sâmbătă, 19 decembrie 2015
Sos pt pizza
Am folosit:
3 kg rosii
3 kg ardei kapia
2 cepe mari
1 capatana usturoi
cimbru
100ml otet
100g zahar
sare
optional ardei iute
Intr-o cratita am taiat rosiile, ardeii i-am curatat si-am taiat felii, am adaugat ceapa taiata in bucati mari si usturoiul. Am pus pe foc mic aproximativ o ora, amestecand din cand in cand, apoi am dat compozitia prin sita. A rezultat un sos pe care l-am condimentat dupa gust cu sare, zahar si otet. Am adaugat cateva crengute de cimbru si am lasat sa fiarba pana scade la consistenta dorita.
Se poate pastra peste iarna.
Etichete:
Conserve pt iarna
marți, 15 decembrie 2015
Prajitura cu ness
Am folosit:
Blat:
6 oua
6 linguri apa
6 linguri ulei
10 linguri zahar
6 linguri nuca macinata
4 linguri faina
1/2 praf de copt
Crema:
3 galbenusuri
200g zahar
150ml lapte
2 lingurite ness
300g frisca
1 lingurita gelatina hidratata
Pt blat, am separat ouale, am batut albusurile impreuna cu apa si un praf sare, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu ulei, faina, praful de copt si nuca. Am amestecat usor si am impratit compozitia in 3. Am copt 3 foi pe hartie de copt.
Pt crema, am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat laptele si am fiert pe foc mic pana s-a legat usor. Am adaugat nesul si am racit crema. Rece am amestecat-o cu frisca si gelatina topita.
Blat:
6 oua
6 linguri apa
6 linguri ulei
10 linguri zahar
6 linguri nuca macinata
4 linguri faina
1/2 praf de copt
Crema:
3 galbenusuri
200g zahar
150ml lapte
2 lingurite ness
300g frisca
1 lingurita gelatina hidratata
Pt blat, am separat ouale, am batut albusurile impreuna cu apa si un praf sare, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu ulei, faina, praful de copt si nuca. Am amestecat usor si am impratit compozitia in 3. Am copt 3 foi pe hartie de copt.
Pt crema, am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat laptele si am fiert pe foc mic pana s-a legat usor. Am adaugat nesul si am racit crema. Rece am amestecat-o cu frisca si gelatina topita.
Etichete:
Prajituri
sâmbătă, 12 decembrie 2015
Pui Crispy
Am folosit:
600g carne de pui (piept, pulpe)
200ml lapte
300g fulgi de porumb
sare, piper
1 lingurita boia dulce
Am taiat bucati pieptul de pui si pulpele in fasii subtiri. Le-am pus intr-un bol si am adaugat laptele. Am lasat 1 ora la marinat.
Intre timp am macinat fulgii de porumb, am adaugat sare, piper si boia.
Am scos bucatile de pui din lapte si le-am dat prin amestecul de fulgi. Am pus carnea pe hartie de copt si am dat-o la cuptor pt 25 minute.
Etichete:
Mancaruri diverse
miercuri, 9 decembrie 2015
Visinata
Am folosit:
2 kg visine
1 kg zahar
500ml alcool
optional arome
Am pus visinele spalate, impreuna cu zaharul intr-un borcan, alternand un strat de visine, unul de zahar. Le-am lasat 10 zile la macerat, amestecand din cand in cand, apoi am adaugat alcoolul. Am amestecat si am lasat visinata la rece 2 saptamani, apoi se poate consuma.
Perfecta pt Sarbatori!
2 kg visine
1 kg zahar
500ml alcool
optional arome
Am pus visinele spalate, impreuna cu zaharul intr-un borcan, alternand un strat de visine, unul de zahar. Le-am lasat 10 zile la macerat, amestecand din cand in cand, apoi am adaugat alcoolul. Am amestecat si am lasat visinata la rece 2 saptamani, apoi se poate consuma.
Perfecta pt Sarbatori!
Etichete:
Bauturi
sâmbătă, 5 decembrie 2015
Prajitura cu visine si iaurt
Am folosit:
Pt blat:
3 oua
3 linguri apa rece
6 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri cacao
1/2 praf de copt
Pt crema de vanilie
2 oua
200g zahar
vanilie
200g frisca
1 lingurita gelatina hidratata
Pt crema de iaurt:
1 iaurt de visine mic
200g frisca
1 lingurita gelatina hidratata
150g visine fara samburi
Jeleu
300g visine
150g zahar
1lingura amidon
suc de visine pt insiropat
frisca
visine
ciocolata pt decor
Am facut un blat din 3 oua, pe care l-am copt intr-o tava ca de chec. L-am taiat in 2.
Pt crema de vanilie, am fiert ouale cu zahar si vanilie pe abur, pana s-au ingrosat putin. Rece am amestecat cu frisca si gelatina topita.
Pt crema de iaurt am amestecat iaurtul cu visine, frisca batuta si gelatina hidratata.
Pt jeleu, am fiert visinele cu zahar, am adaugat amidonul desfacut intr-o lingura de apa si am amestecat pana s-a ingosat. Am lasat la racit.
