Va multumesc tuturor celor care ma vizitati, ma urmariti si imi lasati parerile voastre! Va multumesc ca ati fost alaturi de mine si in acest an care imediat se sfarseste...si datorita voua bloguletul meu a crescut mult!
Va sunt recunoscatoare si va doresc ca 2013 sa va aduca multa sanatate, impliniri pe toate planurile si cat mai multe binecuvantari!
La multi ani, sa ne intalnim sanatosi si in noul an!
luni, 31 decembrie 2012
duminică, 30 decembrie 2012
sâmbătă, 29 decembrie 2012
Foi cu vanilie si fructe de padure
O prajitura neasteptat de gustoasa, facuta rapid, din mai multe retete pe care le-am postat de-a lungul timpului...
Contine:
Foi cu cacao
Mousse cu fructe de padure
Mousse de vanilie
Contine:
Foi cu cacao
Mousse cu fructe de padure
Mousse de vanilie
Etichete:
Prajituri
joi, 27 decembrie 2012
Prajitura Timisoara
O prajitura extrem de fina si aromata, un dulce perfect pt masa de sarbatori...Este o reteta facuta de mine pt gusturile noastre...
Am folosit:
Pt blat:
4 albusuri
4 linguri apa
150g zahar
100g nuci prajite si macinate
60g faina
Pt stratul cu visine
300g visine
300ml suc de visine
150g zahar
1 budinca de capsuni sau 1 lingura amidon
Pt crema de vanilie
4 galbenusuri
100ml lapte
vanilie
200g zahar
250ml frisca
5g gelatina hidratata in 2 linguri apa
Pt glazura
100g ciocolata cu lapte
1 lingura ulei
Pt stratul alb
300ml frisca
150g ciocolata taiata marunt
5g gelatina hidratata cu 2 linguri apa
Pt blat am batut albusurile cu apa, am adaugat zaharul, nuca si faina si am copt blatul pe hartie de copt. L-am lasat la racit si l-am taiat in 2.
Pt stratul de visine, am amestecat sucul de visine cu budinca, am adaugat zahar si visine si am fiert pana s-a ingrosat. Fierbinte am turnat peste blat.
Pt crema am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat vanilia, laptele si am fiert pe foc mic pana s-a ingrosat putin. Rece am amestecat crema cu frisca si gelatina topita la Mw. Am turnat crema peste stratul cu visine.
Peste crema am turnat glazura de ciocolata, pe care am topit-o la Mw impreuna cu uleiul.
Peste glazura am pus stratul de frisca, pe care am batut-o, apoi am amestecat-o cu gelatina topita si cu ciocolata taiata. Am acoperit cu blatul ramas.
Am folosit:
Pt blat:
4 albusuri
4 linguri apa
150g zahar
100g nuci prajite si macinate
60g faina
Pt stratul cu visine
300g visine
300ml suc de visine
150g zahar
1 budinca de capsuni sau 1 lingura amidon
Pt crema de vanilie
4 galbenusuri
100ml lapte
vanilie
200g zahar
250ml frisca
5g gelatina hidratata in 2 linguri apa
Pt glazura
100g ciocolata cu lapte
1 lingura ulei
Pt stratul alb
300ml frisca
150g ciocolata taiata marunt
5g gelatina hidratata cu 2 linguri apa
Pt blat am batut albusurile cu apa, am adaugat zaharul, nuca si faina si am copt blatul pe hartie de copt. L-am lasat la racit si l-am taiat in 2.
Pt stratul de visine, am amestecat sucul de visine cu budinca, am adaugat zahar si visine si am fiert pana s-a ingrosat. Fierbinte am turnat peste blat.
Pt crema am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat vanilia, laptele si am fiert pe foc mic pana s-a ingrosat putin. Rece am amestecat crema cu frisca si gelatina topita la Mw. Am turnat crema peste stratul cu visine.
Peste crema am turnat glazura de ciocolata, pe care am topit-o la Mw impreuna cu uleiul.
Peste glazura am pus stratul de frisca, pe care am batut-o, apoi am amestecat-o cu gelatina topita si cu ciocolata taiata. Am acoperit cu blatul ramas.
