vineri, 23 august 2019
miercuri, 14 august 2019
Mini-tarte cu ciocolata si fructe
Pentru tarte:
2 oua
100g unt moale
200ml smantana fermentata
1 lingurita bicarbonat stins cu 1 lingurita otet
1 strop sare
100g zahar
450g-500g faina
Pentru Crema:
200ml smantana pentru frisca
200g ciocolata neagra
Am amestecat toate ingredintele si am framantat un aluat moale pe care l-am impartit in bilute de 22g fiecare. Am incalzit bine forma pentru tarte si am pus in fiecare cavitate cate o biluta, am inchis si am tinut forma pe aragaz cate 20 secunde pe fiecare parte, pana se rumenesc usor.
Pentru umplutura am topita ciocolata impreuna cu frisca, am lasat sa se racoreaca, dar fara sa se intareasca si am turnat in fiecare tarta.
Deasupra se pun fructe dupa preferinte.
2 oua
100g unt moale
200ml smantana fermentata
1 lingurita bicarbonat stins cu 1 lingurita otet
1 strop sare
100g zahar
450g-500g faina
Pentru Crema:
200ml smantana pentru frisca
200g ciocolata neagra
Am amestecat toate ingredintele si am framantat un aluat moale pe care l-am impartit in bilute de 22g fiecare. Am incalzit bine forma pentru tarte si am pus in fiecare cavitate cate o biluta, am inchis si am tinut forma pe aragaz cate 20 secunde pe fiecare parte, pana se rumenesc usor.
Pentru umplutura am topita ciocolata impreuna cu frisca, am lasat sa se racoreaca, dar fara sa se intareasca si am turnat in fiecare tarta.
Deasupra se pun fructe dupa preferinte.
Etichete:
Tarte
sâmbătă, 3 august 2019
Prajitura Fanta
Blat:
5 oua
5 linguri ulei
5 linguri zahar
7 linguri faina
2 linguri cacao
Crema:
500g crema de branza
200g zahar pudra
vanilie
250ml smantana pentru frisca
Glazura
500ml suc de portocale
1 budinca de vanilie
100g zahar
Pentru blat am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat uleiul, apoi faina si cacaoa cernute. Am amestecat si am turnat in tava pe hartie de copt. Am copt blatul 25 min, apoi l-am lasat la racit.
Pentru crema am batut branza cu zahar si vanilie, am adaugat frisca batuta si am amestecat. Am turnat crema peste blat.
Pentru glazura am fiert budinca cu sucul de portocale si zahar, calduta am turnat-o peste crema. Am dat la rece.
Etichete:
Prajituri
marți, 30 iulie 2019
Tort de botez pentru Erika-Maria
Interior blat de ciocolata, mousse de ciocolata cu lapte, crema de iaurt cu zmeura, imbracat cu frisca, decor pasta de zahar.
Etichete:
Torturi,
Torturi botez
luni, 29 iulie 2019
Candy bar pentru Alina si Cristi
Mini-tarte
Mini-eclere
Snickers
Fanta
4x4
Mara
Kiss
Prajitura cu ness
Pahare cu mousse de vanilie cu oreo si mousse de fructe de padure
Mini-eclere
Snickers
Fanta
4x4
Mara
Kiss
Prajitura cu ness
Pahare cu mousse de vanilie cu oreo si mousse de fructe de padure
Etichete:
Prajituri
Tort de nunta pentru Alina si Cristi
Contine blat cu ciocolata, mousse de iaurt cu zmeura si mousse de ciocolata alba.
Decor pasta de zahar.
Etichete:
Torturi nunta
Prajitura 4x4
Pentru blat:
6 albusuri
6 linguri apa
10 linguri zahar
8 linguri faina cernuta
50g cacao
50g fulgi cocos
50g nuca macinata
50g mac
Crema
6 galbenusuri
200g zahar
200ml lapte
1 lingura amidon
vanilie
300g smantana pentru frisca
10g gelatina hidratata
Glazura
100g ciocolata
100ml smantana pentru frisca
Am batut albusurile cu apa si zahar, am adaugat faina si am amestecat usor. Am impartit aluatul in 4 boluri, in fiecare bol am pus cat 50g din celelalte ingrediente. Am amestecat si am copt foi separate cu fiecare compozitie.
Pentru crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul si laptele. Am fiert pe foc mic pana s-a ingrosat putin, am adaugat vanilia si am lasat la racit. In crema rece am adaugat frisca batuta si gelatina topita.
Pentru glazura am topit cicolata impreuna cu frisca si am turnat deasupra peste prajitura.
