Pentru toti prietenii mei reali sau virtuali, va doresc din suflet un an nou mai bun, cu liniste in suflete, pace in lume si armonie in familie. Sa aveti parte de sanatate, impliniri si multe binecuvantari in anul care sta sa inceapa.
La multi ani!
Tortul contine blat negresa bine insiropat, mousse de ciocolata alba si mousse caramel, imbracat si decorat cu pasta de zahar.
sâmbătă, 31 decembrie 2011
vineri, 30 decembrie 2011
marți, 27 decembrie 2011
luni, 26 decembrie 2011
Prajitura Furnica
Am folosit:
Pt blatul cu nuca
4 albusuri
30ml apa
150g zahar
4 linguri faina
3 linguri nuca macinata
1 lingurita praf de copt
Pt blatul cu mac
4 albusuri
30ml apa
150g zahar
4 linguri faina
3 linguri mac
1 lingurita praf de copt
Pt crema:
8 galbenusuri
200g zahar
100ml cafea(eu am pus 100ml lapte si 2 plicuri capucinno)
250g unt sau margarina
2 foi napolitane
Pt blaturi, am batut albusurile cu apa si un fir de sare, am adaugat zaharul si am batut pana acesta s-a topit, iar spuma a devenit lucioasa. Am adaugat faina cernuta, nuca si praful de copt, am amestecat bine si am pus compozitia in tava pe hartie de copt.
Am copt blatul 10 min in cuptorul preincalzit.
La fel am procedat si cu celalat blat.
Pt crema am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat laptele si cele 2 plicuri de capucinno, am pus pe foc mic pana s-a ingrosat, amestecand continuu. In crema fierbinte am adaugat untul si am amestecat pana acesta s-a topit. Se poate spuma untul si apoi adaugam cate o lingura din compozitia de galbenusuri.
Asamblare: foaie napolitane, crema, blat cu mac, crema, blat cu nuca, crema, foaie de napolitane, crema, ciocolata razuita.
Pt blatul cu nuca
4 albusuri
30ml apa
150g zahar
4 linguri faina
3 linguri nuca macinata
1 lingurita praf de copt
Pt blatul cu mac
4 albusuri
30ml apa
150g zahar
4 linguri faina
3 linguri mac
1 lingurita praf de copt
Pt crema:
8 galbenusuri
200g zahar
100ml cafea(eu am pus 100ml lapte si 2 plicuri capucinno)
250g unt sau margarina
2 foi napolitane
Pt blaturi, am batut albusurile cu apa si un fir de sare, am adaugat zaharul si am batut pana acesta s-a topit, iar spuma a devenit lucioasa. Am adaugat faina cernuta, nuca si praful de copt, am amestecat bine si am pus compozitia in tava pe hartie de copt.
Am copt blatul 10 min in cuptorul preincalzit.
La fel am procedat si cu celalat blat.
Pt crema am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat laptele si cele 2 plicuri de capucinno, am pus pe foc mic pana s-a ingrosat, amestecand continuu. In crema fierbinte am adaugat untul si am amestecat pana acesta s-a topit. Se poate spuma untul si apoi adaugam cate o lingura din compozitia de galbenusuri.
Asamblare: foaie napolitane, crema, blat cu mac, crema, blat cu nuca, crema, foaie de napolitane, crema, ciocolata razuita.
Etichete:
Prajituri
duminică, 25 decembrie 2011
Craciun Fericit!
Fie ca Sarbatoarea Nasterii Domnului sa va aduca multa sanatate, impliniri si dragoste pt semeni, iar Steaua Craciunului sa va lumineze viata si sa va calauzeasca pasii.
Multumesc tuturor pt urari, va doresc sa aveti parte de tot ce e mai bun! Craciun Fericit alaturi de cei dragi voua!
Etichete:
Non-culinar
duminică, 18 decembrie 2011
Escalop de porc, cu ciuperci
O idee pt masa de duminica!
Am folosit:
6 felii cotlet de porc
300g ciuperci
100ml vin alb
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
ulei
2 linguri smantana sau sos de rosii
1 lingura faina
sare, piper
patrunjel verde
Am batut carnea cu ciocanul pt snitele, am sarat-o...
...si am prajit-o in ulei pe ambele parti, pana s-a rumenit usor. Am scos carnea pe o farfurie.