Etichete:
Prajituri
miercuri, 26 decembrie 2012
Tort pictat cu clopotei 2
O replica a unui alt tort, din nou clopotei...contine blat vanilat si mousse de ciocolata...Decor pictat pe suport din pasta de zahar.
Etichete:
Torturi,
Torturi sarbatori
marți, 25 decembrie 2012
Prajitura Radiera
O prajitura tare aspectuoasa, destul de usor de facut si foarte buna...
Am folosit:
Pt blatul galben:
3 oua
3 linguri faina
3 linguri zahar
Pt crema maro
3 oua
2 linguri cacao
10g gelatina
150ml apa
5 linguri zahar pudra
Pt stratul alb
300ml frisca
10 gelatina
150ml apa
vanilie
Pt glazura
300ml sirop de zmeura
150ml apa
10g gelatina
Am facut un blat cu 3 oua pe care l-am copt intr-o tava 25/35cm, l-am lasat la racit. Am captusit tava cu folie de aluminiu si am pus blatul inapoi.
Pt stratul maro, am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat cacao. Gelatina am pus-o la hidratat impreuna cu apa, apoi am topit-o la Mw si am turnat-o in fir subtire peste galbenusuri, amestecand continuu. La sfarsit am adaugat albusurile batute spuma. Am turnat crema peste blat si am dat tava la congelator pana am pregatit stratul alb.
Am batut frisca, am adaugat vanilia si am adaugat gelatina hidratata cu apa si topita la Mw. Am turnat peste stratul maro.
Am incalzit putin siropul si l-am amestecat cu gelatina hidratata si topita la Mw. Am turnat peste stratul alb si am lasat prajitura la rece peste noapte.
Am folosit:
Pt blatul galben:
3 oua
3 linguri faina
3 linguri zahar
Pt crema maro
3 oua
2 linguri cacao
10g gelatina
150ml apa
5 linguri zahar pudra
Pt stratul alb
300ml frisca
10 gelatina
150ml apa
vanilie
Pt glazura
300ml sirop de zmeura
150ml apa
10g gelatina
Am facut un blat cu 3 oua pe care l-am copt intr-o tava 25/35cm, l-am lasat la racit. Am captusit tava cu folie de aluminiu si am pus blatul inapoi.
Pt stratul maro, am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat cacao. Gelatina am pus-o la hidratat impreuna cu apa, apoi am topit-o la Mw si am turnat-o in fir subtire peste galbenusuri, amestecand continuu. La sfarsit am adaugat albusurile batute spuma. Am turnat crema peste blat si am dat tava la congelator pana am pregatit stratul alb.
Am batut frisca, am adaugat vanilia si am adaugat gelatina hidratata cu apa si topita la Mw. Am turnat peste stratul maro.
Am incalzit putin siropul si l-am amestecat cu gelatina hidratata si topita la Mw. Am turnat peste stratul alb si am lasat prajitura la rece peste noapte.
Etichete:
Prajituri
luni, 24 decembrie 2012
Tort de Craciun 2012
Mosul citindu-si lista lunga, in umbra bradului impodobit, la caldura semineului...
Tortul contine blat cu nuca, mousse de ciocolata...decor lucrat manual din pasta de zahar.
Craciun fericit tuturor!
Etichete:
Torturi,
Torturi sarbatori
marți, 18 decembrie 2012
Paste cu legume si maioneza
O mancarica de "iarna"...
Am folosit:
400g paste
200g sunca
1 ardei rosu
350g legume congelate
1 ou
200ml ulei
1 lingura mustar
sare, piper
Am fiert pastele in apa cu sare, am fiert legumele si le-am lasat la scurs. Intre timp am pregatit maioneza din oul intreg, mustar si ulei, cu mixerul stick. Am taiat marunt sunca si ardeiul, apoi am amestecat toate ingredientele. Am potrivit de sare si piper.
Am folosit:
400g paste
200g sunca
1 ardei rosu
350g legume congelate
1 ou
200ml ulei
1 lingura mustar
sare, piper
Am fiert pastele in apa cu sare, am fiert legumele si le-am lasat la scurs. Intre timp am pregatit maioneza din oul intreg, mustar si ulei, cu mixerul stick. Am taiat marunt sunca si ardeiul, apoi am amestecat toate ingredientele. Am potrivit de sare si piper.
