joi, 28 iunie 2012

Legume gratinate

 Dupa o reteta din revista Click.
Am folosit:
1 dovlecel mic
2 cartofi
1 conopida mica
2 morcovi
1 mana mazare boabe
2 rosii
50g unt
1 lingura faina
250ml lapte
150g cascaval
sare
piper
Pt inceput am pus intr-o cratita apa cu sare la fiert. Am adaugat cartofii si morcovii in bucati mari si i-am fiert aproximativ 10 min, i-am scos din apa, apoi am pus conopida si dovlecelul si le-am fiert 5 min. Le-am scos si intr-o tava jena unsa cu putin ulei. Am adaugat cateva felii de rosii si mazarea.

Separat am pregatit sosul bechamel. Am pus intr-o cratita untul cu faina, am amestecat pe foc mic apoi am turnat laptele fierbinte si am amestecat repede cu telul. Am potrivit de sare.

Am turnat sosul peste legumele din tava, desupra am ras cascavalul (eu am adaugat si cateva bucatele de branza feta)

Am dat la cuptor pt 35 min pana s-a rumenit frumos deasupra.

sâmbătă, 23 iunie 2012

Inghetata de vanilie cu visine

O inghetata delicioasa pentru care m-am inspirat de aici, cu mici modificari. Multumesc Sorina pt inspiratie!
Am folosit:
100g ciocolata alba
100ml frisca
50g unt
350g visine
200g biscuiti cu miere
4 oua
400ml frisca lichida
4+4 linguri zahar
vanilie

Pt stratul cu visine am topit ciocolata cu frisca si untul. Am lasat putin sa sa racoreasca compozitia, apoi am adaugat visinele fara samburi. 

Pt inghetata de vanilie, am batut albusurile cu 4 linguri zahar, separat am batut galbenusurile cu celelalte 4 linguri zahar, am amestecat cele doua compozitii, am adaugat frisca batuta si vanilia.

Asamblare intr-o forma dreptunghiulara in care am pus folie alimentara: 1/2 inghetata cu visine, biscuiti sfaramati, inghetata de vanilie, biscuiti, 1/2 inghetata cu visine. Am bagat la congelator.

marți, 19 iunie 2012

Prajitura Micama

O prajitura cu arome delicate de miere, capsuni si mac...
Ingrediente:
Pt foi:
150g zahar
2 linguri miere
100ml lapte
1 ou
50g untura
400g faina
1/2 praf de copt
Pt blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri mac
Pt crema:
1 budinca de capsuni
300ml lapte
200g zahar
250g unt
Pt foi am procedat ca la prajitura Albinuta. Din aceste ingrediente am copt 2 foi pe dosul tavii.


Pt blat am batut albusurile cu zahar, am adaugat galbenusurile, faina si macul. Am copt blatul in tava pe hartie de copt.
Pt crema am fiert budinca cu lapte si zahar. Rece am amestecat-o cu unt.

Asamblare: foaie, crema, blat, crema, foaie, ciocolata alba topita.

duminică, 17 iunie 2012

Inghetata Nesquik

Preferata lui Stefan!
Am folosit:
3 oua
150g zahar
200ml frisca
100g ciocolata alba
50g nesquik
Am batut ouale intregi cu zahar pana s-au albit si si-au dublat volumul. Am turnat compozitia intr-o craticioara si am pus pe baie de abur pana s-a legat putin. In crema fierbinte am adaugat ciocolata bucati si praful de nesquik, apoi am lasat la racit. Am batut frisca si am amestecat-o in crema de oua.


marți, 12 iunie 2012

Tort Hello Kitty roz

Contine foi de pandispan cu cacao, mousse de ciocolata si crema de frisca. Imbracat cu pasta de zahar.


duminică, 10 iunie 2012

Prajitura Mara

O prajitura fina cu crema de cacao si aroma delicata de cocos.
 Am folosit:
Pt foi:
1ou
100g zahar
150ml ulei
150ml lapte
240g faina
2 linguri cacao
1 praf de copt
Pt blatul alb:
4 albusuri
150g zahar
150g cocos
2 linguri faina
Pt crema:
4 galbenusuri
200g zahar
2 linguri amidon
300ml lapte
250g unt
2 linguri cacao
cocos pt ornat
Pt foi am batut oul cu zahar, am adaugat uleiul, laptele, apoi faina cernuta impreuna cu cacao si praf de copt.
Eu am copt o foaie mare pe care am taiat-o in 2.
Pt blat am batut albusurile cu un strop de sare, am adaugat zaharul si am batut cu mixerul pana s-a facut o spuma lucioasa si densa. Am adaugat fulgii de cocos si faina, am amestecat si am pus intr-o tava pe hartie de copt.

Pt crema am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul si laptele. Am fiert pe foc mic pana s-a ingrosat, apoi am lasat la racit. Intre timp am spumat untul si am adaugat cate putin din crema rece. Am oprit 1/3 din crema alba, in cealalta parte am pus cacao si am amestecat.

Asamblare: foaie, crema cu cacao, blat cu cocos, crema cu cacao, foaie, crema alba, cocos

miercuri, 6 iunie 2012

Tort Hello Kitty mov

Contine foi de pandispan cu cacao, mousse de ciocolata si crema cu frisca. Imbracat cu pasta de zahar.

6,2 kg