In uleiul ramas, am pus ceapa tocata marunt, usturoiul si ciupercile taiate feliute. Am lasat pana s-au dinstuit putin, apoi am adaugat vinul, carnea, sare si piper dupa gust. Am pus capac si am lasat 20 min pe foc mic pana s-au "pupat" toate aromele.
Separat am amestecat smantana cu faina si putina apa, am adaugat peste escalop si am fiert inca 2-3 minute. Am stins focul si am adaugat patrunjelul tocat.
Noi am servit cu pireu de cartofi, merge foarte bine si cu orez, macaroane sau chiar mamaliga.
Am folosit:
6 felii cotlet de porc
300g ciuperci
100ml vin alb
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
ulei
2 linguri smantana sau sos de rosii
1 lingura faina
sare, piper
patrunjel verde
Am batut carnea cu ciocanul pt snitele, am sarat-o...
...si am prajit-o in ulei pe ambele parti, pana s-a rumenit usor. Am scos carnea pe o farfurie.
In uleiul ramas, am pus ceapa tocata marunt, usturoiul si ciupercile taiate feliute. Am lasat pana s-au dinstuit putin, apoi am adaugat vinul, carnea, sare si piper dupa gust. Am pus capac si am lasat 20 min pe foc mic pana s-au "pupat" toate aromele.
Separat am amestecat smantana cu faina si putina apa, am adaugat peste escalop si am fiert inca 2-3 minute. Am stins focul si am adaugat patrunjelul tocat.
Noi am servit cu pireu de cartofi, merge foarte bine si cu orez, macaroane sau chiar mamaliga.
Etichete:
Mancaruri diverse
duminică, 11 decembrie 2011
Rulada de biscuiti
Ingrediente:
600g biscuiti
200g unt topit
100 ml lapte
150g zahar pudra
2 linguri cacao
rom
Pt crema
3 oua
150 g zahar
250g unt
vanilie
100g nuca cocos
Am tocat biscuitii, i-am amestecat cu cacao si zahar, am adaugat laptele caldut, untul topit si rom. Am amestecat bine si am intins compozitia pe o foaie de celofan.
Pt crema am batut ouale cu zahar pe abur, pana s-au ingrosat putin. Am lasat la racit, apoi am amestecat crema de oua cu unt moale, vanilie si nuca de cocos.
Am intins crema peste biscuiti si am rulat strans. Am dat la rece, apoi am taiat.
600g biscuiti
200g unt topit
100 ml lapte
150g zahar pudra
2 linguri cacao
rom
Pt crema
3 oua
150 g zahar
250g unt
vanilie
100g nuca cocos
Am tocat biscuitii, i-am amestecat cu cacao si zahar, am adaugat laptele caldut, untul topit si rom. Am amestecat bine si am intins compozitia pe o foaie de celofan.
Pt crema am batut ouale cu zahar pe abur, pana s-au ingrosat putin. Am lasat la racit, apoi am amestecat crema de oua cu unt moale, vanilie si nuca de cocos.
Am intins crema peste biscuiti si am rulat strans. Am dat la rece, apoi am taiat.
Etichete:
Prajituri
Aripioare dulci-picante, la cuptor
Am folosit:
1 kg aripi de pui
200 ml sos de rosii
2 linguri ulei masline
2 linguri zahar sau miere
1 lingurita boia iute
2 catei de usturoi pisati
1 lingura mustar
sare, piper
Intr-un castron am amestecat toate ingredientele, am adaugat aripile de pui si le-am uns bine cu sosul format. Le-am lasat la frigider pt minim 3 ore, intre timp am intors aripile de cateva ori si le-am uns bine cu sos.
Le-am pus pe hartie de copt si le-am dat la cuptor pt 35 min.
Sunt foarte bune, fragede si aromate, merg foarte bine cu orice garnitura.
1 kg aripi de pui
200 ml sos de rosii
2 linguri ulei masline
2 linguri zahar sau miere
1 lingurita boia iute
2 catei de usturoi pisati
1 lingura mustar
sare, piper
Intr-un castron am amestecat toate ingredientele, am adaugat aripile de pui si le-am uns bine cu sosul format. Le-am lasat la frigider pt minim 3 ore, intre timp am intors aripile de cateva ori si le-am uns bine cu sos.
Le-am pus pe hartie de copt si le-am dat la cuptor pt 35 min.
Sunt foarte bune, fragede si aromate, merg foarte bine cu orice garnitura.
Etichete:
Mancaruri diverse
miercuri, 7 decembrie 2011
Melci cu mac
Acestia sunt fratiorii melcilor cu nuca, reteta aici.
