vineri, 23 august 2019
miercuri, 14 august 2019
Mini-tarte cu ciocolata si fructe
Pentru tarte:
2 oua
100g unt moale
200ml smantana fermentata
1 lingurita bicarbonat stins cu 1 lingurita otet
1 strop sare
100g zahar
450g-500g faina
Pentru Crema:
200ml smantana pentru frisca
200g ciocolata neagra
Am amestecat toate ingredintele si am framantat un aluat moale pe care l-am impartit in bilute de 22g fiecare. Am incalzit bine forma pentru tarte si am pus in fiecare cavitate cate o biluta, am inchis si am tinut forma pe aragaz cate 20 secunde pe fiecare parte, pana se rumenesc usor.
Pentru umplutura am topita ciocolata impreuna cu frisca, am lasat sa se racoreaca, dar fara sa se intareasca si am turnat in fiecare tarta.
Deasupra se pun fructe dupa preferinte.
2 oua
100g unt moale
200ml smantana fermentata
1 lingurita bicarbonat stins cu 1 lingurita otet
1 strop sare
100g zahar
450g-500g faina
Pentru Crema:
200ml smantana pentru frisca
200g ciocolata neagra
Am amestecat toate ingredintele si am framantat un aluat moale pe care l-am impartit in bilute de 22g fiecare. Am incalzit bine forma pentru tarte si am pus in fiecare cavitate cate o biluta, am inchis si am tinut forma pe aragaz cate 20 secunde pe fiecare parte, pana se rumenesc usor.
Pentru umplutura am topita ciocolata impreuna cu frisca, am lasat sa se racoreaca, dar fara sa se intareasca si am turnat in fiecare tarta.
Deasupra se pun fructe dupa preferinte.
Etichete:
Tarte
sâmbătă, 3 august 2019
Prajitura Fanta
Blat:
5 oua
5 linguri ulei
5 linguri zahar
7 linguri faina
2 linguri cacao
Crema:
500g crema de branza
200g zahar pudra
vanilie
250ml smantana pentru frisca
Glazura
500ml suc de portocale
1 budinca de vanilie
100g zahar
Pentru blat am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat uleiul, apoi faina si cacaoa cernute. Am amestecat si am turnat in tava pe hartie de copt. Am copt blatul 25 min, apoi l-am lasat la racit.
Pentru crema am batut branza cu zahar si vanilie, am adaugat frisca batuta si am amestecat. Am turnat crema peste blat.
Pentru glazura am fiert budinca cu sucul de portocale si zahar, calduta am turnat-o peste crema. Am dat la rece.
Etichete:
Prajituri
Abonați-vă la:
Postări (Atom)