Asamblare: blat insiropat, cema de vanilie, crema de iaurt, al doilea blat insiropat, jeleu, frisca, ciocolata rasa.
Etichete:
Prajituri
Escalop a la Zingara
Am folosit:
4 felii cotlet de porc
1 ceapa
2 catei usturoi
1 morcov
250g ciuperci
200g sunca de porc
150ml vin alb
sare, piper
patrunjel verde
ulei
Am inceput cu cotletul de porc pe care l-am prajit in putin ulei. In uleiul ramas, am adaugat ceapa tocata, apoi usturoiul, morcovul ras, am lasat la dinstuit putin, apoi am adaugat ciupercile tocate, sunca taiata felii si vinul. Am condimentat si la final, am adaugat canea. Am lasat lasat pe foc pana a scazut. Am asezonat cu patrunjel verde.
Se poate servi cu pireu, orez, cus-cus, etc.
Etichete:
Mancaruri diverse
joi, 3 decembrie 2015
joi, 26 noiembrie 2015
Tort de nunta duo cu trandafiri rosii
Jumatatea alba contine blat vanilat, crema diplomat cu visine. Jumatatea cu ciocolata contine blat de ciocolata, crema de ciocolata cu visine si blat de bezea.
Etichete:
Torturi,
Torturi nunta
marți, 24 noiembrie 2015
luni, 16 noiembrie 2015
Blat cu ciocolata
Am folosit:
150g ciocolata
150g unt
5 oua
150g zahar
150g faina
3 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
Am topit ciocolata impreuna cu untul, am adaugat zaharul si cate un ou pe rand. Am mixat, apoi am adaugat faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacao. Am amestecat si am turnat compozitia intr-o tava de 24 tapetata cu hartie de copt.
Am copt 45 minute la 180 grade.
150g ciocolata
150g unt
5 oua
150g zahar
150g faina
3 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
Am topit ciocolata impreuna cu untul, am adaugat zaharul si cate un ou pe rand. Am mixat, apoi am adaugat faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacao. Am amestecat si am turnat compozitia intr-o tava de 24 tapetata cu hartie de copt.
Am copt 45 minute la 180 grade.
Etichete:
Retetele mele de blat
sâmbătă, 17 octombrie 2015
Prajitura Parlament
O adaptare a prajiturii Parlament care circula pe net.
Am folosit:
Pt blat
6 albusuri
6 linguri apa
10 linguri zahar
6 linguri faina
6 linguri nuca macinata
1/2 lingurita praf de copt
300g nuci taiate si prajite
Pt crema
300g crema de ciocolata
6 galbenusuri
250g zahar
100ml lapte
300ml frisca
1 lingurita gelatina hidratata in putina apa
cacao
250g biscuiti
cafea indulcita
Pt blat am prajit putin nucile taiate si le-am pus in tava pe hartie de copt.
Am batut albusurile spuma, impreuna cu apa si un strop sare. Am adaugat zaharul si am mixat pana a devenit o spuma densa si lucioasa. Am adaugat nucile, faina cernuta si praful de copt. Am amestecat si am turnat aluatul in tava peste nuci, Am copt blatul 25 minute pana s-a rumenit usor, apoi l-am lasat la racit.
Peste blat am intins crema de ciocolata, deasupra am pus biscuitii inmuiati in cafea indulcita, apoi crema, deasupra am presarat cacao.
Pt crema am amestecat galbenusurile cu zahar si lapte, am fiert pe foc mic pana s-a ingrosat putin. Am lasat la racit, apoi am adaugat gelatina topita si frisca batuta.
Am folosit:
Pt blat
6 albusuri
6 linguri apa
10 linguri zahar
6 linguri faina
6 linguri nuca macinata
1/2 lingurita praf de copt
300g nuci taiate si prajite
Pt crema
300g crema de ciocolata
6 galbenusuri
250g zahar
100ml lapte
300ml frisca
1 lingurita gelatina hidratata in putina apa
cacao
250g biscuiti
cafea indulcita
Pt blat am prajit putin nucile taiate si le-am pus in tava pe hartie de copt.
Am batut albusurile spuma, impreuna cu apa si un strop sare. Am adaugat zaharul si am mixat pana a devenit o spuma densa si lucioasa. Am adaugat nucile, faina cernuta si praful de copt. Am amestecat si am turnat aluatul in tava peste nuci, Am copt blatul 25 minute pana s-a rumenit usor, apoi l-am lasat la racit.
Peste blat am intins crema de ciocolata, deasupra am pus biscuitii inmuiati in cafea indulcita, apoi crema, deasupra am presarat cacao.
Pt crema am amestecat galbenusurile cu zahar si lapte, am fiert pe foc mic pana s-a ingrosat putin. Am lasat la racit, apoi am adaugat gelatina topita si frisca batuta.
