Am folosit:
Chiftelute prajite
150g maioneza
150g smantana sau iaurt gras
1 legatura ceapa verde sau rosie
100ml apa
100ml otet
1 lingurita zahar
sare, piper
Am facut chiftelute mici, pe care le-am prajit in ulei si le-am lasat la racit, reteta aici .
Intr-un vas, am pus apa, impreuna cu otetul, sare si zahar la fiert. Cand a dat un clocot am adaugat ceapa taiata taiata, am pus un capac si am lasat la racit.
Am amestecat maioneza cu smantana, ceapa marinata, sare, piper dupa gust si chiftelutele pregatite.
vineri, 31 octombrie 2014
vineri, 24 octombrie 2014
joi, 16 octombrie 2014
Prajitura cu ness si cocos
Am folosit:
Pt foi
70ml lapte
70ml ulei
100g zahar
1 ou
300g faina
1/2 praf de copt
2 linguri cacao
Pt blat
4 albusuri
6 linguri zahar
100g cocos
2 linguri gris
2 linguri faina
1/2 praf de copt
Pt crema
4 galbenusuri
200g zahar
200ml lapte
1 lingurita amidon
2 lingurite ness
300ml frisca lichida
5g gelatina hidratata in putina apa
Pt foi, am batut oul cu zahar, am adaugat uleiul, apoi laptele si faina cernuta amestecata cu cacao si praf de copt. Am copt 2 foi pe dosul tavii.
Pt blat, am batut albusurile cu zahar, am adaugat fulgii de cocos, grisul si faina amestecata cu praf de copt. Am copt blatul pe hartie de copt, 25 minute.
Pt crema, am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul si laptele. Am fiert pana s-a ingrosat putin. In crema fierbinte am adaugat nesul, apoi am lasat-o la racit. Rece am amestecat-o cu gelatina topita si frisca batuta.
Asamblare: foaie, crema, blat, crema, foaie, crema.
Pt foi
70ml lapte
70ml ulei
100g zahar
1 ou
300g faina
1/2 praf de copt
2 linguri cacao
Pt blat
4 albusuri
6 linguri zahar
100g cocos
2 linguri gris
2 linguri faina
1/2 praf de copt
Pt crema
4 galbenusuri
200g zahar
200ml lapte
1 lingurita amidon
2 lingurite ness
300ml frisca lichida
5g gelatina hidratata in putina apa
Pt foi, am batut oul cu zahar, am adaugat uleiul, apoi laptele si faina cernuta amestecata cu cacao si praf de copt. Am copt 2 foi pe dosul tavii.
Pt blat, am batut albusurile cu zahar, am adaugat fulgii de cocos, grisul si faina amestecata cu praf de copt. Am copt blatul pe hartie de copt, 25 minute.
Pt crema, am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul si laptele. Am fiert pana s-a ingrosat putin. In crema fierbinte am adaugat nesul, apoi am lasat-o la racit. Rece am amestecat-o cu gelatina topita si frisca batuta.
Asamblare: foaie, crema, blat, crema, foaie, crema.
Etichete:
Prajituri
Dulceata de afine
Am folosit:
1 kg zahar
400ml apa
3kg afine
1 lamaie
Am fiert apa impreuna cu zaharul pana s-a facut un sirop bine legat. Am adaugat afinele spalate, am fiert dulceata aproximativ 1 ora. Am adaugat sucul de lamaie si am amestecat. Am lasat dulceata sa se racoreasca, apoi am turnat-o in borcane. Dupa ce se raceste se mai ingroasa putin.
1 kg zahar
400ml apa
3kg afine
1 lamaie
Am fiert apa impreuna cu zaharul pana s-a facut un sirop bine legat. Am adaugat afinele spalate, am fiert dulceata aproximativ 1 ora. Am adaugat sucul de lamaie si am amestecat. Am lasat dulceata sa se racoreasca, apoi am turnat-o in borcane. Dupa ce se raceste se mai ingroasa putin.
Etichete:
Conserve pt iarna
Abonați-vă la:
Postări (Atom)