Contine foi subtiri de bezea cu migdale macinate si visine, crema de ciocolata alba.
joi, 29 martie 2018
duminică, 25 martie 2018
Prajituri asortate pentru Cristina
Foi cu ciocolata alba
Amandine
Prajitura cu ness si biscuiti
Prajitura Vlaurile Dunarii
Foi cu ness si nuca
Amandine
Prajitura cu ness si biscuiti
Etichete:
Prajituri
Cozonac sarat
Am pornit de la o idee preluata de pe net.
Eu am folosit:
25g drojdie
1lingurita zahar
1 lingurita sare
3 oua
350ml lapte
2 linguri mari smantana
600g faina
150g unt sau ulei
400g branza feta
1 legatura leurda
sunca taiata marunt
1galbenus pentru uns
putin lapte
susan pentru deasupra
Pentru aluat am amestecat drojdia cu putin lapte cald, am adaugat zaharul si 2 linguri faina. Am amestecat si am lasat la dospit 15 minute.
Dupa dospire am adaugat ouale batute cu sare, apoi restul de lapte, smantana, faina cat pentru un aluat mai moale, am amestecat apoi am adaugat cate putin unt topit, impaturind aluatul. L-am lasat 30 minute sa se odineasca apoi l-am impartit in 4.
Am intins foi pe masa unsa cu ulei, am pus pe doua dintre foi feta sfaramata si leurda taiata, am rulat si le-am impletit. Pe celalalte doua foi am pus sunca si feta, am rulat si le-am impletit.
Am pus rulourile in tavi unse si tapetate cu hartie de copt, le-am lasat la crescut inca 30 minute, am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte si am presarat susan.
Am copt 40 minute la 180 grade.
Etichete:
Aluaturi sarate
sâmbătă, 24 martie 2018
Salata de pui cu ciuperci
Am folosit:
1 bucata mare piept de pui
400g ciuperci
2-3 linguri maioneza
1 lingura smantana
1 castravete murat
sare, piper dupa gust
patrunjel verde
optional zeama de lamaie
Am fiert ciupercile si pieptul de pui separat. Le-am tocat marunt. Am adaugat maioneza, smantana, castravetele murat taiat marunt si patrunjelul tocat, am condimentat dupa gust. Am lasat salata la rece pana la servire.
Etichete:
Salate
Abonați-vă la:
Postări (Atom)