marți, 20 februarie 2018
vineri, 9 februarie 2018
Papanasi cu stafide si dulceata de afine
Pentru 3bucati am folosit:
300g branza dulce mai grasa
75g stafide
50g faina
100g gris
1ou
100g zahar
1/2 praf de copt
smantana
dulceata de afine
ulei pentru prajit
Am amestecat toate ingredientele si am format un aluat moale, dar ferm, pe care l-am impartit in 3.
Fiecare bucata am impartit-o in 2, una pentru baza, cealalta pentru biluta de deasupra. Am format papanasii cu gaura in mijloc si i-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei, pana s-a incins uleiul pentru prajit.
Am prajit papanasii la foc mic pana s-au rumenit pe ambele parti.
I-am servit fierbinti cu smantana si dulceata de afine deasupra.
300g branza dulce mai grasa
75g stafide
50g faina
100g gris
1ou
100g zahar
1/2 praf de copt
smantana
dulceata de afine
ulei pentru prajit
Am amestecat toate ingredientele si am format un aluat moale, dar ferm, pe care l-am impartit in 3.
Fiecare bucata am impartit-o in 2, una pentru baza, cealalta pentru biluta de deasupra. Am format papanasii cu gaura in mijloc si i-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei, pana s-a incins uleiul pentru prajit.
Am prajit papanasii la foc mic pana s-au rumenit pe ambele parti.
I-am servit fierbinti cu smantana si dulceata de afine deasupra.
Etichete:
Aluaturi dulci
marți, 6 februarie 2018
Bulete de cartofi cu branza
Platou cu aperitive care contine si aceste bulete de cascaval, foarte apreciate.
Am folosit:
2 cartofi fierti
200g branza telemea
200g cascaval ras
2 linguri mari cu pesmet
2 linguri faina
1 ou
sare daca mai e nevoie
piper
ulei
pesmet pt deasupra
Am fiert cartofii, i-am pasat, am adaugat branza si cascavalul rase, apoi oul, faina, pesmetul. Am condimentat dupa gust.
Am format buletele rotunde cam cat o nuca, le-am dat prin pesmet si le-am prajit in ulei incins.
Dupa ce s-au prajit le-am pus pe un servetel sa se scurga surplusul de ulei.
Etichete:
Aperitive
Melci cu nuca insiropati cu lapte
Am folosit:
20g drojdie
600g faina
2 oua
250ml lapte cald
150g zahar + 2 linguri
vanilie
coaja rasa de lamaie
100g unt moale
200g nuca
100g stafide inmuiate in rom
300ml lapte indulcit dupa gust
1 galbenus pt uns
Am dizolvat drojdia in putin lapte caldut, am adaugat o lingura faina si putin zahar si am lasat la crescut 15 minute, apoi am adaugat galbenusurile, restul de zahar si faina, aromele, la sfarsit untul. Am framantat un aluat moale pe care l-am lasat 30 minute sa se odihneasca.
Separat am batut albusurie spuma cu 2 linguri de zahar, am adaugat nuca macinata si stafidele, am amestecat usor.
Am intins o foaie de aluat pe masa unsa cu ulei, am pus umplutura si am rulat.
Am taiat melcii cu un cutit si i-am pus in tava pe hartie de copt. Am lasat tava in loc cald inca 20 minute, am uns melcii cu galbenus, apoi i-am bagat in cuptorul incalzit la 180 grade, timp de 25 minute.
Pana s-au copt melcii am incalzit laptele, am adaugat o lingura de zahar si vanilie.
Dupa ce s-au copt melcii i-am bagat pe rand cateva secunde in laptele cald, apoi i-am pus din nou in tava si i-am lasat la racit.
20g drojdie
600g faina
2 oua
250ml lapte cald
150g zahar + 2 linguri
vanilie
coaja rasa de lamaie
100g unt moale
200g nuca
100g stafide inmuiate in rom
300ml lapte indulcit dupa gust
1 galbenus pt uns
Am dizolvat drojdia in putin lapte caldut, am adaugat o lingura faina si putin zahar si am lasat la crescut 15 minute, apoi am adaugat galbenusurile, restul de zahar si faina, aromele, la sfarsit untul. Am framantat un aluat moale pe care l-am lasat 30 minute sa se odihneasca.
Separat am batut albusurie spuma cu 2 linguri de zahar, am adaugat nuca macinata si stafidele, am amestecat usor.
