sâmbătă, 31 decembrie 2016

Tort Mos Craciun pt Cristian


Interior blat de ciocolata si crema de iaurt cu visine.


Platou saratele si covrigi

Covrigei cu branza
Saleuri cu vin alb si mac
Foietaj cu susan

Tort egiptean aniversar


Reteta tortului egiptean aici .


Platou aperitive asortate 2

Biscuiti sarati cu crema de ton
Frigarui cu sunca, castravete, cascaval
Biscuiti Tuc cu crema de branza
Masline

duminică, 18 decembrie 2016

Cozonac de casa cu nuca si mac


Reteta noastra preferata, ideala pt masa de sarbatori.
Am folosit:
25g drojdie
800g faina
400ml lapte
170g zahar
150g unt+2 linguri ulei (topite la MW)
5 galbenusuri
coaja de lamaie
50ml rom alb (optional)
2 pliculete zahar vanilat
putina sare

Pt umplutura
4 albusuri
100g zahar
200g nuca macinata
200g mac macinat
stafide inmuiate in rom (optional)
rahat (optional)

Pt uns deasupra
1 galbenus
putin lapte

Am incalzit laptele, impreuna cu zaharul si coaja de lamaie.
Separat am dizolvat drojdia cu putin lapte caldut si 2 linguri faina, am lasat la dospit 15 minute. Am adaugat restul de lapte, galbenusurile frecate cu putina sare, romul, vanilia si faina cernuta. Am amestecat si am framantat un aluat moale in care am adaugat cate putin unt topit amestecat cu ulei, pana l-am incorporat pe tot, impaturind aluatul. Am lasat aluatul la crescut 30 minute. 
Pt umplutura am batut albusurile impreuna cu zaharul si am impartit compozitia in 2. O parte am amestecat-o cu nuca, cealalta cu mac. 
Am impartit aluatul in 4, am intins foi cu mana, pe masa unsa cu ulei, 2 le-am uns cu umplutura de nuca, 2 cu umplutura de mac si le-am rulat. Am impletit cate 2 rulouri, unul cu nuca si unul cu mac. Am pus cozonacii in tava unsa si tapetata pe fund cu hartie de copt si i-am lasat la crescut inca 40 minute.
Dupa ce au crescut suficient am uns cozonacii cu 1 galbenus amestecat cu putin lapte sau iaurt, am presarat mac si am copt cozonacii la 180grade timp de 25 minute, apoi am redus la 160 grade inca 25 minute,
I-am scos pe un gratar si i-am lasat la racit. Reci se pot pudra cu zahar pudra.


joi, 15 decembrie 2016

Prajituri asortate pt Simona


De la stanga:
Prajitura cu nuca si ness
Valurile Dunarii
Foi cu cocos si ciocolata alba
Foi cu cocos si ciocolata cu lapte


Tort Sensei Wu


Tortul contine blat vanilat, mousse de iaurt cu capsuni si mousse caramel.



vineri, 9 decembrie 2016

Foietaj cu piersici si migdale

Am folosit:
1 foaie aluat foietaj
2 piersici
100g zahar brun
50g migdale felii
scortisoara
1ou pt uns

Am intins foietajul am taiat o margine de 1 cm cu un cutit, apoi am asezat felii de piersica, deasupra am presarat zahar, scortisoara si migdalele. Am uns marginile cu ou batut.


Am copt tarta la 180 grade 25 minute. Noi am servit-o fierbinte cu inghetata de vanilie. 

Strudel cu mere si dovleac

Am folosit:
12 foi subtiri de placinta
500g mere taiate cubulete
500g dovleac ras
zahar dupa gust
scortisoara
ulei pt uns foile
1 galbenus pt uns deasupra

Am calit merele impreuna cu zahar si scortisoara pana s-a evaporat apa, la fel am procedat si cu dovleacul. Am lasat compozitiile la racit.



Am uns cate 2 foi cu ulei si le-am suprapus, pe o margine am pus umplutura si am rulat.
Am asezat rulourile in tava, le-am uns cu galbenus de ou si le-am copt pana s-au rumenit usor la 180 grade, timp de 20-25 minute.

Prajitura Tiramisu


Am folosit:
Pt blat:
5 oua
5 linguri apa
5 linguri ulei
10 linguri faina
10 linguri zahar
1/2 praf de copt
Pt crema
200ml smantana grasa
250ml frisca batuta
3 oua
150g +100g zahar

cafea indulcita pt insiropat

Pt blat am batut albusurile, impreuna cu apa si zaharul, am adaugat galbenusurile amestecate cu ulei, faina si praful de copt. Am copt blatul in tava de 20/30, apoi l-am taiat in 3.
Pt crema, am frecat galbenusurile cu zahar, pe-am pus pe baie de abur pana s-au legat, am lasat la racit. Am batut albusurile spuma impreuna cu 100g zahar.
Separat am amestecat smantana cu frisca batuta, am adaugat galbenusurile si albusurile batute. Am amestecat.
Am insiropat fiecare foaie cu cafea, am intins crema, deasupra am pudrat cu cacao.