Am folosit:
Pt aluat
20g drojdie
150ml lapte cald
100g zahar
2 oua
100g margarina topita
450g faina
vanilie
coaja rasa de lamaie
Pt umplutura
100ml lapte
100g mac
80g zahar
1 lingura gris
100g unt
Am facut aluatul ca aici.
Pt umplutura am fiert laptele cu zahar, mac si gris pana s-a ingrosat putin. Am lasat la racit apoi am adaugat untul moale si am amestecat.
Am impartit aluatul in 2 si am intins fiecare foaie. Am intins umplutura si am rulat.
Am taiat melcii si i-am pus pe hartie de copt.
I-am copt la foc potrivit 25-30 min pana s-au rumenit.
Am folosit:
Pt aluat
20g drojdie
150ml lapte cald
100g zahar
2 oua
100g margarina topita
450g faina
vanilie
coaja rasa de lamaie
Pt umplutura
100ml lapte
100g mac
80g zahar
1 lingura gris
100g unt
Am facut aluatul ca aici.
Pt umplutura am fiert laptele cu zahar, mac si gris pana s-a ingrosat putin. Am lasat la racit apoi am adaugat untul moale si am amestecat.
Am impartit aluatul in 2 si am intins fiecare foaie. Am intins umplutura si am rulat.
Am taiat melcii si i-am pus pe hartie de copt.
I-am copt la foc potrivit 25-30 min pana s-au rumenit.
Etichete:
Aluaturi dulci
marți, 6 decembrie 2011
Varza cu ciolan si smantana
Am folosit:
1 varza mare
1 ciolan afumat
1 ceapa
2 morcovi
1 ardei
ulei
marar tocat
sare, piper
150g smantana
1 lingura faina
Am tocat ceapa, ardeiul, iar morcovii i-am taiat rondele. Le-am pus la distuit in ulei. Intre timp am tocat varza in robot si am adaugat-o peste legume. Am amestecat bine, am adaugat si ciolanul (spalat si curatat) si apa cat sa acopere, sare si piper apoi am lasat la fiert, aproximativ o ora si jumatate pana s-a desprins carnea de pe oase.
Am dezosat ciolanul, iar carnea am pus-o inapoi in oala. Separat am amestecat smantana cu faina si am turnat-o peste varza. Am mai fiert 2-3 minute si am adaugat mararul tocat.
1 varza mare
1 ciolan afumat
1 ceapa
2 morcovi
1 ardei
ulei
marar tocat
sare, piper
150g smantana
1 lingura faina
Am tocat ceapa, ardeiul, iar morcovii i-am taiat rondele. Le-am pus la distuit in ulei. Intre timp am tocat varza in robot si am adaugat-o peste legume. Am amestecat bine, am adaugat si ciolanul (spalat si curatat) si apa cat sa acopere, sare si piper apoi am lasat la fiert, aproximativ o ora si jumatate pana s-a desprins carnea de pe oase.
Am dezosat ciolanul, iar carnea am pus-o inapoi in oala. Separat am amestecat smantana cu faina si am turnat-o peste varza. Am mai fiert 2-3 minute si am adaugat mararul tocat.
Etichete:
Mancaruri diverse
vineri, 2 decembrie 2011
Tort Tiramisu2
Un tort simplu, dar cu adevarat deosebit.
Contine piscoturi, crema tiramisu, pudrat cu cacao.
O feliuta pt toti prietenii mei virtuali!
Contine piscoturi, crema tiramisu, pudrat cu cacao.
O feliuta pt toti prietenii mei virtuali!
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
Ciolan cu bere, la cuptor
Delicios si nelipsit din meniul pentru Octoberfest alaturi de o bere rece.
Am folosit:
1,2kg ciolan de porc (fiert si afumat)
2 cepe
1 morcov
2 ardei
piper, cimbru, usturoi, chimion
250ml bere
Intr-o tava jena unsa cu putin ulei, am pus morvovul taiat rondele, ceapa taiata si ardeiul. Desupra am pus ciolanul crestat deasupra si frecat bine cu usturoi tocat si condimentele, apoi am turnat berea. Am acoperit vasul cu capac si am dat la cuptor pt o ora, apoi am scos capacul si am mai lasat la cuptor pt inca o ora si jumatate, pana s-a rumenit si a scazut sosul din tava. In acest timp am stropit ciolanul cu sosul din tava de cateva ori.
Am servit alaturi de salata orientala cu maioneza.
