De cand am descoperit acesta metota nu-mi mai gasesc timp pt clasica mamaliga. La MW merge mult mai repede, in 12 min e gata si nici nu se prinde de vas. Am preluat reteta de aici, prezentata de Maya, eu i-am adus cateva modificari.
Am folosit:
150g malai
400ml apa
1 lingurita (rasa) sare
30g unt
Intr-un vas termorezistent am pus malaiul, apa si sarea, am amestecat usor si am dat-o la MW pt 3 minute la putere maxima. Dupa ce au trecut cele 3 minute am amestecat si am pus vasul din nou la MW pt inca 3 minute. Din nou am amestecat si am mai lasat 3 minute. In total 9 minute.
Dupa ce au trecut cele 9 minute, deja incepe sa se intareasca, am adaugat untul si am introdus vasul pt ultimile 3 min la MW.
Cam asa arata mamaliga in 12 minute la Microunde.
luni, 28 noiembrie 2011
Salata de conopida
Simpla si delicioasa!
Am folosit:
conopida 1kg
maioneza
1/2 ceapa
sare
Am fiert conopida in apa cu sare, apoi am scos-o si am lasat-o la racit. Dupa ce s-a racit am pasat-o. Am adaugat ceapa tocata fin...
...si maioneza.
Am amestecat, apoi am lasat la rece o ora.
Am folosit:
conopida 1kg
maioneza
1/2 ceapa
sare
Am fiert conopida in apa cu sare, apoi am scos-o si am lasat-o la racit. Dupa ce s-a racit am pasat-o. Am adaugat ceapa tocata fin...
...si maioneza.
Am amestecat, apoi am lasat la rece o ora.
Etichete:
Salate
vineri, 25 noiembrie 2011
Melci cu nuca
Ingrediente:
Pt aluat
20g drojdie
150ml lapte cald
100g zahar
2 oua
100g margarina topita
450g faina
vanilie
coaja rasa de lamaie
Pt umplutura
200g nuca macinata
150g margarina moale
80g zahar
vanilie
Pt aluat am dizolvat drojdia in putin lapte, am adaugat o lingurita de zahar si putina faina si am lasat la dospit 15 min. Am adaugat restul de zahar, cele 2 oua, margarina topita (dar nu fierbinte) faina cernuta si aromele.
Pt umplutura am amestecat margarina moale cu zahar, vanilie si nuca.
Am impartit aluatul in 2 si am intins 2 foi. Le-am uns cu amestecul de nuca si am rulat strans.
Am taiat melcii cu o sfoara si i-am pus pe hartie de copt. I-am copt 25min pana s-au rumenit usor.
Pt aluat
20g drojdie
150ml lapte cald
100g zahar
2 oua
100g margarina topita
450g faina
vanilie
coaja rasa de lamaie
Pt umplutura
200g nuca macinata
150g margarina moale
80g zahar
vanilie
Pt aluat am dizolvat drojdia in putin lapte, am adaugat o lingurita de zahar si putina faina si am lasat la dospit 15 min. Am adaugat restul de zahar, cele 2 oua, margarina topita (dar nu fierbinte) faina cernuta si aromele.
Pt umplutura am amestecat margarina moale cu zahar, vanilie si nuca.
Am impartit aluatul in 2 si am intins 2 foi. Le-am uns cu amestecul de nuca si am rulat strans.
Am taiat melcii cu o sfoara si i-am pus pe hartie de copt. I-am copt 25min pana s-au rumenit usor.
Etichete:
Aluaturi dulci
luni, 21 noiembrie 2011
Friptura aromata, cu moare de varza
O reteta foarte buna, pt care m-am inspirat de aici. Multumesc Foxyy!
Eu am folosit:
1 bucata piept de porc de 1kg
2 l moare de varza
sare, piper, boia, cimbru uscat
usturoi pisat
Am pus carnea intr-o cratita inalta si am turnat moarea peste carne. Am lasat sa fierba la foc mic aproximativ 2 ore, intre timp am intors carnea de cateva ori.
Am scos carnea din oala si am pus-o intr-o tava. Am condimentat-o dupa gust si am turnat moarea ramasa in tava, am acoperit tava cu folie si am dat-o la cuptor pt o ora, apoi am scos folia si am mai lasat-o inca o ora la cuptor pana s-a rumenit frumos.
Dupa ce s-a rumenit am uns bucata de piept cu usturoi tocat. Am servit cu pireu de cartofi si pepenasi murati.
