duminică, 14 februarie 2010
Din nou premii
Din nou premii... de data acesta de la Danna, iti multumesc tare mult, ma simt tare bine cand vad ca se gandeste cineva si la mine atunci cand e vorba de impartit ceva frumos!
Le dau si eu mai departe tuturor celor care ma viziteaza si inca n-au primit aceste doua premii! Va astept cu drag sa le ridicati!
Etichete:
Premii
vineri, 12 februarie 2010
Premii
Am primit de la Maria Mihalache aceste doua premii superbe, iti multumesc tare mult si apreciez faptul ca te-ai gandit la mine atunci cand ai impartit premiile.
Cu mare drag ii dau cele doua premii Florenei, prietena mea virtuala pe care am neglijat-o in ultima vreme!
Etichete:
Premii
marți, 9 februarie 2010
Salata de fasole verde
Ingrediente:
400g fasole verde(eu am avut congelata)
3-4 linguri maioneza
1 morcov
1/2 ceapa
sare
Am fiert fasolea in apa cu sare.
Am facut maioneaza cu mixerul stick dintr-un ou intreg, 200ml ulei si 1 lingurita mustar.
Am pasat fasolea, am ras morcovul pe razatoatea mica, am adaugat ceapa tocata marunt si maioneaza. Am amestecat si am sarat dupa gust. Delicioasa!
Etichete:
Salate
luni, 8 februarie 2010
Gomboti sau galuste cu prune
Ingrediente:
pt aluat
350g cartofi
1 ou
1 lingura zahar
1 lingurita sare
400g faina alba cernuta
Pt umplutura:
prune eu am folosit din compot
scortisoara
Pt pesmet:
200g gris
2 linguri ulei
zahar dupa gust
scortisoara
Am fiert cartofii in coaja, apoi i-am curatat si i-am pasat. Am adaugat restul ingredientelor si am facut un aluat moale, dar nelipicios.
Am intins o foaie pe masa infainata. Am taiat patratele si am pus cate o pruna fara sambure.
Am format gombotii.
Am pus intr-o cratita apa la fiert , pana a fiert apa, am pregatit pesmetul.
Am prajit grisul in cele 2 linguri ulei pana s-a rumenit putin. Am lasat la racit si am adaugat zahar si scortisoara.
Am fiert gombotii 15 minute, pana s-au ridicat deasupra apei, apoi i-am dat prin amestecul de gris cu zahar.
Etichete:
Aluaturi dulci
sâmbătă, 6 februarie 2010
Amandine
Zilele trecute am avut musafiri si i-am indulcit cu amandine, varianta mea, foarte bune! Chiar mai bune decat cele din cofetarii!
Am folosit:
Pt blat:
200g+100g zahar
3 oua
250ml apa
20 linguri (rase) faina
1 praf de copt
4 linguri ulei
Pt sirop:
100g zahar
400ml apa
1 plic ciocolata calda (sau 2 linguri cacao plus 2 linguri zahar)
esenta de rom
Pt crema:
250g unt
150g ciocolata
50ml apa
100g zahar
Pt glazura din fondant (reteta am preluat-o de aici)
300-400g zahar
70-100 ml apa cat sa acopere putin zaharul
1 lingura cacao
1 lingurita zeama de lamaie sau hellas
1 lingura miere sau energizant
Pt blat am caramelizat 200g zahar si am stins cu apa, am lasat la racit. Separat am batut galbenusurile cu restul de zahar, am adaugat uleiul, siropul racit, apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt. La sfarsit am adaugat albusurile batute.
Am copt blatul 25-30 minute, apoi l-am taiat in 2.
Pt crema, am fiert zaharul cu ciocolata si apa, pana s-a facut un sirop mai gros. Am lasat la racit.
Am batut untul spuma si am adaugat cate o lingura de sirop.
Pt sirop am caramelizat zaharul, am adaugat apa si am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul. Am dat cratita deoparte si am adaugat ciocolata calda si romul.