Etichete:
Paste
luni, 17 decembrie 2012
Painea mea de casa
O painica foarte buna, usor de facut, fara framantare...
Am folosit:
550g faina alba
400ml apa
20g drojdie
1 si 1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar pt drojdie
putin ulei pt uns
Am amestecat drojdia cu putin lapte caldut, zahar, 2 linguri faina si am lasat la crescut. Am adaugat apa, faina, sarea si am amestecat cu lingura de lemn aluatul, apoi l-am lasat la crescut intr-un loc cald.
Intre timp am incalzit cuptorul si tava in care am copt painea. Dupa ce tava s-a infierbantat am turnat putin ulei si aluatul crescut si am bagat-o din nou la cuptor pt 35-40 min, la foc mic, pana s-a rumenit. Eu am lasat-o chiar mai mult...
O felie cu pateu de casa...
Am folosit:
550g faina alba
400ml apa
20g drojdie
1 si 1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar pt drojdie
putin ulei pt uns
Am amestecat drojdia cu putin lapte caldut, zahar, 2 linguri faina si am lasat la crescut. Am adaugat apa, faina, sarea si am amestecat cu lingura de lemn aluatul, apoi l-am lasat la crescut intr-un loc cald.
Intre timp am incalzit cuptorul si tava in care am copt painea. Dupa ce tava s-a infierbantat am turnat putin ulei si aluatul crescut si am bagat-o din nou la cuptor pt 35-40 min, la foc mic, pana s-a rumenit. Eu am lasat-o chiar mai mult...
O felie cu pateu de casa...
Etichete:
Aluaturi sarate
duminică, 16 decembrie 2012
Barcute picante
Am folosit:
Pt aluat:
20g drojdie proaspata
1 lingura zahar
400ml lapte
600g faina
2 galbenuse
sare
Pt umplutura:
sunca
salam uscat sau carnati
cascaval afumat, razuit
sos de rosii picant sau ketchup
1 ardei iute
1 ardei gras
1 rosie
ulei de masline
Am amestecat drojdia cu zaharul, 2 linguri faina si putin lapte cald si am lasat la dospit. Am adaugat celelalte ingrediente si am framantat un aluat moale pe care l-am lasat 30 min sa se odihneasca.
Am impartit aluatul in 8 bucati si am intins cate o foaie de aluat. Am uns foaia cu sosul picant de rosii. Separat am tocat marunt ardeii si rosia, am adaugat sunca si salamul taiat cubulete, desupra amestecul de ardei si rosie, apoi am ras cascaval. Am stropit barcutele cu ulei de masline si le-am pus in tava pe hartie de copt.
Le-am copt 25 min pana s-au rumenit...
Pt aluat:
20g drojdie proaspata
1 lingura zahar
400ml lapte
600g faina
2 galbenuse
sare
Pt umplutura:
sunca
salam uscat sau carnati
cascaval afumat, razuit
sos de rosii picant sau ketchup
1 ardei iute
1 ardei gras
1 rosie
ulei de masline
Am amestecat drojdia cu zaharul, 2 linguri faina si putin lapte cald si am lasat la dospit. Am adaugat celelalte ingrediente si am framantat un aluat moale pe care l-am lasat 30 min sa se odihneasca.
Am impartit aluatul in 8 bucati si am intins cate o foaie de aluat. Am uns foaia cu sosul picant de rosii. Separat am tocat marunt ardeii si rosia, am adaugat sunca si salamul taiat cubulete, desupra amestecul de ardei si rosie, apoi am ras cascaval. Am stropit barcutele cu ulei de masline si le-am pus in tava pe hartie de copt.
Le-am copt 25 min pana s-au rumenit...
Etichete:
Aluaturi sarate
vineri, 14 decembrie 2012
Savarine adevarate
Am dat lovitura cu acesta reteta pt care trebuie sa-i multumesc Laponei pe pe siteul Arta culinara. M-am inspirat de aici si am reusit, dupa mai multe incercari, sa fac savarine adevarate, ca la cofetarie.