Am intins o foaie de aluat pe masa unsa cu ulei, am pus umplutura si am rulat.
Am taiat melcii cu un cutit si i-am pus in tava pe hartie de copt. Am lasat tava in loc cald inca 20 minute, am uns melcii cu galbenus, apoi i-am bagat in cuptorul incalzit la 180 grade, timp de 25 minute.
Pana s-au copt melcii am incalzit laptele, am adaugat o lingura de zahar si vanilie.
Dupa ce s-au copt melcii i-am bagat pe rand cateva secunde in laptele cald, apoi i-am pus din nou in tava si i-am lasat la racit.
Etichete:
Aluaturi dulci
luni, 5 februarie 2018
Platouri aperitive
Contine: chiftelute, oua umplute, biscuiti cu crema de peste, bruchete cu salata de ton, masline, kaiser, cascaval
Contine: chiftelute, oua umplute, bulete de cartofi cu cascaval, biscuiti tuc cu pasta de peste, biscuiti tortizzi cu crema de branza, masline, mini frigarui cu sunca si cascaval, mini snitele
Etichete:
Aperitive
duminică, 4 februarie 2018
Sushi
Pentru 40 bucati am folosit:
5 foi nori
250g orez cu bob rotund
aproximativ 500ml apa
4 linguri otet de orez
1 lingura zahar
putina sare
1 lingura ulei de masline
castravete
avocado
somon file
1/2 piept de pui
1/2 ardei rosu
optional wasabi, seminte de in, susan prajit
Pt orez am spalat bine orezul in mai multe ape, pana acesta a ramas limpede. Am pus alta apa deasupra cat sa acopere orezul cu un deget. Am fiert 12 minute acoperit, apoi l-am lasat inca 15 minute acoperit sa se odihneasca. Separat am incalzit otetul impreuna cu zaharul, sarea, pana s-a topit zaharul. Am adaugat uleiul de masline. Am amestecat intr-un castron de sticla orezul impreuna cu amestecul de otet si am lasat la racit.
Intre timp am taiat fasii pieptul de pui si l-am tras in tigaie cu putin ulei.
Am taiat fasii legumele si somonul.
Pe un covoras de bambus, invelit in folie, am pus o foaie nori apoi am intins 1 mana de orez cu degetele inmuiate in apa, lasand o margine de 1cm neacoperita. Deasupra am pus putin wasabi si fasii de legume si somon.
Am rulat strans cu ajutorul covorasului. Am taiat cu un cutit foarte bine ascutit. Am sters cutitul dupa fiecare taiere cu un prosop ud.
Pentru sushi cu pui, dupa ce am pus orezul am presarat seminte de in sau susan, am intors foaia cu orezul in jos si am pus fasiile de pui si legume direct pe foaia nori. Am rulat tot cu ajutorul covorasului de bambus.
Noi am servit cu wasabi, sos de soia si sos Sweet chili (un sos dulce-picant).
Etichete:
Bucatarie internationala
Turta dulce glazurata
Am folosit:
2 cani zahar
2 galbenusuri
1 ou intreg
1 cana apa
1/2 cana lapte
1/2 pachet unt
condimente pt turta dulce: scortisoara, cuisoare, ghimbir, anason macinate
aproximativ 600g faina cernuta
1 praf de copt
1 fir sare
Pt royal icing
2 galbenusuri
320g zahar pudra
1/2 lamaie (doar sucul)
Pentru aluat am caramelizat o cana de zahar si am turnat apa, am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul, apoi am lasat la racit.
Separat am batut ouale, galbenusurile, condimentele pt turta dulce si zaharul cu mixerul pana s-a facut o spuma, am adaugat laptele, untul, siropul racit si faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat mai moale pe care l-am lasat la rece 20 minute.
Pe masa infainata am intins aluatul si am taiat cu forma turta dulce.
Am copt 10-12 minute pe hartie de copt. Nu trebuie sa se rumeneasca.
Pt glazura am batut albusurile cu 1/3 zahar, am adaugat cate putin suc de lamaie, apoi iar o parte de zahar, suc de lamaie, iar zahar, pana s-a facut o spuma densa si lucioasa. Am impartit glazura in 4 si am colorat-o dupa preferinte.
Am decorat cu un posh cu varf subtire.
O idee minunata de lucru in familie, mai ales cu copii.
Etichete:
Aluaturi dulci
sâmbătă, 3 februarie 2018
Abonați-vă la:
Postări (Atom)