E altfel de friptura, cu o aroma deosebita. Cu siguranta voi incerca si alte feluri de carne.
Eu am folosit:
1 bucata piept de porc de 1kg
2 l moare de varza
sare, piper, boia, cimbru uscat
usturoi pisat
Am pus carnea intr-o cratita inalta si am turnat moarea peste carne. Am lasat sa fierba la foc mic aproximativ 2 ore, intre timp am intors carnea de cateva ori.
Am scos carnea din oala si am pus-o intr-o tava. Am condimentat-o dupa gust si am turnat moarea ramasa in tava, am acoperit tava cu folie si am dat-o la cuptor pt o ora, apoi am scos folia si am mai lasat-o inca o ora la cuptor pana s-a rumenit frumos.
Dupa ce s-a rumenit am uns bucata de piept cu usturoi tocat. Am servit cu pireu de cartofi si pepenasi murati.
E altfel de friptura, cu o aroma deosebita. Cu siguranta voi incerca si alte feluri de carne.
Etichete:
Mancaruri diverse
sâmbătă, 19 noiembrie 2011
Prajituri asortate3
De la stanga:
- Bombe umplute cu visine si tavalite prin nesquik
- Foi cu cacao, umplute cu mousse de ciocolata alba
- Prajitura Fantastica
- Prajitura Vanilla
- Bombe umplute cu visine si tavalite prin nesquik
- Foi cu cacao, umplute cu mousse de ciocolata alba
- Prajitura Fantastica
- Prajitura Vanilla
Etichete:
Prajituri
vineri, 18 noiembrie 2011
Prajitura Vanilla
Ingrediente:
Pt blat
4 oua
4 linguri ulei
6 linguri zahar
4 linguri apa
8 linguri faina
1/2 praf de copt
vanilie
Pt crema
5 galbenusuri
180g zahar
100ml lapte
200ml frisca lichida
1 lingurita gelatina hidratata in putina apa
1 plic zahar vanilat Burbon
ciocolata alba
biscuiti vanilati
Pt blat am batut ouale intregi cu zahar si vanilie, am adaugat uleiul (cate o lingura) apoi apa, iar la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt. Din aceasta compozitie am copt 2 foi.
Pt crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat laptele si vanilia si am fiert pe abur pana s-a ingrosat, apoi am lasat la racit. Am batut frisca si am amestecat-o cu crema de galbenusuri si gelatina topita la MW. Am lasat la rece 20 min pana s-a intarit.
Asamblare: foaie, crema, biscuiti, crema, foaie, crema, ciocolata alba razuita.
Pt blat
4 oua
4 linguri ulei
6 linguri zahar
4 linguri apa
8 linguri faina
1/2 praf de copt
vanilie
Pt crema
5 galbenusuri
180g zahar
100ml lapte
200ml frisca lichida
1 lingurita gelatina hidratata in putina apa
1 plic zahar vanilat Burbon
ciocolata alba
biscuiti vanilati
Pt blat am batut ouale intregi cu zahar si vanilie, am adaugat uleiul (cate o lingura) apoi apa, iar la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt. Din aceasta compozitie am copt 2 foi.
Pt crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat laptele si vanilia si am fiert pe abur pana s-a ingrosat, apoi am lasat la racit. Am batut frisca si am amestecat-o cu crema de galbenusuri si gelatina topita la MW. Am lasat la rece 20 min pana s-a intarit.
Asamblare: foaie, crema, biscuiti, crema, foaie, crema, ciocolata alba razuita.
Etichete:
Prajituri
joi, 17 noiembrie 2011
Tort camasa2
Contine blat cu cacao, mousse de ciocolata neagra si mousse de ciocolata alba. Imbracat si decorat cu pasta de zahar.
Etichete:
Torturi,
Torturi barbati
miercuri, 9 noiembrie 2011
Prajitura Ana
O prajitura foarte fina si aromata cu foi fragede si spuma de bezea...Am gasit-o si sub numele de Katy, doar ca difera putin.
