Fanta
Amandine
Trio
Snickers
Torturi, prajituri de casa...si alte bunatati...
Fasole verde
cateva felii sunculita taraneasca sau kaiser
1 ceapa
usturoi
boia dulce
apa
Smantana 20%
Am pus la calit intr-o lingura de ulei, ceapa tocata, usturoi, am adaugat boia, carnea, fasolea verde si am acoperit cu apa. Am lasat la fiert aprox 30 min.
Separat am pisat cativa catei de usturoi, am adaugat smantana si putina zeama din ciorba. Am adaugat peste ciorba si am amestecat.
Am folosit:
150g untura
150g smantana grasa, rece
3 galbenusuri
2 linguri zahar
vanilie
aprox 500g-600g faina
daca nu se leaga aluatul 1-2 linguri apa rece
Am amestecat rapid ingredientele, pana s-a legat un aluat, fara sa framant prea mult.
Am pus aluatul in folie si l-am dat la rece minim 1 ora.
Am umplut cornuletele cu gem gros amestecat cu nuca macinata.
Macarons cu cocos
Macarons cu cacao
Macarons cu dulceata de portocale
Macarons cu lime
Am folosit:
ton din conserva in suc propriu
rosii
ceapa rosie
naut din conserva
patrunjel verde
zeama de lamaie
sare, piper
Am folosit:
1 ceapa
1 morcov pe care l-am scos dupa ce a fiert
1/2 ardei
300ml bors
2 linguri pasta rosii fara zahar
sare, piper
verdeata
Pt perisoare:
carne tocata vita-porc
1 lingura faina naut
marar
1ou
sare, piper
200g unt
150g zahar
3 oua intregi
300g faina
1/2 praf de copt
sare
vanilie
Am frecat untul cu zahar, am adaugat ouale pe rand, apoi faina amestecata cu praf de copt si sare, la final vanilia. Rezulta un aluat care curge usor. Am pus pe hartie de copt gramajoare de aluat cu distanta intre ele. Le-am copt 6-8 minute pana se rumenesc usor. Am lipit cate 2 cu ganache, deasupra am turnat glazura si fondant.
Pentru crema ganache din 100g smanatna pt frisca si 100g ciocolata
Pentru glazura fondant reteta aici si glazura de ciocolata.