vineri, 28 octombrie 2016
Tarta cu mere, stafide si nuci
Am folosit:
Pt aluat:
2 linguri mari unt sau untura
2 linguri mari smantana
2 linguri zahar
1 praf de sare
1 praf de copt
300g faina
1 ou
Pt umplutura
1, 5 kg mere
150g zahar
1 lingurita scortisoara
1 lingura gris
1 mana nuci tocate si prajite
50g stafide
1 galbenus pt deasupra
putin lapte
Pt aluat am amestecat untura cu smantana, oul, zahar, sare. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am framantat un aluat moale pe care l-am impartit in 2. O parte mai mare am intins-o in tava de tarta, iar din partea mai mica am format fasii pt deasupra.
Pt umplutura am ras merele, le-am calit impreuna cu zahar aproximativ 10 minute, apoi am adaugat grisul, scortisoara, stafidele si nuca. Am amestecat si am lasat compozitia la racit.
Am umplut tarta cu merele calite si racite, deasupra am ornat cu fasii de aluat. Am uns tarta cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte.
Am dat la cuptor pt 35-40 minute, la 180 grade pana s-a rumenit frumos deasupra.
Etichete:
Tarte
luni, 24 octombrie 2016
Prajitura Petre Roman
Am folosit:
Pt foi
6 oua
10 linguri apa
6 linguri zahar
6 linguri faina
6 linguri nuca prajita si macinata
1/2 praf de copt
Pt crema
3 galbenusuri
150g zahar
300ml lapte
1 lingura amidon
250g unt
Pt glazura
3 albusuri
100g zahar
ciocolata razuita
300g zahar pt caramelizat
Am batut albusurile spuma impreuna cu 5 linguri apa, am adaugat zaharul, galbenusurile amestecate cu restul de apa, faina amestecata cu praf de copt si nuca macinata. Am amestecat, am impartit compozitia in 3 si am copt 3 foi.
Am caramelizat 300g zahar cu o lingura de apa si am turnat caramelul pe 2 din cele 3 foi. Am lasat sa se raceasca complet.
Pt crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul si laptele. Am fiert crema pe foc mic pana s-a ingrosat. Rece am amestecat-o cu untul frecat spuma.
Pt glazura am batut albusurile cu zahar pe abur aproximativ 10 minute.
Asamblare foaie cu caramel, crema, foaie cu caramel, crema, foaie fara caramel, glazura, deasupra am ras ciocolata.
Etichete:
Prajituri
vineri, 7 octombrie 2016
Abonați-vă la:
Postări (Atom)