Etichete:
Prajituri
luni, 24 iunie 2019
Dulceata de capsuni
Am folosit:
3 kg capsuni
1,5 kg zahar
zeama de la 1 lamaie
Am curatat capsunii de codite, i-am pus intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul. Am lasat oala peste noapte intr-un loc racoros, timp in care fructele lasa siropul.
A doua zi am pus oala la foc mic si am fiert aproximativ 15 minute, adunand spuma formata. Am scos fructele, iar siropul ramas l-am fiert inca 30 minute pana se leaga si se ingroasa, am facut proba pe o farfurie, siropul usor racit se intinde fir.
Am adaugat zeama de lamaie, fructele si am fiert inca 15 minute.
Am pus dulceata fierbinte in borcane spalate si sterilizate, le-am inchis cu capace si am intors borcanul cu capacul in jos. Le-am lasat la racit.
Au iesit 6 borcane de 400g.
Etichete:
Conserve pt iarna
vineri, 7 iunie 2019
marți, 4 iunie 2019
Prajitura spumoasa cu capsuni
Sursa
Am folosit:
1 aluat foietaj 400g
300g capsuni
300g zahar
3 albusuri de ou
1 praf sare
Am copt aluatul, am taiat o bucata dupa forma tavii in care am montat prajitura, restul aluatului copt l-am sfaramat.
Pentru crema am pus la foc capsunii zdrobiti impreuna cu 250g zahar, am lasat sa fiarba pana s-a legat ca o dulceata si s-a ingrosat putin. Cand erau capsunii aproape gata am pornit mixerul in care am adaugat abusurile, praful de sare si zaharul. Am mixat pana s-a facut o spuma, apoi am adaugat siropul fierbinte si am mixat inca 10 minute, pana amestecul s-a racorit.
Am turnat in tava peste aluat, deasupra am pus firimiturile de aluat.
Am dat la rece minim 3 ore.
Am folosit:
1 aluat foietaj 400g
300g capsuni
300g zahar
3 albusuri de ou
1 praf sare
Am copt aluatul, am taiat o bucata dupa forma tavii in care am montat prajitura, restul aluatului copt l-am sfaramat.
Pentru crema am pus la foc capsunii zdrobiti impreuna cu 250g zahar, am lasat sa fiarba pana s-a legat ca o dulceata si s-a ingrosat putin. Cand erau capsunii aproape gata am pornit mixerul in care am adaugat abusurile, praful de sare si zaharul. Am mixat pana s-a facut o spuma, apoi am adaugat siropul fierbinte si am mixat inca 10 minute, pana amestecul s-a racorit.
Am turnat in tava peste aluat, deasupra am pus firimiturile de aluat.
Am dat la rece minim 3 ore.
Etichete:
Prajituri
Cheesecake cu capsuni
Am folosit:
Pt blat
250g biscuiti simpli
100g unt topit
1/2 lingurita scortisoara
2 linguri zahar pudra
Pt crema
400g crema de branza
100g ciocolata alba topita in 100ml smantana pentru frisca
200g capsuni
4 linguri zahar
1 lingurita amidon
200ml smantana pt frisca
Pt glazura
200g ciocolata cu lapte
200ml smantana pt frisca
capsuni pt margini
Pt baza, am macinat in robot biscuitii, am adaugat untul, zaharul si scortisoara, am amestecat si am turnat intr-o forma rotunda, am nivelat.
Pe marginea formei am pus jumatati de capsuni, apoi am adaugat crema.
Pentru crema am pasat capsunii in blender si i-am pus pe foc impreuna cu zaharul pana s-au legat ca o dulceata, am adaugat amidonul desfacut cu putina apa si am amestecat. Am lasat la racit apoi am amestecat cu crema de branza, frisca si ciocolata topita.
Pentru glazura am topit ciocolata cu frisca si am turnat peste crema.
Pt blat
250g biscuiti simpli
100g unt topit
1/2 lingurita scortisoara
2 linguri zahar pudra
Pt crema
400g crema de branza
100g ciocolata alba topita in 100ml smantana pentru frisca
200g capsuni
4 linguri zahar
1 lingurita amidon
200ml smantana pt frisca
Pt glazura
200g ciocolata cu lapte
200ml smantana pt frisca
capsuni pt margini
Pt baza, am macinat in robot biscuitii, am adaugat untul, zaharul si scortisoara, am amestecat si am turnat intr-o forma rotunda, am nivelat.
Pe marginea formei am pus jumatati de capsuni, apoi am adaugat crema.