Pt glazura (chiar daca pare complicata se face destul de repede, eu in maxim 20 minute am turnat-o peste prajituri)
Am pus intr-o cratita zaharul, am acoperit cu apa si am lasat pe foc aproximativ 10 minute. Intre timp am udat peretii cratitei cu o pensula muiata in apa rece si am adunat spuma. Dupa ce siropul s-a legat ( cateva picaturi pe o farfurie rece , trebuie sa se intareasca) l-am pus intr-un castron de inox pe care l-am tinut la rece. Am adaugat mierea si zeama de lamaie si am batut cu mixerul pana s-a albit.
Am adaugat cacao si am batut inca putin...
Am adaugat 1-2 linguri apa fierbinte pana a ajuns la o consistenta curgatoare si am putut sa torn fondantul peste prajiturile gata taiate...
In locul glazurii din fondant se poate folosi o glazura de ciocolata.
Delicioase, le recomand cu mare drag celor care nu sunt la cura!
Am folosit:
Pt blat:
200g+100g zahar
3 oua
250ml apa
20 linguri (rase) faina
1 praf de copt
4 linguri ulei
Pt sirop:
100g zahar
400ml apa
1 plic ciocolata calda (sau 2 linguri cacao plus 2 linguri zahar)
esenta de rom
Pt crema:
250g unt
150g ciocolata
50ml apa
100g zahar
Pt glazura din fondant (reteta am preluat-o de aici)
300-400g zahar
70-100 ml apa cat sa acopere putin zaharul
1 lingura cacao
1 lingurita zeama de lamaie sau hellas
1 lingura miere sau energizant
Pt blat am caramelizat 200g zahar si am stins cu apa, am lasat la racit. Separat am batut galbenusurile cu restul de zahar, am adaugat uleiul, siropul racit, apoi faina cernuta, amestecata cu praful de copt. La sfarsit am adaugat albusurile batute.
Am copt blatul 25-30 minute, apoi l-am taiat in 2.
Pt crema, am fiert zaharul cu ciocolata si apa, pana s-a facut un sirop mai gros. Am lasat la racit.
Am batut untul spuma si am adaugat cate o lingura de sirop.
Pt sirop am caramelizat zaharul, am adaugat apa si am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul. Am dat cratita deoparte si am adaugat ciocolata calda si romul.
Pt glazura (chiar daca pare complicata se face destul de repede, eu in maxim 20 minute am turnat-o peste prajituri)
Am pus intr-o cratita zaharul, am acoperit cu apa si am lasat pe foc aproximativ 10 minute. Intre timp am udat peretii cratitei cu o pensula muiata in apa rece si am adunat spuma. Dupa ce siropul s-a legat ( cateva picaturi pe o farfurie rece , trebuie sa se intareasca) l-am pus intr-un castron de inox pe care l-am tinut la rece. Am adaugat mierea si zeama de lamaie si am batut cu mixerul pana s-a albit.
Am adaugat cacao si am batut inca putin...
Am adaugat 1-2 linguri apa fierbinte pana a ajuns la o consistenta curgatoare si am putut sa torn fondantul peste prajiturile gata taiate...
In locul glazurii din fondant se poate folosi o glazura de ciocolata.
Delicioase, le recomand cu mare drag celor care nu sunt la cura!
luni, 1 februarie 2010
Tort Angelica
O comanda de tort cu ciocolata si visine, fara prea multe decoratii. A iesit asa.
Blat negresa, in care am adaugat 2 linguri fulgi de cocos.
Crema:
2 oua
200ml lapte
80g zahar
200g ciocolata cu lapte
200ml frisca
5g gelatina hidratata in 3 linguri apa.
Am batut ouale cu zahar, am adaugat laptele fierbinte si am pus pe foc mic pana s-a ingrosat putin. In crema fierbinte am pus ciocolata bucati si am amestecat pana s-a topit. Am lasat la racit si am adaugat frisca batuta si gelatina incalzita la MW. In crema am adaugat visine din compot.
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
Abonați-vă la:
Postări (Atom)