Un tort deosebit, pt care ii multumesc inca odata Amaliei, reteta aici.
Eu am folosit:
Pt foi:
6 albusuri
5 linguri apa
6 linguri zahar
100g faina
150g nuci macinate
Pt crema1
6 galbenusuri
6 linguri zahar
300ml lapte
2 linguri amidon
250g unt moale
vanilie
Pt crema2
250ml frisca
150g zahar
150g nuci tocate
Am inceput cu foile, eu am facut toata compozitia odata. Am batut albusurile cu apa, am adaugat zaharul, apoi faina si nucile macinate. Am amestecat si am impartit compozitia in 3. Am copt 3 foi rotunde, in tava putin unsa.
Pt crema 1 am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul si laptele, am fiert compozitia pe foc mic pana s-a ingrosat. Am lasat la racit, apoi am adaugat untul moale si vanilia.
Pt crema 2 am caramelizat zaharul si l-am turnat pe o hartie de copt unsa cu putin ulei. Am lasat caramelul sa se raceasca apoi l-am zdrobit. Am amestecat frisca batuta cu nucile tocate mai mare si caramelul zdrobit.
Asamblare: foaie, crema 1, crema 2, foaie, creme, foaie, ultimul strat trebuie sa fie cu frisca.
luni, 14 ianuarie 2013
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
clar trebuie sa-l incerc...prea e minunat!
RăspundețiȘtergereSa-l incerci, il recomand cu mare drag, e foarte gustos!
ȘtergereAs manca o felie mare, mare!
RăspundețiȘtergereCel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata....ti se topeste in gura.....
RăspundețiȘtergereMult succes in continuare.Te tzuc Livia!
Multumesc draga Sidy! Multa sanatate!
Ștergerevai ce bine arata,de multa vreme tot zic ca-l fac,,,,da ai vine randul,,,,puppp!!!
RăspundețiȘtergereEu de mult timp l-am salvat, dar abia acum i-a venit randul...sincer imi pare rau ca am asteptat atat. Te pup si eu Mirela!
ȘtergereArata super !
RăspundețiȘtergereFooarte bun ! L-am realizat si eu :)
RăspundețiȘtergereChear acum l am facut si eu ,abia astept sa vad cum este gustul.
RăspundețiȘtergereAm vazut ca reteta ta difera la compozitia foilor,ai pus si apa.
Da am folosit si apa, dar asta nu afecteaza gustul, chiar e foarte bun. Il recomand!
Ștergerebuna, am vazut ca ati imbracat tortul in fondant.. banuiesc ca ati renuntat la.stratul de frisca si ati imbracat tortul in unt inainte nu? va multumesc
RăspundețiȘtergereAm facut tortul exact cum l-am scris aici, deasupra am pus inca un rand de blat si da l-am imbracat in unt, apoi in pasta.
Ștergere