Pentru crema am pasat capsunii in blender si i-am pus pe foc impreuna cu zaharul pana s-au legat ca o dulceata, am adaugat amidonul desfacut cu putina apa si am amestecat. Am lasat la racit apoi am amestecat cu crema de branza, frisca si ciocolata topita.
Pentru glazura am topit ciocolata cu frisca si am turnat peste crema.
Etichete:
Torturi diverse
joi, 23 mai 2019
miercuri, 15 mai 2019
Prajitura Cherry
Am folosit:
Pt blat
5 albusuri
5 linguri apa
8 linguri zahar
210g faina+ 60g faina
1lingurita praf de copt
150ml lapte
100ml ulei
Pt crema
1 borcan mare dulceata de cirese
200g ciocolata alba
200ml smantana pt frisca lichida
200ml smantana pt frisca batuta
200ml iaurt gras sau smantana
5 g gelatina hidratata cu 2 linguri apa
Pt glazura
100g ciocolata alba
80ml frisca lichida
Pt blat am batut albusurile impreuna cu apa si zahar. Separat am amestecat laptele cu ulei si am adaugat 210g faina cernuta, apoi am adaugat albusurile batute si am amestecat usor. La final am adaugat restul de 60g faina. Am copt blatul la 180 grade timp de 30 min, dupa ce s-a racit l-am taiat in 3 foi.
Pt crema am topit ciocolata in frisca lichida fierbinte. Am lasat la racit. Separat am batut restul de frisca, am adaugat iaurtul si ciocolata topita, am amestecat, iar la final am adaugat gelatina hidratata si topita.
Pentru glazura am topit ciocolata impreuna cu frisca, calduta am turnat-o peste prajitura.
Asamblare: fiecare foaie de blat am uns-o cu dulceata de cirese si am acoperit cu crema, foaie, dulceata, crema, foaie, glazura.
Etichete:
Prajituri
marți, 7 mai 2019
vineri, 3 mai 2019
miercuri, 17 aprilie 2019
Chocoflan cu mere
Sursa
Eu am folosit:
10 linguri zahar
4 mere mari
1 lingura unt
1 lingurita scortisoara
Pentru crema
6 oua
150g zahar
600ml lapte
vanilie
Pentru blat
3 oua intregi
3 linguri zahar
3 linguri faina
1 lingura cacao
Intr-o craticioara cu fund mai gros am carameliat zaharul 10 linguri si l-am turnat intr-o tava jena de 23x23 cm.
Separat am taiat merele felii si le-am calit in putin unt pana scade apa lasata, am adaugat scortisoara. Am pus merele peste caramelul din tava.
Separat am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat laptele si vanilia si am turnat peste mere. Am dat la cuptor pt 40 min la 180grade.
Peste crema coapta am turnat blatul format din ouale batute cu zahar in care am adaugat faina si cacao. Am copt inca 25 min la 180 grade.
Am lasat sa se raceasca complet, apoi am rasturnat pe platou.
Eu am folosit:
10 linguri zahar
4 mere mari
1 lingura unt
1 lingurita scortisoara
Pentru crema
6 oua
150g zahar
600ml lapte
vanilie
Pentru blat
3 oua intregi
3 linguri zahar
3 linguri faina
1 lingura cacao
Intr-o craticioara cu fund mai gros am carameliat zaharul 10 linguri si l-am turnat intr-o tava jena de 23x23 cm.
Separat am taiat merele felii si le-am calit in putin unt pana scade apa lasata, am adaugat scortisoara. Am pus merele peste caramelul din tava.
Separat am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat laptele si vanilia si am turnat peste mere. Am dat la cuptor pt 40 min la 180grade.
Peste crema coapta am turnat blatul format din ouale batute cu zahar in care am adaugat faina si cacao. Am copt inca 25 min la 180 grade.
Am lasat sa se raceasca complet, apoi am rasturnat pe platou.
Etichete:
Prajituri
Tort de morcovi cu crema de branza
Am folosit:
300g morcovi
2 mere
250g zahar
4 oua
200ml ulei
100g nuci macinate
1 praf de copt
250g faina
vanilie
1 strop sare
1 lingurita pudra de scortisoara
Pt crema
300g branza dulce grasa
300ml smantana pt frisca
150g zahar pudra
vanilie
Pt blat am macinat in blender morcovii impreuna cu merele, am adaugat pe rand celelalte ingrediente, iar la final faina cernuta impreuna cu praful de copt. Am turnat in tava pe hartie de copt si am copt 50 minute la 180 grade.
Pentru crema am amestecat branza cu zaharul pudra si vanilia, am adaugat frisca batuta.
Etichete:
Torturi,
Torturi diverse
Abonați-vă la:
Postări (Atom)