Mini-Amandine
Prajitra Krantz
Bombe cu visine din visinata
duminică, 30 noiembrie 2014
Prajitura Krantz
Am folosit:
Pt blat:
6 oua
6 linguri apa
6 linguri zahar
6 linguri ulei
10 linguri faina
2 linguri cacao
1/2 praf de copt
Pt crema:
4 galbenusuri
300ml lapte
1 lingura amidon
200g zahar
300ml frisca
vanilie
10g gelatina hidratata cu putina apa
Pt Krantz
200g zahar
150g nuca prajita
Pt foi am batut albusurile impreuna cu apa, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu praf de copt si la final faina cernuta impreuna cu cacao si praf de copt. Am amestecat usor si am impratit compozitia in 3. Am copt 3 foi, pe hartie de copt, timp de 12 minute fiecare.
Pt crema, am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat laptele, amidonul, vanilia. Am fiert crema pana s-a ingrosat putin, apoi am lasat-o la racit. Dupa ce s-a racit am amestecat-o cu frisca batuta, gelatina topita si 2/3 din Krantz.
Pt Krantz, am topit zaharul si am adaugat nuca. Am amescat bine si am turnat compozitia pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei. Am lasat la racit apoi l-am maruntit in robot. 2/3 am folosit la crema, restul la ornat.
Pt blat:
6 oua
6 linguri apa
6 linguri zahar
6 linguri ulei
10 linguri faina
2 linguri cacao
1/2 praf de copt
Pt crema:
4 galbenusuri
300ml lapte
1 lingura amidon
200g zahar
300ml frisca
vanilie
10g gelatina hidratata cu putina apa
Pt Krantz
200g zahar
150g nuca prajita
Pt foi am batut albusurile impreuna cu apa, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu praf de copt si la final faina cernuta impreuna cu cacao si praf de copt. Am amestecat usor si am impratit compozitia in 3. Am copt 3 foi, pe hartie de copt, timp de 12 minute fiecare.
Pt crema, am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat laptele, amidonul, vanilia. Am fiert crema pana s-a ingrosat putin, apoi am lasat-o la racit. Dupa ce s-a racit am amestecat-o cu frisca batuta, gelatina topita si 2/3 din Krantz.
Pt Krantz, am topit zaharul si am adaugat nuca. Am amescat bine si am turnat compozitia pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei. Am lasat la racit apoi l-am maruntit in robot. 2/3 am folosit la crema, restul la ornat.
Etichete:
Prajituri
sâmbătă, 29 noiembrie 2014
Ciocolata de casa cu orez expandat
Am folosit:
500g zahar
150ml apa
100g unt
500g lapte praf
2 linguri cacao
100g orez expandat
Am fiert zaharul cu apa pana s-a ingrosat ca un sirop. Am adaugat untul. Separat am amestecat orezul cu lapte praf si cacao, am adaugat siropul de zahar si am amestecat. Am pus compozitia intr-o tava cu folie. Am lasat la rece minim 3 ore.
Etichete:
Alte retete dulci
luni, 24 noiembrie 2014
vineri, 21 noiembrie 2014
Baigli
Pt 4 cozonacei am folosit:
700g faina
200g unt
25g drojdie
100g zahar
3 galbenusuri
150ml lapte
2-3 linguri smantana
coaja de lamaie
vanilie
Pt umplutura:
150g mac
200g nuca
4 albusuri
200g zahar
1 galbenus
putin lapte
Am incalzit laptele cu zahar si arome. Am amestecat drojdia cu putina faina si lapte caldut, am lasat la dospit 15 minute. Dupa ce a crescut, am adaugat restul de lapte, untul moale, galbenusurile amestecate cu putina sare, smantana si faina cernuta. Am framantat un aluat moale, pe care l-am lasat la crescut 30 minute.
Intre timp am macinat nuca si macul. Am batut cele 4 albusuri apoi am adaugat zaharul. Am impartit spuma in 2, jumatate pt umplutura de nuca, jumatate pt umplutura de mac.
Am impartit aluatul in 4, am intins fiecare bucata de aluat si am pus 1/2 din umplutura.
Am rulat si am pus rulourile in tava pe hartie de copt.
Am uns fiecare baigli cu galbenus amestecat cu putin lapte, deasupra am presart zahar tos. I-am dat la cuptor 20 minute la 180grade, pana s-au rumenit frumos.
700g faina
200g unt
25g drojdie
100g zahar
3 galbenusuri
150ml lapte
2-3 linguri smantana
coaja de lamaie
vanilie
Pt umplutura:
150g mac
200g nuca
4 albusuri
200g zahar
1 galbenus
putin lapte
Am incalzit laptele cu zahar si arome. Am amestecat drojdia cu putina faina si lapte caldut, am lasat la dospit 15 minute. Dupa ce a crescut, am adaugat restul de lapte, untul moale, galbenusurile amestecate cu putina sare, smantana si faina cernuta. Am framantat un aluat moale, pe care l-am lasat la crescut 30 minute.
Intre timp am macinat nuca si macul. Am batut cele 4 albusuri apoi am adaugat zaharul. Am impartit spuma in 2, jumatate pt umplutura de nuca, jumatate pt umplutura de mac.
Am impartit aluatul in 4, am intins fiecare bucata de aluat si am pus 1/2 din umplutura.
Am rulat si am pus rulourile in tava pe hartie de copt.
Am uns fiecare baigli cu galbenus amestecat cu putin lapte, deasupra am presart zahar tos. I-am dat la cuptor 20 minute la 180grade, pana s-au rumenit frumos.
Etichete:
Aluaturi dulci
Abonați-vă la:
Postări (Atom)