Contine blat alb, insiropat, mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata cu lapte. Imbracat cu pasta de zahar.
vineri, 30 noiembrie 2012
Pui la cuptor
Am folosit:
1 pui de 1,5kg
ulei
sare, piper
condimente: chimen, cimbru, marar uscat
boia dulce
usturoi
Am spalat bine puiul, l-am uscat pe un servet de bucatarie, apoi l-am infipt in forma speciala pt copt. L-am uns cu ulei, l-am condimentat.
Am pus putina apa in tavita si am dat puiul la cuptor pt 60minute pana s-a rumenit frumos.
Noi l-am servit cu pireu de cartofi si muraturi asortate.
1 pui de 1,5kg
ulei
sare, piper
condimente: chimen, cimbru, marar uscat
boia dulce
usturoi
Am spalat bine puiul, l-am uscat pe un servet de bucatarie, apoi l-am infipt in forma speciala pt copt. L-am uns cu ulei, l-am condimentat.
Am pus putina apa in tavita si am dat puiul la cuptor pt 60minute pana s-a rumenit frumos.
Noi l-am servit cu pireu de cartofi si muraturi asortate.
Etichete:
Mancaruri diverse
joi, 29 noiembrie 2012
Orez cu legume
Simplu, rapid si bun...
Am folosit:
300g orez cu bob lung
300g legume congelate
1 lingura unt
1 lingura ulei
1 ceapa mica
sare
piper
Am calit putin ceapa in untul amestecat cu ulei, am adaugat legumele si le-am sotat impreuna cu ceapa, apoi am adaugat orezul, sare si piper. Am turnat cate putin apa calda si am amestecat, am lasat sa fiarba pana s-a inmuiat orezul.
Am folosit:
300g orez cu bob lung
300g legume congelate
1 lingura unt
1 lingura ulei
1 ceapa mica
sare
piper
Am calit putin ceapa in untul amestecat cu ulei, am adaugat legumele si le-am sotat impreuna cu ceapa, apoi am adaugat orezul, sare si piper. Am turnat cate putin apa calda si am amestecat, am lasat sa fiarba pana s-a inmuiat orezul.
joi, 22 noiembrie 2012
Tort Poinsettia
Contine blat vanilat, insiropat, mousse de ciocolata alba si mousse de caramel cu nuca, acoperit si decorat cu pasta de zahar.
La multi ani, Ramo!
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
duminică, 18 noiembrie 2012
Prajitura Lamaita
O prajitura dulce-arisoara si foarte aromata...
Am folosit:
Pt foi:
150ml ulei
150ml lapte
100g zahar
2 oua
600g faina
1 praf de copt
coaja de lamaie
Pt crema:
300ml lapte
3 linguri amidon
200g zahar
200g unt
1 lamaie (suc si coaja)
zahar pudra pt deasupra
Pt foi am batut ouale cu zahar, am adaugat uleiul cate putin, apoi laptele si faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Am framantat un aluat pe care l-a impartit in 4.
Am intins 4 foi pe care le-am copt pe dosul unei tavi, aproximativ 5 minute in cuptorul incins. Foile trebuie sa ramana albe.
Pt crema am amestecat amidonul cu zahar si lapte, am pus pe foc mic pana s-a ingrosat putin. Am amestecat crema racita cu zeama si coaja de lamaie (dupa gust) apoi cu untul spumat.
Am pus crema intre foi si am dat prajitura la rece peste noapte.
Am folosit:
Pt foi:
150ml ulei
150ml lapte
100g zahar
2 oua
600g faina
1 praf de copt
coaja de lamaie
Pt crema:
300ml lapte
3 linguri amidon
200g zahar
200g unt
1 lamaie (suc si coaja)
zahar pudra pt deasupra
Pt foi am batut ouale cu zahar, am adaugat uleiul cate putin, apoi laptele si faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Am framantat un aluat pe care l-a impartit in 4.
Am intins 4 foi pe care le-am copt pe dosul unei tavi, aproximativ 5 minute in cuptorul incins. Foile trebuie sa ramana albe.
Pt crema am amestecat amidonul cu zahar si lapte, am pus pe foc mic pana s-a ingrosat putin. Am amestecat crema racita cu zeama si coaja de lamaie (dupa gust) apoi cu untul spumat.
Am pus crema intre foi si am dat prajitura la rece peste noapte.
Etichete:
Prajituri
sâmbătă, 17 noiembrie 2012
Tocanita de pui cu ciuperci si smantana
O mancarica de sezon, rapida si foarte gustoasa.
Am folosit:
2 pulpe mari de pui si 2 aripi
500g ciuperci champignon
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 lingura faina alba
200g smantana
patrunjel verde
sare, piper
putin ulei pt prajit
Am spalat si curatat carnea, am pus-o la prajit in ulei incins cateva minute pe ambele parti, am scos-o pe o farfurie. In uleiul ramas, am calit ceapa, am adaugat usturoiul si ciupercile taiate si le-am lasat la dinstuit aproximativ 10 minute. Am adaugat pulpele, apa cat sa acopere si am lasat pe foc mic pana s-a fiert carnea.
Separat am amestecat faina cu smantana si am turnat-o peste tocanita, am dat inca un clocot si am stins focul, apoi am adaugat patunjelul tocat.