Am folosit:
1,2kg ciolan de porc (fiert si afumat)
2 cepe
1 morcov
2 ardei
piper, cimbru, usturoi, chimion
250ml bere
Intr-o tava jena unsa cu putin ulei, am pus morvovul taiat rondele, ceapa taiata si ardeiul. Desupra am pus ciolanul crestat deasupra si frecat bine cu usturoi tocat si condimentele, apoi am turnat berea. Am acoperit vasul cu capac si am dat la cuptor pt o ora, apoi am scos capacul si am mai lasat la cuptor pt inca o ora si jumatate, pana s-a rumenit si a scazut sosul din tava. In acest timp am stropit ciolanul cu sosul din tava de cateva ori.
Am servit alaturi de salata orientala cu maioneza.
Etichete:
Bucatarie internationala
Salata orientala
...sau orientata in functie de preferinte, cu sau fara maioneza.
Am folosit:
1kg cartofi
200g masline
2 cepe
castraveti murati
putin ulei si otet
sare, piper
2-3 oua fierte
150ml ulei
sau
maioneza
Am spalat cartofii intregi si i-am pus la fiert. Intre timp am curatat ceapa, am tocat-o, apoi am frecat-o cu sare si am lasa-o la "murat" cu otet si putin ulei, pana au fiert cartofii.
Cartofii i-am curatat si taiat cat erau calzi. Am taiat si castravetii, apoi am amestecat ceapa cu cartofi, masline si castravetii murati. Am adaugat sare si piper dupa gust.
Pt varianta simpla am adaugat ouale fierte, taiate marut si uleiul cate putin, amestecand.
Pt varianta cu maioneza, am renuntat la oua si ulei si am amestecat cartofii cu maioneza preparata ca aici.
Am folosit:
1kg cartofi
200g masline
2 cepe
castraveti murati
putin ulei si otet
sare, piper
2-3 oua fierte
150ml ulei
sau
maioneza
Am spalat cartofii intregi si i-am pus la fiert. Intre timp am curatat ceapa, am tocat-o, apoi am frecat-o cu sare si am lasa-o la "murat" cu otet si putin ulei, pana au fiert cartofii.
Cartofii i-am curatat si taiat cat erau calzi. Am taiat si castravetii, apoi am amestecat ceapa cu cartofi, masline si castravetii murati. Am adaugat sare si piper dupa gust.
Pt varianta simpla am adaugat ouale fierte, taiate marut si uleiul cate putin, amestecand.
Pt varianta cu maioneza, am renuntat la oua si ulei si am amestecat cartofii cu maioneza preparata ca aici.
Etichete:
Salate
luni, 28 noiembrie 2011
Mamaliga la MW
De cand am descoperit acesta metota nu-mi mai gasesc timp pt clasica mamaliga. La MW merge mult mai repede, in 12 min e gata si nici nu se prinde de vas. Am preluat reteta de aici, prezentata de Maya, eu i-am adus cateva modificari.
Am folosit:
150g malai
400ml apa
1 lingurita (rasa) sare
30g unt
Intr-un vas termorezistent am pus malaiul, apa si sarea, am amestecat usor si am dat-o la MW pt 3 minute la putere maxima. Dupa ce au trecut cele 3 minute am amestecat si am pus vasul din nou la MW pt inca 3 minute. Din nou am amestecat si am mai lasat 3 minute. In total 9 minute.
Dupa ce au trecut cele 9 minute, deja incepe sa se intareasca, am adaugat untul si am introdus vasul pt ultimile 3 min la MW.
Cam asa arata mamaliga in 12 minute la Microunde.
Am folosit:
150g malai
400ml apa
1 lingurita (rasa) sare
30g unt
Intr-un vas termorezistent am pus malaiul, apa si sarea, am amestecat usor si am dat-o la MW pt 3 minute la putere maxima. Dupa ce au trecut cele 3 minute am amestecat si am pus vasul din nou la MW pt inca 3 minute. Din nou am amestecat si am mai lasat 3 minute. In total 9 minute.
Dupa ce au trecut cele 9 minute, deja incepe sa se intareasca, am adaugat untul si am introdus vasul pt ultimile 3 min la MW.
Cam asa arata mamaliga in 12 minute la Microunde.
Etichete:
Retete la Microwave
Salata de conopida
Simpla si delicioasa!