Etichete:
Prajituri
sâmbătă, 10 octombrie 2015
marți, 29 septembrie 2015
Negresa cu ciocolata si gem de zmeura
Am folosit:
4 oua
120g ciocolata neagra
200g unt
200g zahar
250g faina
1/2 praf de copt
sare
zahar vanilat
gem de zmeura
Glazura:
150g ciocolata neagra
150ml frisca
Am topit ciocolata si untul, am adaugat zaharul, ouale pe rand, apoi faina amestecata cu praf de copt, sare si vanilie. Am mixat compozitia si am turnat-o in tava pe hartie de copt.
Am copt 25 minute la 180grade, pana s-a rumenit usor. Am lasat la racit blatul, apoi am adaugat gemul si glazura de ciocolata (am incalzit frisca si am adaugat ciocolata bucati, am amestecat pana ciocolata s-a topit)
Etichete:
Prajituri
Tochitura
Am folosit:
500g carne de porc (pulpa)
300g kaiser
300g carnati de porc picanti (afumati)
2 cepe mari
2 catei de usturoi
2-3 linguri ulei
150g pasta de rosii
100ml vin alb
sare, piper
patrunjel verde
Intr-o cratita, am adaugat uleiul, carnea de porc taiata bucati si am dinstuit-o putin. Am adaugat kaiserul si carnatii taiate marunt, apoi ceapa si usturoiul tocate. Am lasat la dinstiut aproximativ 10 minute, am condimentat, am adaugat vinul si pasta de rosii si am fiert tochitura 1 ora la foc mic, pana scade si fierbe carnea. Daca mai e nevoie se adauga apa. La final am adaugat patrunjelul tocat.
Am servit cu mamaliga.
Etichete:
Mancaruri diverse
luni, 3 august 2015
Prajitura cu branza si stafide
Am folosit:
Pt foi
150ml lapte
150ml ulei
150g zahar
1 ou
400g faina
1 lingurita praf de copt
Pt umplutura
1 kg branza dulce grasa
300g zahar
150g stafide hidratate in rom
2 lingurite zahar vanilat
4 oua
1 iaurt mic gras
2 linguri gris
Pt aluat am incalzit laptele, impreuna cu uleiul si zaharul pana acesta din urma s-a topit. Am lasat la racit, am adaugat oul si faina amestecata cu praf de copt. Am impartit aluatul in 2.
Pt umplutura am amestecat toate ingredientele. Am intins o foaie in tava unsa, am pus deasupra umplutura...
...apoi a doua foaie.
Am dat prajitura la cuptor 30 minute, 180 grade, pana s-a rumenit usor.
Dupa preferinte, rece se pudreaza cu zahar.
Pt foi
150ml lapte
150ml ulei
150g zahar
1 ou
400g faina
1 lingurita praf de copt
Pt umplutura
1 kg branza dulce grasa
300g zahar
150g stafide hidratate in rom
2 lingurite zahar vanilat
4 oua
1 iaurt mic gras
2 linguri gris
Pt aluat am incalzit laptele, impreuna cu uleiul si zaharul pana acesta din urma s-a topit. Am lasat la racit, am adaugat oul si faina amestecata cu praf de copt. Am impartit aluatul in 2.
Pt umplutura am amestecat toate ingredientele. Am intins o foaie in tava unsa, am pus deasupra umplutura...
...apoi a doua foaie.
Am dat prajitura la cuptor 30 minute, 180 grade, pana s-a rumenit usor.
Dupa preferinte, rece se pudreaza cu zahar.
Etichete:
Prajituri
duminică, 19 iulie 2015
sâmbătă, 11 iulie 2015
marți, 7 iulie 2015
vineri, 19 iunie 2015
marți, 9 iunie 2015
sâmbătă, 6 iunie 2015
joi, 28 mai 2015
Prajitura cu cirese si ciocolata
Am folosit:
3 oua
200g zahar
50ml ulei
50ml lapte
aproximativ 200g faina
1 lingurita praf de copt
50g cacao
300g cirese
100g ciocolata cu lapte
70ml frisca lichida
Pentru blat am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat uleiul cate putin, ca la maioneza, apoi laptele, iar la sfarsit faina, cernuta, impreuna cu cacao si praf de copt. Am amestecat si am turnat compozitia in tava tapetata. Deasupra am pus ciresele fara samburi si am dat la cuptor 30 minute la 180grade.
Pt glazura am incalzit frisca si am adaugat ciocolata, am amestecat pana acesta s-a topit. Am turnat glazura peste prajitura rece.
3 oua
200g zahar
50ml ulei
50ml lapte
aproximativ 200g faina
1 lingurita praf de copt
50g cacao
300g cirese
100g ciocolata cu lapte
70ml frisca lichida
Pentru blat am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat uleiul cate putin, ca la maioneza, apoi laptele, iar la sfarsit faina, cernuta, impreuna cu cacao si praf de copt. Am amestecat si am turnat compozitia in tava tapetata. Deasupra am pus ciresele fara samburi si am dat la cuptor 30 minute la 180grade.
Pt glazura am incalzit frisca si am adaugat ciocolata, am amestecat pana acesta s-a topit. Am turnat glazura peste prajitura rece.
Etichete:
Prajituri
Abonați-vă la:
Postări (Atom)