marți, 29 septembrie 2015

Tort cu margarete pentru Maria


Contine blat vanilat, crema philadelphia cu visine. 


Negresa cu ciocolata si gem de zmeura


Am folosit:
4 oua
120g ciocolata neagra
200g unt
200g zahar
250g faina
1/2 praf de copt
sare
zahar vanilat
gem de zmeura
Glazura:
150g ciocolata neagra
150ml frisca

Am topit ciocolata si untul, am adaugat zaharul, ouale pe rand, apoi faina amestecata cu praf de copt, sare si vanilie. Am mixat compozitia si am turnat-o in tava pe hartie de copt. 


Am copt 25 minute la 180grade, pana s-a rumenit usor. Am lasat la racit blatul, apoi am adaugat gemul si glazura de ciocolata (am incalzit frisca si am adaugat ciocolata bucati, am amestecat pana ciocolata s-a topit)


Tochitura


Am folosit:
500g carne de porc (pulpa)
300g kaiser
300g carnati de porc picanti (afumati)
2 cepe mari
2 catei de usturoi
2-3 linguri ulei
150g pasta de rosii
100ml vin alb
sare, piper
patrunjel verde

Intr-o cratita, am adaugat uleiul, carnea de porc taiata bucati si am dinstuit-o putin. Am adaugat kaiserul si carnatii taiate marunt, apoi ceapa si usturoiul tocate. Am lasat la dinstiut aproximativ 10 minute, am condimentat, am adaugat vinul si pasta de rosii si am fiert tochitura 1 ora la foc mic, pana scade si fierbe carnea. Daca mai e nevoie se adauga apa. La final am adaugat patrunjelul tocat.
Am servit cu mamaliga.