Am folosit:
700g mazare congelata
1 ceapa
2-3 linguri ulei
1 cub unt
2 linguri smantana
sare, piper, nucsoara
Intr-o cratita am pus apa cu sare la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat mazarea congelata si am fiert-o pana s-a inmuiat, apoi am scurs apa. Separat am dinstuit ceapa in putin ulei, am adaugat cateva linguri de apa si am lasat-o sa se inmoaie, la foc mic.
Am amestecat mazarea fiarta cu ceapa dinstuita, unt, smantana, sare, piper, nucsoara dupa gust. Am pasat-o cu mixerul stick.
vineri, 20 septembrie 2013
joi, 19 septembrie 2013
Prajitura Medovik cu nuca
Am folosit:
Pt foi:
200g zahar
150ml lapte
4 linguri miere
100g unt sau untura
2 oua
600 faina
1 praf de copt
Pt crema:
400ml smantana 20% grasime
400ml frisca lichida (Meggle)
100g zahar pudra
200g nuca prajita si macinata (sau coaja rasa de lamaie, fructe uscate, visine)
Pt foi, am caramelizat zaharul, am adaugat laptele si untul si am fiert pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat mierea si am lasat compozitia sa se racoreasca. Am adaugat ouale si faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat moale pe care l-am impartit in 4.
Am intins foi pe dosul tavii, le-am copt 5-7 minute pana s-au rumenit usor pe margini.
Pt crema am batut frisca, am adaugat smantana, zaharul pudra si nuca, am amestecat. Am impartit crema in 4, am uns fiecare foaie cu crema.
Deasupra am presarat nuca macinata
Se portioneaza a doua zi, dupa ce foile s-au inmuiat.
Pt foi:
200g zahar
150ml lapte
4 linguri miere
100g unt sau untura
2 oua
600 faina
1 praf de copt
Pt crema:
400ml smantana 20% grasime
400ml frisca lichida (Meggle)
100g zahar pudra
200g nuca prajita si macinata (sau coaja rasa de lamaie, fructe uscate, visine)
Pt foi, am caramelizat zaharul, am adaugat laptele si untul si am fiert pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat mierea si am lasat compozitia sa se racoreasca. Am adaugat ouale si faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat moale pe care l-am impartit in 4.
Am intins foi pe dosul tavii, le-am copt 5-7 minute pana s-au rumenit usor pe margini.
Pt crema am batut frisca, am adaugat smantana, zaharul pudra si nuca, am amestecat. Am impartit crema in 4, am uns fiecare foaie cu crema.
Deasupra am presarat nuca macinata
Se portioneaza a doua zi, dupa ce foile s-au inmuiat.
Etichete:
Prajituri
joi, 12 septembrie 2013
Legume sote cu gordon bleu
Am folosit:
400g legume congelate
50g unt
sare, piper
2 catei de usturoi
50ml vin alb
Am pus legumele congelate in apa clocotita si le-am lasat sa fiarba 1-2 minute, apoi le-am scos si le-am trecut sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie, am incalzit untul, am adaugat usturoiul tocat, legumele fierte si le-am dinstuit cateva minute. Am adaugat cateva linguri de vin alb si am lasat sa scada, am condimentat dupa gust.
400g legume congelate
50g unt
sare, piper
2 catei de usturoi
50ml vin alb
Am pus legumele congelate in apa clocotita si le-am lasat sa fiarba 1-2 minute, apoi le-am scos si le-am trecut sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie, am incalzit untul, am adaugat usturoiul tocat, legumele fierte si le-am dinstuit cateva minute. Am adaugat cateva linguri de vin alb si am lasat sa scada, am condimentat dupa gust.
Etichete:
Mancaruri diverse
miercuri, 11 septembrie 2013
duminică, 1 septembrie 2013
Abonați-vă la:
Postări (Atom)