duminică, 25 aprilie 2021
Tort cu ciocolata
Contine blat cu cacao, mousse de ciocolata, mousse de portocala, decor glazura de ciocolata, capsune, bomboane si bezele cu cocos.
joi, 15 aprilie 2021
Hamburger cu carne de vita
Pentru chifle am folosit:
duminică, 11 aprilie 2021
Tort cifre 40
Am folosit foi de albinuta, crema de ciocolata cu mascarpone, decor bomboane de ciocolata, capsuni, fursecuri cu cocos si inimioare din aluat.
Pt foi
200g zahar
150g unt
2 linguri miere
1 lingurita bicarbonat
2 oua
aprox 500g faina pt un aluat moale
Am pus pe foc zaharul impreuna cu mierea si untul pana incepe sa fiarba si face bule. Am luat de pe foc si am pus bicarbonatul, am amestecat. Dupa ce s-a racit am adaugat ouale si faina.
Am framantat un aluat pe care l-am intins intr-o foaie subtire si am decupat cifrele.
400ml smantana pt frisca
250g mascarpone
4 linguri zahar pudra
200g ciocolata neagra topita impreuna cu 200ml smantana pt frisca
Am batut frisca impreuna cu mascarpone, am adaugat ciocolata topita si zaharul pudra.
sâmbătă, 10 aprilie 2021
Covrigi sarbesti sarati
M-am inspirat de la D-na Laura Laurentiu, reteta aici.
Am folosit:
30g drojdie
2 linguri zahar
300ml lapte
200ml apa
1 lingurita sare
800g faina
100ml ulei
Pt deasupra
1 galbenus de ou amestecat cu putin lapte
3 linguri faina
1 lingurita sare
100 ml apa cat pt un aluat subtire ca de clatite
Pentru aluat am dizolvat drojdia in putin lapte caldut, am adaugat zaharul si 2 linguri faina si am lasat la dospit 15 min. Am adaugat restul de lapte, apa, sarea, uleiul si faina cernuta si am framantat un aluat pe care l-am lasat sa se odihneasca 30 minute.
Am impartit aluatul in 2, apoi fiecare bucata in 2,tot asa pana am obtinut 16 bucati.
Am rulat fiecare bucata pe masa unsa cu ulei, pana am format un snur lung pe care l-am indoit formand covrigul.
Am pus covrigii pe hartie de copt, i-am uns cu galbenusul amestecat cu lapte si i-am copt 10-12 minute, la 240grade pana s-au rumenit usor. Am scos tava si am stropit covrigii cu amestecul de faina, apa si sare. I-am bagat din nou la copt 3-4 minute.
Sunt foarte gustosi calzi sau reci.
miercuri, 7 aprilie 2021
Placinta cu branza si leurda
Am folosit:
400g Foi subtiri de placinta
ulei pt uns
400g telemea de vaca putin sarata
1 mana buna leurda
1 iaurt mic gras 150g grame
2 oua
susan putin prajit
Am desfacut foile, am pus pe masa prima foaie am uns-o cu putin ulei, cu ajutorul unei pensule. Deasupra am pus inca o foaie si pe a doua am uns-o usor.