luni, 24 iunie 2019

Tort unicorn pentru Bianca


Contine blat de ciocolata, mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata neagra.


Tort cu poza pentru Theodora


Contine blat cu cacao, crema kinder cu miere.


Tort Minecraft


Contine blat de ciocolata, mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata neagra.


Dulceata de capsuni



Am folosit:
3 kg capsuni
1,5 kg zahar
zeama de la 1 lamaie

Am curatat capsunii de codite, i-am pus intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul. Am lasat oala peste noapte intr-un loc racoros, timp in care fructele lasa siropul.
A doua zi am pus oala la foc mic si am fiert aproximativ 15 minute, adunand spuma formata. Am scos fructele, iar siropul ramas l-am fiert inca 30 minute pana se leaga si se ingroasa, am facut proba pe o farfurie, siropul usor racit se intinde fir.
Am adaugat zeama de lamaie, fructele si am fiert inca 15 minute.
Am pus dulceata fierbinte in borcane spalate si sterilizate, le-am inchis cu capace si am intors borcanul cu capacul in jos. Le-am lasat la racit.
Au iesit 6 borcane de 400g.

vineri, 7 iunie 2019

Torturi Dobos

Dobos 3kg

1,5 kg

1,5kg

marți, 4 iunie 2019

Prajitura spumoasa cu capsuni

Sursa

Am folosit:
1 aluat foietaj 400g
300g capsuni
300g zahar
3 albusuri de ou
1 praf sare

Am copt aluatul, am taiat o bucata dupa forma tavii in care am montat prajitura, restul aluatului copt l-am sfaramat.
Pentru crema am pus la foc capsunii zdrobiti impreuna cu 250g zahar, am lasat sa fiarba pana s-a legat ca o dulceata si s-a ingrosat putin.  Cand erau capsunii aproape gata am pornit mixerul in care am adaugat abusurile, praful de sare si zaharul. Am mixat pana s-a facut o spuma, apoi am adaugat siropul fierbinte si am mixat inca 10 minute, pana amestecul s-a racorit.
Am turnat in tava peste aluat, deasupra am pus firimiturile de aluat.
Am dat la rece minim 3 ore.


Cheesecake cu capsuni

Am folosit:
Pt blat
250g biscuiti simpli
100g unt topit
1/2 lingurita scortisoara
2 linguri zahar pudra
Pt crema
400g crema de branza
100g ciocolata alba topita in 100ml smantana pentru frisca
200g capsuni
4 linguri zahar
1 lingurita amidon
200ml smantana pt frisca
Pt glazura
200g ciocolata cu lapte
200ml smantana pt frisca
capsuni pt margini

Pt baza, am macinat in robot biscuitii, am adaugat untul, zaharul si scortisoara, am amestecat si am turnat intr-o forma rotunda, am nivelat.
Pe marginea formei am pus jumatati de capsuni, apoi am adaugat crema.
Pentru crema am pasat capsunii in blender si i-am pus pe foc impreuna cu zaharul pana s-au legat ca o dulceata, am adaugat amidonul desfacut cu putina apa si am amestecat. Am lasat la racit apoi am amestecat cu crema de branza, frisca si ciocolata topita.
Pentru glazura am topit ciocolata cu frisca si am turnat peste crema.