Am folosit:
Pt foi:
160g untura
150g zahar
3 galbenusuri
200g smantana
600g faina
1 praf de copt
Pt crema:
1 foaie coapta
150g zahar
3 linguri cacao
100g nuci taiate si prajite
50g stafide
visine din compot( sau gem de visine)
150g margarina topita
Pt glazura
3 albusuri
100g zahar
Pt aluat am amestecat toate ingredientele si am format un aluat moale, pe care l-am impartit in 3 si am copt 3 foi pe dosul tavii(neunsa) aproximativ 10 minute fiecare. Am trecut cu un cutit pe sub foaie si am rasturnat-o pe un platou, la fel am procedat si cu celelalte foi. Sunt foarte fragede si se rup usor, necesita putina atentie.
Pt crema am sfaramat o foaie, am adaugat zaharul, cacao, aromele si la sfarsit margarina putin topita. Am amestecat.
Pt glazura am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul si am batut pana acesta s-a topit. Am mutat albusurile intr-o craticioara pe care am pus-o in alta cratita, in care fierbea apa, fara sa atinga apa (bain-marie). Am amestecat albusurile pe abur pana s-au legat putin si au inceput sa se prinda usor de peretii cratitei.
Asamblare: foaie, crema, foaie, spuma de albusuri, ciocolata rasa
Am folosit:
Pt foi:
160g untura
150g zahar
3 galbenusuri
200g smantana
600g faina
1 praf de copt
Pt crema:
1 foaie coapta
150g zahar
3 linguri cacao
100g nuci taiate si prajite
50g stafide
visine din compot( sau gem de visine)
150g margarina topita
Pt glazura
3 albusuri
100g zahar
Pt aluat am amestecat toate ingredientele si am format un aluat moale, pe care l-am impartit in 3 si am copt 3 foi pe dosul tavii(neunsa) aproximativ 10 minute fiecare. Am trecut cu un cutit pe sub foaie si am rasturnat-o pe un platou, la fel am procedat si cu celelalte foi. Sunt foarte fragede si se rup usor, necesita putina atentie.
Pt crema am sfaramat o foaie, am adaugat zaharul, cacao, aromele si la sfarsit margarina putin topita. Am amestecat.
Pt glazura am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul si am batut pana acesta s-a topit. Am mutat albusurile intr-o craticioara pe care am pus-o in alta cratita, in care fierbea apa, fara sa atinga apa (bain-marie). Am amestecat albusurile pe abur pana s-au legat putin si au inceput sa se prinda usor de peretii cratitei.
Asamblare: foaie, crema, foaie, spuma de albusuri, ciocolata rasa
Etichete:
Prajituri
duminică, 6 noiembrie 2011
Batoane cu cereale
Ideale pt micul dejun alaturi de un pahar cu lapte sau intr-o pauza la servici sau pur si simplu ca gustare.
Am folosit:
400g amestec cereale( fulgi de porumb, musli, fructe uscate)
100ml frisca lichida
100g zahar
2 linguri miere
125g unt
facultativ arome (scortisoara, vanilie)
Intr-o cratita am caramelizat zaharul, am adaugat frisca, mierea si untul taiat bucatele. Am amestecat si am lasat pe foc mic pana s-a topit zaharul (5-7 minute).
Am turnat peste cereale si am amestecat.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt am turnat amestecul si l-am intins uniform cu o lingura.
Am dat la cuptor pt 20 minute. Am scos tava si am taiat batoanele (se vor sfarama putin, dar dupa ce se raceste compozitia se intaresc), apoi le-am lasat la racit in tava.
Dupa ce s-a racit compozitia si s-a intarit, am scos batoanele din tava.
Am folosit:
400g amestec cereale( fulgi de porumb, musli, fructe uscate)
100ml frisca lichida
100g zahar
2 linguri miere
125g unt
facultativ arome (scortisoara, vanilie)
Intr-o cratita am caramelizat zaharul, am adaugat frisca, mierea si untul taiat bucatele. Am amestecat si am lasat pe foc mic pana s-a topit zaharul (5-7 minute).
Am turnat peste cereale si am amestecat.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt am turnat amestecul si l-am intins uniform cu o lingura.
Am dat la cuptor pt 20 minute. Am scos tava si am taiat batoanele (se vor sfarama putin, dar dupa ce se raceste compozitia se intaresc), apoi le-am lasat la racit in tava.
Dupa ce s-a racit compozitia si s-a intarit, am scos batoanele din tava.
Etichete:
Alte retete dulci
marți, 1 noiembrie 2011
Tort rosu cu orhidee si trandafiri
Contine blat vanilat, mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata cu lapte si visine. Imbracat si decorat cu pasta de zahar.
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
Abonați-vă la:
Postări (Atom)