Noi am servit cu mamaliga la Mw.
Am folosit:
2 pulpe mari de pui si 2 aripi
500g ciuperci champignon
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 lingura faina alba
200g smantana
patrunjel verde
sare, piper
putin ulei pt prajit
Am spalat si curatat carnea, am pus-o la prajit in ulei incins cateva minute pe ambele parti, am scos-o pe o farfurie. In uleiul ramas, am calit ceapa, am adaugat usturoiul si ciupercile taiate si le-am lasat la dinstuit aproximativ 10 minute. Am adaugat pulpele, apa cat sa acopere si am lasat pe foc mic pana s-a fiert carnea.
Separat am amestecat faina cu smantana si am turnat-o peste tocanita, am dat inca un clocot si am stins focul, apoi am adaugat patunjelul tocat.
Noi am servit cu mamaliga la Mw.
Etichete:
Mancaruri diverse
duminică, 11 noiembrie 2012
Prajitura Ochi de paun
Am preluat acesta reteta de la Bucataresele vesele, reteta originala aici, eu am injumatatit cantitatile si am modificat usor reteta, rezultatul a fost unul delicios!
Am folosit:
Pt aluat:
100g untura
200ml lapte
500g faina
3 galbenusuri
20g drojdie
100g zahar
Pt umplutura
300g visine congelate, fara samburi
1 lingura amidon
120g + 150g zahar
3 albusuri
100g nuca macinata
100g mac macinat
Pt aluat am dizolvat drojdia in putin lapte caldut, am adaugat o lingura de zahar si una de faina si am lasat la dospit 15-20minute. Am adaugat restul de lapte, zaharul, galbenusurile, untura si faina, am framantat un aluat moale.
Intr-o craticioara am pus visinele, 120g zahar si amidonul si le-am dat un clocot, s-a inrosat putin compozitia. Le-am lasat la racit. Am batut albusurile cu restul de 150g zahar, apoi am impartit bezeaua in 2. In jumatate am pus nuca si in cealalta macul.
Am impartit aluatul in 2 si am intins o foaie subtire, pe margini am pus visinele...
Am rulat marginile si am pus foaia intr-o tava mare de chec, pe hartie de copt. Deasupra am pus albusurile cu nuca.
La fel am procedat si cu cealalta foaie, iar desupra am pus albusurile cu mac. Am copt ruladele 25-30 min, pana s-au rumenit.
Am folosit:
Pt aluat:
100g untura
200ml lapte
500g faina
3 galbenusuri
20g drojdie
100g zahar
Pt umplutura
300g visine congelate, fara samburi
1 lingura amidon
120g + 150g zahar
3 albusuri
100g nuca macinata
100g mac macinat
Pt aluat am dizolvat drojdia in putin lapte caldut, am adaugat o lingura de zahar si una de faina si am lasat la dospit 15-20minute. Am adaugat restul de lapte, zaharul, galbenusurile, untura si faina, am framantat un aluat moale.
Intr-o craticioara am pus visinele, 120g zahar si amidonul si le-am dat un clocot, s-a inrosat putin compozitia. Le-am lasat la racit. Am batut albusurile cu restul de 150g zahar, apoi am impartit bezeaua in 2. In jumatate am pus nuca si in cealalta macul.
Am impartit aluatul in 2 si am intins o foaie subtire, pe margini am pus visinele...
Am rulat marginile si am pus foaia intr-o tava mare de chec, pe hartie de copt. Deasupra am pus albusurile cu nuca.
La fel am procedat si cu cealalta foaie, iar desupra am pus albusurile cu mac. Am copt ruladele 25-30 min, pana s-au rumenit.
Etichete:
Prajituri
luni, 5 noiembrie 2012
Muffins cu portocala si mac
Aromati si pufosi... Pt 18 bucati am folosit:
4 oua
150g zahar
30ml ulei
150ml suc de portocala cu pulpa
coaja rasa de portocala
250g faina
5g praf de copt
30g mac
Am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat uleiul cate putin, sucul si coaja rasa de portocala, apoi faina amestecata cu praf de copt si mac, iar la sfarsit albusurile batute cu un praf de sare.
Am pus cate 2 linguri din compozitie in tava unsa si tapetata. Le-am copt 20 min la foc potrivit, pana sau rumenit.
4 oua
150g zahar
30ml ulei
150ml suc de portocala cu pulpa
coaja rasa de portocala
250g faina
5g praf de copt
30g mac
Am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat uleiul cate putin, sucul si coaja rasa de portocala, apoi faina amestecata cu praf de copt si mac, iar la sfarsit albusurile batute cu un praf de sare.
Am pus cate 2 linguri din compozitie in tava unsa si tapetata. Le-am copt 20 min la foc potrivit, pana sau rumenit.
Etichete:
Briose-Muffins
sâmbătă, 3 noiembrie 2012
Kombe - cu spanac si feta
A fost delicioasa!
Am folosit:
Pt aluat:
700g faina
2 lingurite drojdie uscata
un pahar cu lapte - 200 ml
un pahar cu apa
1 lingurita sare
Pt uns:
100g margarina
5 linguri ulei
Pt umplutura:
300g feta
spanac fiert si tocat
Procedeul e acelasi:
Etichete:
Aluaturi sarate
Abonați-vă la:
Postări (Atom)