g zahar
100g ciocolata alba
300ml frisca batuta
200g cocos
Pt foi am amestecat toate ingredientele si am framantat un aluat moale.
Am copt 3 foi pe dosul tavii, aproximativ 10 min.
Pt crema 1:
Am sfaramat una dintre foi, am adaugat margarina moale, putin lapte, gemul, zahar, cacao, iar la sfarsit fulgii de cocos.
Am amestecat bine.
Pt crema cu cocos, am fiert laptele cu zahar si amidon pana s-a ingrosat. In crema calda am adaugat ciocolata bucati si am amestecat pana s-a topit.
Am lasat la racit, apoi am adaugat frisca batuta si fulgii de cocos.
Asamblare: foaie, crema1, foaie, crema2, deasupra am presarat fulgi de cocos
Etichete:
Prajituri
miercuri, 22 decembrie 2010
Prajitura Super
O prajitura foarte buna, care se portiveste la orice sarbatoare.
Am gasit-o si sub alte denumiri, eu o am in caiet ca Prajitura Super si chiar e o super prajitura.
Ingrediente:
Pt foi:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
6 linguri faina
Pt blat:
6 albusuri
200g zahar
6 linguri apa
1 cana faina
1/2 praf de copt
1 cana rahat taiat(200g)
1 cana nuci tocate
1 cana visine fara samburi
Pt crema:
6 galbenusuri
150 g zahar
300ml lapte
1 lingura amidon
250g unt
ciocolata pt ornat
Eu am inceput cu blatul de albusuri. Am batut albusurile impreuna cu 6 linguri apa si un strop de sare. Am adaugat faina si praful de copt, apoi rahatul, nuca si visinele. Am amestecat.
Am pus blatul in tava, pe hartie de copt...
Si l-am copt 25 min pana s-a rumenit putin.
Apoi am facut 2 foi, fiecare din 2 oua.
Le-am copt 10 min.
Pt crema am amestecat galbenusurile cu zaharul, amidonul, laptele si am pus la fiert, pana s-a facut ca o budinca. In crema fierbinte am adaugat margarina si am amestecat bine pana s-a topit aceasta.
Asamblare: foaie, crema, blat, crema, foaie, glazura de ciocolata.
Am gasit-o si sub alte denumiri, eu o am in caiet ca Prajitura Super si chiar e o super prajitura.
Ingrediente:
Pt foi:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
6 linguri faina
Pt blat:
6 albusuri
200g zahar
6 linguri apa
1 cana faina
1/2 praf de copt
1 cana rahat taiat(200g)
1 cana nuci tocate
1 cana visine fara samburi
Pt crema:
6 galbenusuri
150 g zahar
300ml lapte
1 lingura amidon
250g unt
ciocolata pt ornat
Eu am inceput cu blatul de albusuri. Am batut albusurile impreuna cu 6 linguri apa si un strop de sare. Am adaugat faina si praful de copt, apoi rahatul, nuca si visinele. Am amestecat.
Am pus blatul in tava, pe hartie de copt...
Si l-am copt 25 min pana s-a rumenit putin.
Apoi am facut 2 foi, fiecare din 2 oua.
Le-am copt 10 min.
Pt crema am amestecat galbenusurile cu zaharul, amidonul, laptele si am pus la fiert, pana s-a facut ca o budinca. In crema fierbinte am adaugat margarina si am amestecat bine pana s-a topit aceasta.
Asamblare: foaie, crema, blat, crema, foaie, glazura de ciocolata.
Etichete:
Prajituri
marți, 21 decembrie 2010
Pogacele cu jumeri
Am folosit aceiasi reteta de aluat ca la Pogacelele cu branza, dar am schimbat umplutura.
Din 300g jumere proaspete, am facut o pasta pe care am condimenta-o cu sare si piper.
Am intins o foaie de aluat si am uns cu pasta de jumere, apoi am impachetat aluatul. Am repetat procedura de 3 ori. Intre timp am lasat aluatul cate 15-20 min la rece.
Am taiat cu o forma rotunda si am pus pogacelele pe hartie de copt. Le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte si le-am copt 30-35 min.
Din 300g jumere proaspete, am facut o pasta pe care am condimenta-o cu sare si piper.
Am intins o foaie de aluat si am uns cu pasta de jumere, apoi am impachetat aluatul. Am repetat procedura de 3 ori. Intre timp am lasat aluatul cate 15-20 min la rece.
Am taiat cu o forma rotunda si am pus pogacelele pe hartie de copt. Le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte si le-am copt 30-35 min.
Etichete:
Aluaturi sarate
marți, 14 decembrie 2010
Tort Christmas
Blat negresa fara cacao, insiropat cu sirop de caramel si rom
Mousse de ciocolata cu lapte cu nuci caramelizate
Mousse de mar copt cu scortisoara
Imbracat si decorat cu pasta de zahar
Mousse de ciocolata cu lapte cu nuci caramelizate
Mousse de mar copt cu scortisoara
Imbracat si decorat cu pasta de zahar
Etichete:
Torturi,
Torturi sarbatori
Mousse de mar copt cu scortisoara
E delicioasa, destul de usoara si merge foarte bine in torturile sau prajiturile pentru Craciun.
4 mere mari
150g zahar pudra
1 lingurita scortisoara
200ml iaurt gras (optional)
2 lingurite gelatina hidratata in 30 ml apa
400ml frisca
Am copt merele 30-35 min pana s-au inmuiat. Le-am lasat putin la racit, apoi am scobit miezul cu o lingurita si l-am pasat. Am amestecat miezul de mar cu zaharul pudra si scortisoara, apoi am adaugat gelatina(pe care am topit-o cateva secunde la Mw)...
apoi iaurtul, iar la sfarsit frisca batuta. Am amestecat bine.
4 mere mari
150g zahar pudra
1 lingurita scortisoara
200ml iaurt gras (optional)
2 lingurite gelatina hidratata in 30 ml apa
400ml frisca
Am copt merele 30-35 min pana s-au inmuiat. Le-am lasat putin la racit, apoi am scobit miezul cu o lingurita si l-am pasat. Am amestecat miezul de mar cu zaharul pudra si scortisoara, apoi am adaugat gelatina(pe care am topit-o cateva secunde la Mw)...
apoi iaurtul, iar la sfarsit frisca batuta. Am amestecat bine.
Etichete:
Creme
miercuri, 8 decembrie 2010
marți, 7 decembrie 2010
Aluat de foietaj
Ingrediente:
600g faina
150ml iaurt gras
150ml apa foarte rece
1 lingurita sare
200g margarina
4 linguri faina
Din faina, iaurt, apa si sare am framantat un aluat pe care l-am lasat 30 minute sa se odihneasca.
Intre timp am topit margarina si am adaugat cele 4 linguri faina. Am amestecat repede si am lasat la racit.
Aluatul l-am impartit in 2 (pt mine e mai usor de intins) si l-am uns cu amestecul de margarina. Am impaturit si am lasat la rece inca 30 minute.
Am intins 2 foi pe care le-am umplut cu dovleac si cu branza sarata.
Etichete:
Foietaje
Abonați-vă la:
Postări (Atom)