Eu am folosit:
Pt aluat:
15g drojdie proaspata
200g faina
50g pesmet
50ml ulei
200ml lapte
2 oua
50g zahar
Pt sirop
200g zahar
500ml apa
esenta de rom
Pt umplutura
300ml frisca lichida
150g smantana pt gatit
Pt glazura
200ml sirop de zmeura
1 lingurita amidon
Pt aluat am amestecat drojdia cu zaharul, 2 linguri faina si putin lapte cald si am lasat la dospit 15 minute. Am adaugat restul de lapte, uleiul, ouale putin batute, iar la sfarsit faina si pesmetul. Am amestecat bine cu o lingura de lemn si am lasat la crescut 30 min. Intre timp am uns formele, am umplut aproximativ 3/4 din forma cu aluat si am lasat din nou la crescut inca 20-25 minute.
Le-am copt 20 minute, eu am reusit sa le bronzez putin prea tare, cu toate ca am stat cu ochii pe ele...Le-am lasat la racit si le-am taiat. Aluatul e foarte moale si pufos ca un burete.
Pt sirop am caramelizat zaharul, am stins cu apa si am lasat la fiert pana s-a topit zaharul. Am lasat la racit si am adaugat romul. In siropul rece am adaugat savarinele si le-am lasat sa se insiropeze singure.
Le-am umplut cu frisca batuta impreuna cu smantana.
Pt glazura, am fiert siropul de zmeura cu amidonul pana s-a ingrosat putin, calduta am turnat-o peste savarine.
Din aceasta cantitate au rezultat 4 savarine uriase si 6 mai mici.
Sectiune:
Eu am folosit:
Pt aluat:
15g drojdie proaspata
200g faina
50g pesmet
50ml ulei
200ml lapte
2 oua
50g zahar
Pt sirop
200g zahar
500ml apa
esenta de rom
Pt umplutura
300ml frisca lichida
150g smantana pt gatit
Pt glazura
200ml sirop de zmeura
1 lingurita amidon
Pt aluat am amestecat drojdia cu zaharul, 2 linguri faina si putin lapte cald si am lasat la dospit 15 minute. Am adaugat restul de lapte, uleiul, ouale putin batute, iar la sfarsit faina si pesmetul. Am amestecat bine cu o lingura de lemn si am lasat la crescut 30 min. Intre timp am uns formele, am umplut aproximativ 3/4 din forma cu aluat si am lasat din nou la crescut inca 20-25 minute.
Le-am copt 20 minute, eu am reusit sa le bronzez putin prea tare, cu toate ca am stat cu ochii pe ele...Le-am lasat la racit si le-am taiat. Aluatul e foarte moale si pufos ca un burete.
Pt sirop am caramelizat zaharul, am stins cu apa si am lasat la fiert pana s-a topit zaharul. Am lasat la racit si am adaugat romul. In siropul rece am adaugat savarinele si le-am lasat sa se insiropeze singure.
Le-am umplut cu frisca batuta impreuna cu smantana.
Pt glazura, am fiert siropul de zmeura cu amidonul pana s-a ingrosat putin, calduta am turnat-o peste savarine.
Din aceasta cantitate au rezultat 4 savarine uriase si 6 mai mici.
Sectiune:
Etichete:
Prajituri
miercuri, 12 decembrie 2012
luni, 3 decembrie 2012
Cornuri aperitiv
Sau cornuri umplute cu ce gasim prin frigider...
Am folosit:
300ml lapte
1 ou
20g drojdie
1 lingurita zahar
550g faina
1 lingura sare
mezeluri uscate
cascaval
2-3 oua fierte
branza telemea
ardei taiat cubulete
1 galbenus pt uns
Am framantat un aluat moale pe care l-am lasat la crescut. Am impartit aluatul si am intins foi putin mai late la un capat, le-am umplut cu mezeluri taiate cubulete, branza, ardei si oua fierte. Am rulat corurile si le-am pus in tava pe hartie de copt.
Le-am uns cu galbenusul de ou amestecat cu putin lapte si le-am copt 30 min pana s-au rumenit.
Sectiune calda:
Am folosit:
300ml lapte
1 ou
20g drojdie
1 lingurita zahar
550g faina
1 lingura sare
mezeluri uscate
cascaval
2-3 oua fierte
branza telemea
ardei taiat cubulete
1 galbenus pt uns
Am framantat un aluat moale pe care l-am lasat la crescut. Am impartit aluatul si am intins foi putin mai late la un capat, le-am umplut cu mezeluri taiate cubulete, branza, ardei si oua fierte. Am rulat corurile si le-am pus in tava pe hartie de copt.