Am folosit:
conopida 1kg
maioneza
1/2 ceapa
sare
Am fiert conopida in apa cu sare, apoi am scos-o si am lasat-o la racit. Dupa ce s-a racit am pasat-o. Am adaugat ceapa tocata fin...
...si maioneza.
Am amestecat, apoi am lasat la rece o ora.
Am folosit:
conopida 1kg
maioneza
1/2 ceapa
sare
Am fiert conopida in apa cu sare, apoi am scos-o si am lasat-o la racit. Dupa ce s-a racit am pasat-o. Am adaugat ceapa tocata fin...
...si maioneza.
Am amestecat, apoi am lasat la rece o ora.
Etichete:
Salate
vineri, 25 noiembrie 2011
Melci cu nuca
Ingrediente:
Pt aluat
20g drojdie
150ml lapte cald
100g zahar
2 oua
100g margarina topita
450g faina
vanilie
coaja rasa de lamaie
Pt umplutura
200g nuca macinata
150g margarina moale
80g zahar
vanilie
Pt aluat am dizolvat drojdia in putin lapte, am adaugat o lingurita de zahar si putina faina si am lasat la dospit 15 min. Am adaugat restul de zahar, cele 2 oua, margarina topita (dar nu fierbinte) faina cernuta si aromele.
Pt umplutura am amestecat margarina moale cu zahar, vanilie si nuca.
Am impartit aluatul in 2 si am intins 2 foi. Le-am uns cu amestecul de nuca si am rulat strans.
Am taiat melcii cu o sfoara si i-am pus pe hartie de copt. I-am copt 25min pana s-au rumenit usor.
Pt aluat
20g drojdie
150ml lapte cald
100g zahar
2 oua
100g margarina topita
450g faina
vanilie
coaja rasa de lamaie
Pt umplutura
200g nuca macinata
150g margarina moale
80g zahar
vanilie
Pt aluat am dizolvat drojdia in putin lapte, am adaugat o lingurita de zahar si putina faina si am lasat la dospit 15 min. Am adaugat restul de zahar, cele 2 oua, margarina topita (dar nu fierbinte) faina cernuta si aromele.
Pt umplutura am amestecat margarina moale cu zahar, vanilie si nuca.
Am impartit aluatul in 2 si am intins 2 foi. Le-am uns cu amestecul de nuca si am rulat strans.
Am taiat melcii cu o sfoara si i-am pus pe hartie de copt. I-am copt 25min pana s-au rumenit usor.
Etichete:
Aluaturi dulci
luni, 21 noiembrie 2011
Friptura aromata, cu moare de varza
O reteta foarte buna, pt care m-am inspirat de aici. Multumesc Foxyy!
Eu am folosit:
1 bucata piept de porc de 1kg
2 l moare de varza
sare, piper, boia, cimbru uscat
usturoi pisat
Am pus carnea intr-o cratita inalta si am turnat moarea peste carne. Am lasat sa fierba la foc mic aproximativ 2 ore, intre timp am intors carnea de cateva ori.
Am scos carnea din oala si am pus-o intr-o tava. Am condimentat-o dupa gust si am turnat moarea ramasa in tava, am acoperit tava cu folie si am dat-o la cuptor pt o ora, apoi am scos folia si am mai lasat-o inca o ora la cuptor pana s-a rumenit frumos.
Dupa ce s-a rumenit am uns bucata de piept cu usturoi tocat. Am servit cu pireu de cartofi si pepenasi murati.
E altfel de friptura, cu o aroma deosebita. Cu siguranta voi incerca si alte feluri de carne.
Eu am folosit:
1 bucata piept de porc de 1kg
2 l moare de varza
sare, piper, boia, cimbru uscat
usturoi pisat
Am pus carnea intr-o cratita inalta si am turnat moarea peste carne. Am lasat sa fierba la foc mic aproximativ 2 ore, intre timp am intors carnea de cateva ori.
Am scos carnea din oala si am pus-o intr-o tava. Am condimentat-o dupa gust si am turnat moarea ramasa in tava, am acoperit tava cu folie si am dat-o la cuptor pt o ora, apoi am scos folia si am mai lasat-o inca o ora la cuptor pana s-a rumenit frumos.
Dupa ce s-a rumenit am uns bucata de piept cu usturoi tocat. Am servit cu pireu de cartofi si pepenasi murati.
E altfel de friptura, cu o aroma deosebita. Cu siguranta voi incerca si alte feluri de carne.
Etichete:
Mancaruri diverse
Abonați-vă la:
Postări (Atom)