Le-am uns cu galbenusul de ou amestecat cu putin lapte si le-am copt 30 min pana s-au rumenit.
Sectiune calda:
Etichete:
Aluaturi sarate
sâmbătă, 1 decembrie 2012
Cornulete fragede cu mac
Am folosit:
Pt aluat:
200g untura
150ml lapte
1 ou
100g zahar
20g drojdie
550g faina
coaja rasa de lamaie
Pt umplutura
150g mac macinat
100ml lapte
100g zahar
30g gris
Pt aluat am amestecat toate ingredientele si am format un aluat pe care l-am lasat 30minute sa se odihneasca.
Pt umplutura am fiert macul cu lapte, gris si zahar cateva minute, apoi l-am lasat la racit.
Am impartit aluatul in 8 bucati, pe care le-am intins, pe rand, am taiat o foaie rotunda cu ajutorul unei farfurii, apoi foaia in 8 triunghiuri. Am pus umplutura si am rulat.
Am pus cornuletele pe hartie de copt si le-am dat la cuptor pt 10 minute pana s-au rumenit.
Pt aluat:
200g untura
150ml lapte
1 ou
100g zahar
20g drojdie
550g faina
coaja rasa de lamaie
Pt umplutura
150g mac macinat
100ml lapte
100g zahar
30g gris
Pt aluat am amestecat toate ingredientele si am format un aluat pe care l-am lasat 30minute sa se odihneasca.
Pt umplutura am fiert macul cu lapte, gris si zahar cateva minute, apoi l-am lasat la racit.
Am impartit aluatul in 8 bucati, pe care le-am intins, pe rand, am taiat o foaie rotunda cu ajutorul unei farfurii, apoi foaia in 8 triunghiuri. Am pus umplutura si am rulat.
Am pus cornuletele pe hartie de copt si le-am dat la cuptor pt 10 minute pana s-au rumenit.
Etichete:
Fursecuri
vineri, 30 noiembrie 2012
Tort Hello Kitty cu flori
Contine blat alb, insiropat, mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata cu lapte. Imbracat cu pasta de zahar.
Etichete:
Torturi,
Torturi copii
Pui la cuptor
Am folosit:
1 pui de 1,5kg
ulei
sare, piper
condimente: chimen, cimbru, marar uscat
boia dulce
usturoi
Am spalat bine puiul, l-am uscat pe un servet de bucatarie, apoi l-am infipt in forma speciala pt copt. L-am uns cu ulei, l-am condimentat.
Am pus putina apa in tavita si am dat puiul la cuptor pt 60minute pana s-a rumenit frumos.
Noi l-am servit cu pireu de cartofi si muraturi asortate.
1 pui de 1,5kg
ulei
sare, piper
condimente: chimen, cimbru, marar uscat
boia dulce
usturoi
Am spalat bine puiul, l-am uscat pe un servet de bucatarie, apoi l-am infipt in forma speciala pt copt. L-am uns cu ulei, l-am condimentat.
Am pus putina apa in tavita si am dat puiul la cuptor pt 60minute pana s-a rumenit frumos.
Noi l-am servit cu pireu de cartofi si muraturi asortate.
Etichete:
Mancaruri diverse
joi, 29 noiembrie 2012
Orez cu legume
Simplu, rapid si bun...
Am folosit:
300g orez cu bob lung
300g legume congelate
1 lingura unt
1 lingura ulei
1 ceapa mica
sare
piper
Am calit putin ceapa in untul amestecat cu ulei, am adaugat legumele si le-am sotat impreuna cu ceapa, apoi am adaugat orezul, sare si piper. Am turnat cate putin apa calda si am amestecat, am lasat sa fiarba pana s-a inmuiat orezul.
Am folosit:
300g orez cu bob lung
300g legume congelate
1 lingura unt
1 lingura ulei
1 ceapa mica
sare
piper
Am calit putin ceapa in untul amestecat cu ulei, am adaugat legumele si le-am sotat impreuna cu ceapa, apoi am adaugat orezul, sare si piper. Am turnat cate putin apa calda si am amestecat, am lasat sa fiarba pana s-a inmuiat orezul.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)